مشارکت هند، امارات و اسرائیل با ادعای ایجاد فضای سایبری امن
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ محمد الکویتی (MOHAMED AL KUWAITI)، رئیس امنیت سایبری امارات متحده عربی، اخیراً مردی پرمشغله بوده است. کویتی در تلاش است تا شراکت هند، امارات و اسرائیل را برای شکل دادن به خاورمیانه جدید تقویت کند. این مشارکت مبتنی بر یکپارچگی امنیت منطقهای برای شکست تهدیدهای مشترک است. 3 طرف همچنین با ایجاد کریدورهای غذایی و امضای توافقنامههایی در زمینههای انرژی، حمل و نقل، تجارت و مراقبتهای بهداشتی در حال ایجاد اتحاد برای تقویت اقتصاد هستند.
کویتی اظهار داشت که امنیت سایبری یک مسئولیت مشترک است که هرگز از سوی یک شخص، سازمان یا کشور به تنهایی قابل رسیدگی نیست.
به گفته کارشناسان، برای همه پروژهها و مشارکتهای آینده، امنیت فضای دیجیتال اهمیت دارد و سران امنیت سایبری 3 طرف در حال پیوستن به نیروهای خود هستند. رونن بار (Ronen Bar)، مدیر آژانس امنیت رژیم صهیونیستی، که به عنوان شینبت نیز شناخته میشود، گفت :
«هوش مصنوعی به ما کمک میکند تا یک گنبد آهنین در فضای امنیت سایبری اسرائیل ایجاد کنیم.»
ایجاد یک گنبد سایبری که فراتر از فضای سایبری اسرائیل برای کمک به شرکای خود باشد، فکری دور نیست؛ و امارات متحده عربی را بسیار جذب میکند.
طی 2 هفته گذشته، کویتی به هند و اراضی اشغالی سفر کرد. او مجموعهای از ایدهها و فناوریهای نوآورانه را برای همکاری در امنیت سایبری به 2 طرف ارائه کرد. سفر او با توجه به گروه «I2U2»، شامل هند، اسرائیل، امارات متحده عربی و ایالات متحده، نمادین است و بر حمایت مجدد از توافقنامه صلح ابراهیم برای عادیسازی روابط رژیم صهیونیستی و امارات فراتر از چالشهای سیاسی یا منطقهای تأکید میکند.
کارشناسان معتقدند که دهلینو یک شریک فعال در این همگرایی راهبردی محسوب میشود. همانطور که قابل پیشبینی بود، اولین ایستگاه کویتی هند بود. او با مقامات ارشد امنیت سایبری دبیرخانه شورای امنیت ملی هند با هدف به حداکثر رساندن نوآوری، پویایی کارآفرینی و فناوری گروه I2U2 نشستهایی محرمانه برگزار کرد.
منابع ارشد دولتی عنوان کردند که همکاری سایبری هند و امارات برای ایجاد فرصتهایی در بخشهای دولتی و خصوصی در عرصه دیجیتال است. این موضوع علاوه بر ارائه راهحلهای نوآورانه برای تهدیدهای فزاینده علیه اکوسیستم امنیت سایبری است که فراتر از مرزهای جغرافیایی و حتی تصورات انسانی است. اسرائیل از آزمایشگاههای تحقیق و توسعه خود در دانشگاه بنگوریون در بئرشبع، پایتخت سایبری خود به منظور ایجاد راهحلهایی برای تهدیدات قریبالوقوع ناشی از سوءاستفاده از هوش مصنوعی، «ChatGPT» و اینترنت اشیا استفاده میکند.
اسحاق بن (Isaac Ben)، مدیر مرکز تحقیقات سایبری بین رشتهای در تلآویو، که به عنوان پدر امنیت سایبری اسرائیل نیز محسوب میشود، مدعی شد :
«با توجه به اینکه هوش مصنوعی در حال حاضر برای راهاندازی قطارها و اتوبوسهای بدون راننده، ساخت خانههای هوشمند و تنظیم آب، برق و تمام منابع ضروری و زیرساختهای حیاتی استفاده میشود، دولتها در سراسر جهان نمیتوانند به راحتی از پس کار بربیایند.»
