مشارکت اسرائیل و امارات با ادعای توسعه پلتفرم جهانی ضد باجافزار
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته کارشناسان، اداره سایبری ملی اسرائیل و امارات متحده عربی، همراه با دهها سیستم سایبری در دیگر کشورها، در راهاندازی یک پلتفرم جهانی برای اشتراکگذاری اطلاعات در مبارزه با هکرها و جنگهای باجافزار پیشرو هستند.
این سیستم در حال حاضر از طریق مایکروسافت اسرائیل به عنوان بخشی از ابتکار بینالمللی مقابله با باجافزار، یک ابتکار جهانی به رهبری کاخ سفید با هدف رسیدگی به حملات باجافزاری در سراسر جهان، ایجاد میشود.
سیستم پیشرفته در کابینه جهانی سایبری به رهبری مایکروسافت اسرائیل و سیستم سایبری ملی اسرائیل ارائه شد. تقریباً 15 کشور از جمله امارات متحده عربی، ایالات متحده، آلمان، بریتانیا، سنگاپور و اینترپل (INTERPOL) در کابینه سایبری شرکت کردند.
کابینه سایبری بهوسیله گابی پورتنوی (Gabi Portnoy)، رئیس اداره سایبری ملی اسرائیل و آلون هایموویچ (Alon Haimovich)، مدیر عامل مایکروسافت اسرائیل، که قابلیتهای هوش مصنوعی در حوزه سایبری را گسترش دادند، راهاندازی شد.
سیستم سایبری اسرائیل دیدگاه سایبری رژیم صهیونیستی را ارائه کرد و یک بررسی جهانی سایبری از سوی مدیر گروه تحلیل تهدیدات سایبری مایکروسافت انجام شد. این رویداد سیستم توپ کریستال (Crystal Ball) را به نمایش گذاشت.
ابتکار مقابله با باجافزار (CRI) یک ابتکار بینالمللی است که از سوی کاخ سفید رهبری میشود و هدف آن رسیدگی به حملات باجافزاری است. طرح ابتکاری، عملیاتهای خود را اواخر سال 2022 آغاز کرد و حدود 40 کشور و سازمان از جمله رژیم صهیونیستی را شامل میشود.
کشورهای شرکت کننده در این طرح تعهد مشترک خود را به افزایش انعطافپذیری بینالمللی در برابر حملات باجافزاری و تقویت همکاری بینالمللی در مبارزه با جرایم سایبری اعلام کردهاند. تیمهای تخصصی در موضوعات مختلف تشکیل شدهاند و اسرائیل به همراه امارات متحده عربی تیمی را با هدف توسعه و استقرار فناوری برای اشتراکگذاری اطلاعات و عملیات مشترک بین کشورها با مشارکت بخش خصوصی هدایت میکنند.
سیستم توپ کریستال یک پلتفرم پیشرفته مبتنی بر ابر است که کشورها و شراکتهایی را در بر میگیرد که حاصل همکاری مایکروسافت اسرائیل، سیستم سایبری ملی اسرائیل و سیستم سایبری امارات متحده عربی است؛ هدف این پلتفرم، فراهم کردن امکان تجزیه و تحلیل و به اشتراکگذاری اطلاعات تعاملی، سریع، ایمن و آسان بین کشورها در زمینه دفاع سایبری، از تجزیه و تحلیل حملات سایبری تا توسعه و تدوین سیاستهای سایبری ملی است. این سیستم تحت رهبری اسرائیل و امارات متحده عربی تأسیس شد و به دلیل نقش و اهمیت آن، هسته اصلی ابتکار عمل سایبری بینالمللی کاخ سفید است.
پورتنوی ادعا کرد :
«ما با چالشهای مشترک در فضای سایبری دست و پنجه نرم میکنیم؛ سطح حمله همراه با فناوریهای جدید و افزایش انگیزه مهاجمان در حال گسترش است و باید با مشارکت با این چالشها مقابله و از دانش و فناوریهای جدید برای دفاع بهتر و سریعتر استفاده کنیم.»
هایموویچ نیز اظهار داشت :
«در عصر حملات پیچیده، پاسخی یکپارچه و پیچیده لازم است. ما باید با هم به چالشها پاسخ دهیم و از دانش و فناوریهای جدیدی که برای دفاع بهتر و سریعتر انباشتهایم استفاده کنیم.»