مصر میزبان کنفرانس سیستمهای اطلاعاتی دفاعی و امنیت سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مصر برای اولین بار میزبان کنفرانس سیستمهای اطلاعات دفاعی و امنیت سایبری (CDIS-EGYPT) در ماه می امسال خواهد بود.
این برنامه بهوسیله «Tritech Advanced Solutions» و ائتلافی از نهادهای بخش خصوصی در حمایت از چشمانداز راهبردی دولت نسبت به تحول دیجیتال برگزار میشود.
نمایشگاه و کنفرانس 3 روزه سیستمهای اطلاعات دفاعی و امنیت سایبری در طی 3 روز از 16 تا 18 می 2023 وضعیت موجود و آینده امنیت سایبری در مصر، خاورمیانه و شمال آفریقا و سراسر جهان را روشن میکند و در آن، شرکتهای محلی، منطقهای و بینالمللی فناوریها و تواناییهای خود را به نمایش میگذارند.
این بیانیه در یک کنفرانس مطبوعاتی با حضور نمایندگان بلندپایه وزارتخانههای مربوطه و همچنین تصمیمگیران و مدیران شرکتهای فناوری داخلی و بینالمللی اعلام شد.
سیستمهای اطلاعاتی امنیت سایبری و دفاعی مصر (CDIS-Egypt) زیر نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار و رسماً از سوی وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی، وزارت دارایی، شورای عالی امنیت سایبری مصر (ESCC)، سازمان تنظیم مقررات ملی مخابرات (NTRA)، مرجع ملی مدیریت و سرمایهگذاری، تیم آمادگی اضطراری رایانهای مصر (EG-CERT) و دانشگاه حلوان (Helwan) پشتیبانی میشود.
احمد عبدالحافظ (Ahmed Abdel-Hafez)، معاون امور امنیت سایبری در سازمان تنظیم مقررات ملی مخابرات، اظهار داشت که این نمایشگاه از اهمیت ویژهای برخوردار است و امنیت سایبری بخش مهمی از سیستم اقتصادی و امنیت ملی کشور مصر است.
این نمایشگاه به عنوان بخشی از چشمانداز 2030 مصر و سیاست عبدالفتاح السیسی (Abdel Fattah Al-Sisi)، رئیس جمهور این کشور، در مورد تحول دیجیتال، کارشناسان موضوعی را گرد هم میآورد تا بهترین شیوهها، دیدگاهها و تلاشها را در مورد یکی از اساسیترین موضوعات مؤثر بر منطقه به نمایش بگذارد.
عبدالحافظ گفت :
«با تغییر جهان به سمت اقتصاد دیجیتال، حملات سایبری به تدریج پیچیدهتر و آسیبرسانتر شدهاند. ضروری است که این خطرات سایبری را برای ساختن یک واقعیت دیجیتال جدیدتر پیشبینی کنیم. دولت مصر عمداً دستخوش تغییراتی برای اتخاذ یک تحول دیجیتالی شامل بهبود و دیجیتالی کردن خدمات آن، افزایش عملکرد دولت، و ساخت پروژههایی است که به ارتقای زیرساختهای اطلاعاتی آن کمک میکند. اینها همه بخشی از یک طرح فراگیر با هدف اجرای تحول دیجیتال، بهبود دسترسی به اطلاعات و حفظ کیفیت خدمات ارائه شده به مصریها است.»
وی ادامه داد که سازمان تنظیم مقررات ملی مخابرات و دادستان امنیت سایبری برای ارائه دفاع از زیرساختهای اطلاعاتی ملی و پیشبینی و رسیدگی به خطرات مربوط به امنیت سایبری، تدوین چارچوبها و سیستمهای نظارتی برای حفاظت از دادهها و داراییهای دیجیتال، به صورت شبانهروزی همکاری میکنند؛ همچنین، تیم آمادگی اضطراری رایانه ای مصر (EG-CERT) آزمایشهای لازم را برای کشف حملات سایبری و اقدامات پیشگیرانه با هدف رویارویی با هر گونه مشکل ارائه میدهد. در کنار حمایت از صنایع مختلف در مقابله و غلبه بر تهدیدات سایبری و به حداقل رساندن هرگونه تخریب و آسیب، خدمات معاینه پزشکی قانونی دیجیتال و برنامههای آگاهی امنیتی نیز ارائه میشود که میتواند به افراد عادی کمک کند تا در برابر جرایم سایبری ایستادگی کنند.
محمد السعیدی (Mohamed El Saidy)، مدیر عامل شرکت Tritech Advanced Solutions مدعی شد که مصر با هدایت عبدالفتاح السیسی شجاعانه به سمت تحول دیجیتال حرکت میکند و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گامهای چشمگیری در ایجاد چارچوب دیجیتالی برای مصر برداشته است، در حالیکه دولت و سازمانهای مرتبط با آن سخت تلاش میکنند تا امنیت اطلاعات و امنیت ملی را تضمین کنند.