به گفته محققان، گروههای تروریستی رادیکال مانند داعش، اولین سازمان تروریستی که با استفاده از پلتفرمهای آنلاین حملات تروریستی را بهکار گرفته، آموزش داده و سازماندهی میکند و گروههای وابسته به آن یک تهدید برای کل منطقه هستند. حجم فزاینده نظامی و سایبری چین دلیل کافی به دهلی نو داده تا آمادگی سایبری خود را به روشی کاملاً جدید بررسی کند؛ و امارات متحده عربی و اسرائیل نقش بزرگی در تأمین امنیت فضای دیجیتال و تقویت امنیت ملی خود دارند.
کارشناسان براین باورند که امارات با کویتی، که این کشور را به عنوان مرکزی برای اسرائیل به اشتراک میداند تا پیشرفتهای تکنولوژیکی و قدرت امنیت سایبری خود را به اشتراک بگذارد و دریچهای از روابط بین 2 طرف باز کند، به اوج خواهد رسید.
رئیس اداره سایبری ملی امارات در کنفرانس سالانه هفته سایبری تلآویو تصریح کرد :
«امنیت سایبری یک مسئولیت مشترک است که هرگز نمیتواند از سوی یک شخص، سازمان یا کشور به تنهایی رسیدگی شود. در عوض، نیازمند همکاری متقابل بین بخش خصوصی و دولتی است. مشارکت با صنعت و دانشگاه بسیار مهم است زیرا همه ذینفعان اکوسیستم دیجیتال را با یک چشمانداز مشترک گرد هم میآورد. نتیجه نهایی، آینده دیجیتالی امنتر و انعطافپذیرتر، نه فقط برای امارات بلکه برای شرکا و دوستان آن، خواهد بود.»
ایالات متحده نمیتواند بیشتر از این توافق کند و به خوبی از خطرات سریع در حال رشد در فضای سایبری آگاه است. ناتانیل سی فیک (Nathaniel C. Fick)، سفیر ایالات متحده برای فضای سایبری و سیاست دیجیتال، گفت که تلاشهای مشترک با اسرائیل برای ایجاد یک اکوسیستم دیجیتالی قابل دفاع، انعطافپذیر و با احترام به حقوق راه رو به جلو است. برای همه کشورها، اعتماد اهمیت دارد، به همین دلیل است که کویت مأموریت دارد تا ارتباط شخصی را در فضای سایبری ایجاد کند و نتیجه امیدوارکننده بوده است. امارات و اسرائیل تصمیم گرفتهاند نیروی کار ماهری در فضای مجازی ایجاد کنند که تهدیدات رایج را درک و به طور مشترک آنها را مسدود کند.
«EliteCISOs» مستقر در امارات، یک شرکت جهانی امنیت سایبری، یادداشت تفاهمی را با «Cyber Together»، یک سازمان غیردولتی اسرائیلی امضا کرد. اودد جوزف (Oded Joseph)، معاون وزارت امور خارجه اسرائیل در حوزه خاورمیانه در این خصوص مدعی شد :
«این تفاهمنامه، یک مشارکت راهبردی بین 2 ذینفع پیشرو امنیت سایبری، روابط ما را بیشتر تقویت میکند و نشان دهنده مزایای مشترک توافقنامه ابراهیم فراتر از روابط بین دولتها و مشارکت بین سازمانها و مردم است.»
هند خیلی عقب نیست و مشارکت بزرگ بعدی برای دهلینو در جریان «GITEX Global»، بزرگترین نمایشگاه فناوری جهان در ماه اکتبر امسال در دبی آماده میشود. کارشناسان مدعی هستند که این رویداد اسرائیل، هند و سایر نقاط جهان را به امارات متحده عربی خواهد آورد و فرصتهای جدیدی برای همکاریهای فنی در منطقه ایجاد میکند.