معرفی سریال آقای روبات (MR.ROBOT)
اسماعیل، جوان جویای نام
سال 2015، برای شبکه تلویزیونی یو.اس.ای نتورک آمریکا خوشیمن بود. این شبکه که مدتها بود قافیه را به رقیبان سرسختی چون «اچ.بی.اُ»، «ای.ام.سی» و «اف.ایکس» باخته بود، با طرح فیلمنامهای از «سَم اسماعیل»، جان تازهای گرفت.
سم اسماعیل، نویسنده و کارگردان 39 ساله مصری - آمریکایی است. خانواده مسلمان اسماعیل، هنگامی که سم، کودک خردسالی بود، به آمریکا مهاجرت کردند. سم اسماعیل، از نوجوانی به مسائل حوزه هک و امنیت شبکه علاقهمند بود. اینگونه نخستین جرقه نگارش فیلمنامه «آقای روبات - MR.ROBOT» در ذهن وی متبادر شد. اسماعیل چند سال بعد و پس از حوادثی چون جنبش «اشغال والاستریت» و «بهار عربی»، ایدهای را که مدتها در ذهن پرورانده بود، در قالب یک فیلمنامه سینمایی، بهنگارش درآورد.
کمی بعد، این نویسنده جویای نام، به پتانسیل بالای سناریوی خود پی برد و آن را از قالب فیلم سینمایی، به سریال تلویزیونی ارتقا داد. پس از مذاکرات اولیه، مدیران شبکه یو.اس.ای نتورک آمریکا، از طرح وی استقبال کرده و کارگردانی نخستین فصل سریال را نیز به اسماعیل سپردند.
فصل اول سریال «آقای روبات»، از 24 ژوئن سال 2015، در 10 قسمت و فصل دوم آن، از 13 جولای 2016، در 12 قسمت پخش شد. تولید سومین فصل سریال «آقای روبات» نیز به تصویب رسیده است. به احتمال فراوان، پخش فصل سوم، از اواخر سال 2017 آغاز خواهد شد.
سم اسماعیل، در طراحی این سریال، بهشدت تحت تأثیر آثار سینمایی و تلویزیونی مشهور قرار داشته و این مسئله را ادای دین به تاریخ فیلم، عنوان کرده است. به وضوح میتوان نشانههایی از فیلمهایی چون «روانی آمریکایی»، «راننده تاکسی»، «پرتقال کوکی»، «ماتریکس» و سریال «برکینگ بد» را در «آقای روبات» مشاهده کرد. این ارجاعات، در موسیقی متن، خردهپلانهای داستانی و بعضا قاببندیهای سریال، بهروشنی دیده میشوند.
خطداستانی فیلم
داستان فیلم، ماجرای الیوت، هکر روانپریشی است که روزها در یک شرکت امنیت شبکه، مشغول به کار است. او شبها تغییر ماهیت داده و به هکری زیرزمینی تبدیل میشود. هکری که بر ضد غول تکنولوژی فیلم، یعنی شرکت «ای.کورپ» فعالیت میکند. الیوت را در این مسیر، شخصی با عنوان «آقای روبات» و گروه همکارش یاری میکنند.
بازخوردهای «آقای روبات»
برمبنای نظرسنجیهایی که شبکه یو.اس.ای از این سریال منتشر کرد، هر قسمت از «آقای روبات»، بهطور میانگین، 2/5 میلیون بیننده دارد. این آمار، جدا از افرادی است که ازطریق اینترنت، به قسمتهای این مجموعه دسترسی دارند. «آقای روبات» علاوه بر بینندگان، مورد توجه منتقدان نیز قرار گرفته است. این سریال، از سایت «راتن تومیتوز»، نمره عالی98/100 را دریافت کرده و از نگاه سایت imdb در فهرست 250 سریال برتر تاریخ، جای گرفته است.«مریل بار»، منتقد شناختهشده نشریه فوربس، «آقای روبات» را بهترین سریال سال دانسته و متاکریتیک، نمره 79/100 به آن داده است.
سهم «آقای روبات»، از شصتوهشتمین دوره مراسم اِمی، نامزدی بهترین سریال و بهترین بازیگر نقش اول بود. «آقای روبات» اولی را به سریال بازی «تاجوتخت» باخت اما «رامی سعید مالک» موفق شد جایزه بهترین بازیگر نقش اول را برای بازی در نقش «الیوت آلدرسون»، از آنِ خود کند.در هفتادوسومین نوبت از مراسم گلدنگلوب نیز، «آقای روبات» فاتح جایزه بهترین سریال درام سال شد.«کریستین اسلیتر»، در نقش «آقای روبات» نیز جایزه بهترین بازیگر مکمل مرد را کسب کرد.
از دیگر بازیگران این سریال موفق میتوان به «کارلی چایکین» در نقش «دارلین»، «مارتین والسترم» در نقش «تایلر ولک»، «پوریتا دوبلدی» در نقش «آنجلا ماس»، «استفانی کورنلیوسن» در نقش «جواناولک» و «گلوریا روبن» در نقش «کریستا گوردون» اشاره کرد.
در آینده نزدیک، تحلیل فصل نخست سریال «آقای روبات» را در همین صفحه دنبال کنید.