السعیدی گفت که در ادامه این تلاشها، سیستمهای اطلاعاتی امنیت سایبری و دفاعی مصر برای ارتقای امنیت سایبری و حفاظت از اطلاعات راهاندازی شده و به کشور کمک میکند تا در این دوره به سرعت در حال تحول، امنیت دیجیتال و سیستمهای دفاعی پیشرفته را به روز نگه دارد. این حرکت در راستای چشمانداز مصر 2030 و ابتکارات دولت برای تبدیل مصر به دروازه بزرگی برای بازارهای آفریقا و خاورمیانه است.
او ضمن تأکید شدید بر اهمیت بخش خصوصی به عنوان یک شریک راهبردی در اجرای این اهداف، توضیح داد :
«ما به ضرورت همکاری قوی بین بخش خصوصی و دولت به منظور تحقق اهداف دولت معتقدیم. توسعه مستلزم مشارکت قابل توجه بخش خصوصی است و اهداف دولت بدون کمکهای قابل توجه بخش خصوصی محقق نمیشود. در نتیجه، Tritech اتحاد شرکای خود را برای سازماندهی یک رویداد در سطح جهانی در امنیت سایبری رهبری میکند.»
علاوه بر این، سیمون ورناچیا (Simone Vernacchia)، شریک ارشد سهام «PwC» در خاورمیانه و رهبر امنیت سایبری و زیرساخت دیجیتال برای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا اظهار داشت :
«ریسکهای سایبری به عنوان یکی از زمینههای مهم نگرانی مدیران عامل منطقه باقی میماند. این چالشها مستلزم هماهنگی راهبردی بین بخش خصوصی و دولتی برای افزایش آگاهی و ارتقای شایستگیها در بخش امنیت سایبری و اجرای اقدامات مشترک در مواقع بحران است.»
ورناچیا توضیح داد که همه این موارد با توجه به دیجیتالی شدن سریع و فراگیر ناشی از همهگیریهای گذشته و افزایش خطر ژئوپلیتیکی در منطقه رخ دادهاند و وی خوشحال است که به عنوان بخشی از کنفرانس و نمایشگاه امنیت سایبری و سیستمهای اطلاعات دفاعی مصر حضور دارد تا در بررسی راهحلهای پایدار و استراتژیهای تحول سایبری برای مبرمترین مسائل امنیت سایبری مشارکت کند.
ولید السید (Walid ElSayed)، شریک و رهبر مشاور مصر در PwC خاورمیانه، گفت :
«ما از اینکه شریک دانش یکی از معتبرترین کنفرانسهای امنیت سایبری و سیستمهای اطلاعاتی دفاعی در منطقه هستیم، هیجانزده هستیم. مشارکت ما تعهد ما به حمایت از تلاشهای ملی امنیت سایبری و بررسی فرصتها برای تقویت امنیت سایبری در مصر را تقویت میکند. در حال حاضر، ما شاهد یک تحول دیجیتال فراگیر در مصر هستیم. با مزایای ارائه شده بهوسیله این تحول دیجیتال، چالشها و تهدیدات امنیت سایبری به عنوان خطرات مهمی که باید در آن نقش داشته باشند، به همراه میآیند. ما به کسبوکارها کمک میکنیم تا تحولات مداوم را برای حمایت از سازمانها برای محافظت از آینده در آغوش بگیرند.»
ماجد اِزلدین (Maged Ezzeldeen)، شریک ارشد مصر و رهبر معاملات PwC در خاورمیانه اعلام کرد :
«من به مشارکت با کنفرانس امنیت سایبری و سیستمهای اطلاعات دفاعی برای تکمیل قابلیتهای دیجیتالی ما در مصر و تقویت تعهدمان نسبت به حل چالشهای مبرم منطقهمان بسیار خوشبین هستم. ما به نهادها کمک میکنیم تا از منحنی جلوتر بمانند. ما ترکیبی نوآورانه از تخصص صنعت را با فناوریها برای ایجاد اعتماد و ایجاد نتایج پایدار برای مشتریان خود آوردهایم.»
حسن بَکر (Hassan Bakr)، مدیر عامل «A.W.E.» از تشکیل این ائتلاف متمایز ابراز خرسندی کرد، زیرا امنیت سایبری برای دولتها، صنایع و افراد وسعت زیادی دارد. وی تصریح کرد :
«این اقدام گامی بیشتر در تلاشها و تعهد A.W.E. برای برگزاری گردهماییهای جهانی در بخشهای عمده در مصر است. ما با نمایشگاه دفاعی مصر شروع کردیم و براساس این موفقیت، A.W.E اکنون یک شریک مشاور در کنفرانس و نمایشگاه امنیت سایبری و سیستمهای اطلاعات دفاعی است.»
بَکر توضیح داد که این رویداد، از نظر ظرفیت برگزاری نمایشگاههای بینالمللی و تأیید موقعیت پیشرو خود در بازار بینالمللی امنیت سایبری، به عنوان یک فرصت مهم برای جلب توجه مصر در صحنه جهانی خواهد بود.