مضرات اینترنت برای سلامتی انسانها
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ درحالیکه اینترنت فواید زیادی دارد، مهم است که بدانیم چگونه میتواند بر سلامت ما تأثیر بگذارد و اقداماتی را برای محافظت از خود انجام دهیم.
موری هیولت، مدیرعامل شرکت تحقیقات درمانی Affinity Health در گزارشی گفت:
بهطورکلی، اینترنت زندگی ما را از ارتباطات و آموزش گرفته تا خرید و سرگرمی آسانتر کرده است. بااینحال، اینترنت همچنین میتواند بر سلامت و رفاه روحی و جسمی ما نیز تأثیر بگذارد.
شرکت Affinity Healthراههایی که از طریق آن اینترنت میتواند بر سلامتی انسانها تأثیر منفی داشته باشد را مطرح میکند:
- فشار چشم دیجیتال
استفاده طولانیمدت از صفحهنمایش میتواند منجر به خستگی چشم، خشکی چشم، تاری دید و سردرد شود. این بهعنوان فشار چشم دیجیتال یا سندرم بینایی کامپیوتری شناخته میشود و یک شکایت رایج در بین افرادی است که زمان زیادی را جلوی صفحهنمایش میگذرانند.
- اختلالات خواب
نور آبی ساطعشده از صفحهنمایش میتواند تولید هورمون خواب ملاتونین را مختل کند و منجر به اختلال در خواب شود.
- بیتحرکی
اینترنت کار و دسترسی افراد به سرگرمی را از خانه آسانتر کرده است و منجر به رفتارهای بیتحرک میشود. این عدم فعالیت بدنی میتواند خطر چاقی، بیماری قلبی و سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهد.
- کاهش سلامت روان
ناشناس بودن اینترنت باعث شده است که افراد راحتتر درگیر آزار و اذیت سایبری شوند که این موضوع میتواند عواقب شدیدی برای سلامت روان افراد داشته باشد.
- انزوای اجتماعی
درحالیکه اینترنت ارتباط با مردم را آسانتر کرده است، اما اگر در حد اعتدال از آن استفاده نشود، میتواند منجر به انزوای اجتماعی شود. مطالعات نشان داده است که استفاده بیشازحد از رسانههای اجتماعی میتواند منجر به احساس تنهایی و افسردگی شود.
- زیانهای مالی
اینترنت، کار کلاهبرداران را برای فریب دادن افراد برای ارائه اطلاعات شخصی یا پول خود آسانتر کرده است. این میتواند منجر به خسارات مالی و حتی سرقت هویت افراد شود.
موری هیولت در پایان به این نتیجه رسید که برخی راهکارها میتواند شامل دوری کردن از صفحهنمایش، صحبت با چشمپزشک در مورد محافظت از نور آبی و استفاده از دستگاه دیجیتال در معاینه چشم بعدی شما، محافظت از خود در برابر قلدری و کلاهبرداری سایبری و حفظ تعادل بین تعاملات آنلاین و آفلاین باشد.