معرفی اجمالی Android N
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ شرکت گوگل در زمان برگزاری اجلاس «گوگل آی/ او 2016» (Google I/O 2016) اندروید اِن (Android N) را به همراه ویژگیهای جدید آن به نمایش گذاشت.
سیاست نامگذاری نسخههای اندروید از ابتدا به گونهای بود که از حرف «A» به عنوان حرف آغازین نام نسخه شروع شده و تا هر «Z» ادامه پیدا کند. همچنین از اولین نسخهی اندروید تا نسخهی 6، همهی آنها به نام انواع شیرینیها از سراسر دنیا نامگذاری شدند. در حالی که عدهی بسیار زیادی از طرفدار منتظر بودند تا نام کامل اندروید اِن در اجلاس گوگل اعلام شود. این شرکت اعلام کرد قصد دارد انتخاب نام این سیستمعامل را با حرف آغازین «N»، بر عهدهی کاربران بگذارد. همچنین مشخص نشد که آیا اندروید اِن نسخهی هفتم این سیستمعامل است یا نگارشی از نسخهی 6 به حساب میآید.
این سیستمعامل نسبت به نسخهی قبلی دارای 250 ویژگی جدید است.. در ادامه تعدادی از ویژگیهای سیستمعامل اندروید اِن معرفی شدهاند:
ایموجیها:
بر اساس اطلاعات ارائه شده در اجلاس گوگل، اندروید اِن از 72 ایموجی جدید تحت استاندارد نسخهی نهم یونیکد (Unicode 9) پشتیبانی میکند. این استانداردها توسط کنسرسیومی با همین نام برای کدگذاری ایموجیها ایجاد میشود. تا پیش از این تعدادی از کارشناسان به تبعیض جنسیتی، نژادی و برتری ایموجیهای مرد نسبت به زن در اندروید اعتراض داشتند؛ اما هماکنون و با استفاده از این استاندارد جدید ایموجیها در هر رنگ، جنسیت و شغلی قابل استفاده هستند.
توانایی:
اندروید اِن از استاندارد ولکان (Vulkan) پشتیبانی خواهد کرد، این استاندارد به توسعهدهندگان اجازهی ساخت بازی و برنامه با گرافیک بالاتر در عین کاهش مصرف منابع سختافزاری را میدهد. ولکان یک رابط برنامهنویسی گرافیکی دو بعدی و سهبعدی است که در اجلاس توسعهدهندگان بازی 2015 (GDC 2015) معرفی شد. ولکان تنها برای ساخت بازیها به کار نرفته و در زمان نمایش اندروید اِن مشخص شد عملکردی تا 600 درصد بهتر از اندروید اِن را برای تلفنهای هوشمند به همراه دارد.
بروزرسانی:
از این پس بروزرسانی اندروید به صورت یکپارچه و خودکار در پسزمینه انجام میشود و دیگر لازم نیست پس از دریافت آن، مراحلی طولانی برای نصب یا راهاندازی مجدد تلفن هوشمند انجام گیرد. همچنین این موضوع نشان میدهد دیگر نیازی نیست کاربران بعد از انتشار یک بروزرسانی یا نسخهی جدیدی از سیستمعامل اندروید منتظر بمانند تا شرکت تولیدکنندهی تلفن آنها، بروزرسان را با محصولات خود هماهنگ کنند. این کار در پسزمینه و به صورت خودکار توسط گوگل انجام شده و به صورت پیوسته توسط اندروید اِن دانلود و نصب میشود و انجام بروزرسانی را سادهتر میکند.
بهبود کارایی:
سیستمعامل اندروید اِن از ویژگی جدیدی بهره میبرد که امکان پاک شدن خودکار برنامههایی که برای مدتزمان طولانی مورداستفاده قرار نگرفتهاند را فراهم میکند. یکی دیگر از ویژگیهای جدید آن اضافه شدن دکمهای برای بازگشت به آخرین برنامهی مورد استفاده است. همچنین اگر این دکمه به مدت طولانی فشار داده شود ویژگی چند برنامگی اندروید فعال شده و اجازه باز کردن چند برنامه بهصورت همزمان را برای کاربر فراهم میکند.
سیستمعامل اندروید اِن در پاییز 2016 منتشر خواهد شد.