about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

مسیریابی کوانتومی چیست؟

گروهی از دانشمندان آمریکایی سعی دارند حسگرهای کوانتومی را جایگزین موقعیت‌یاب جغرافیایی بکنند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ فناوری موقعیت‌یاب جغرافیایی (GPS) به کاربران کمک می‌کند تا در هر نقطه‌ای از سطح زمین موقعیت خود را شناسایی کرده و راه رسیدن به مقصد را پیدا کنند؛ اما این دستاورد در همه‌ی محیط‌ها کارایی ندارد. برای مثال نمی‌توان در داخل ساختمان‌ها، محیط‌های زیرزمینی، زیرآب و در میان ساختمان‌های بلند استفاده کرد؛ زیرا در چنین محیط‌هایی سیگنال از دست می‌رود. به همین دلیل محققان بسیاری در تلاش هستند جایگزینی برای آن به وجود آورند.

گروهی از پژوهشگران موسسه ملی فناوری و استاندارهای آمریکا (NIST1) با استفاده از سیگنال‌های مغناطیسی فرکانس بسیار پایین، حسگرهای کوانتومی و اتم‌های روبیدیم، موفق به ساخت ابزاری شده‌اند که می‌تواند در محیط‌های مذکور، موقعیت افراد را شناسایی کند. این دستاورد را می‌توان به عنوان جایگزینی در زیردریایی‌ها، معدن‌ها و بسیاری محیط‌های دیگر به کار گرفت.

دیو هاو (Dave Howe)، رهبر پروژه گفت:

«بزرگ‌ترین چالش ارتباطات با فرکانس بسیار پایین، حساسیت ضعیف و پهنای باند بسیار محدود فرستنده و گیرنده است. این موضوع  سرعت‌پایین داده‌ها را نشان می‌دهد.»

هاو ادمه داد:

«اتم‌ها قدرت پاسخ‌گویی بسیار سریع و حساسیت بسیار بالا را ارائه می‌دهند. در ارتباطات سنتی باید بین پهنای باند و میزان حساسیت دو طرف توافق صورت بگیرد. ما با حسگرهای کوانتومی هر دوی آن‌ها را با هم خواهیم داشت. افزایش حساسیت، محدوده‌ی ارتباط را گسترش می‌دهد و رویکرد کوانتومی، همانند تلفن‌های همراه، پهنای باند بالایی را در دسترس قرار می‌دهد.»

حسگرهای کوانتومی مانند یک مغناطیس‌سنج کار می‌کنند. اگر میدان مغناطیسی به سطح روبیدیم برسد، میزان چرخش اتم‌ها تغییر کرده و همین موضوع جریانی قابل‌اندازه‌گیری را به وجود می‌آورد. همچنین این حسگر می‌تواند سیگنال‌هایی مغناطیسی را شناسایی کند که میلیون‌ها بار کوچک‌تر از میدان مغناطیسی زمین هستند.

حسگرهای کوانتومی را می‌توان در دمای اتاق به کار گرفت. این حسگرها کوچک بوده و انرژی کمی مصرف می‌کنند و احتمالاً نسبت به نمونه‌های موجود ارزان‌تر خواهند بود. به‌علاوه این ابزار محدودیت‌های موقعیت‌یاب جغرافیایی را نداشته و با توجه به اینکه از ویژگی‌های طبیعی اتم بهره می‌گیرد، احتیاجی به تنظیم شدن چندین‌باره ندارد.

دانشمندان توضیح دادند با وجود تمام مزایای بالا حسگر مذکور با چالش‌های متعددی نیز همراه است. برای نمونه هم‌اینک میدان‌های مغناطیسی بسیاری در محیط وجود دارد و همین موضوع ممکن است در عملکرد حسگرهای موردبحث اختلال ایجاد کند. به علاوه محدوده‌ی تحت پوشش این فناوری تنها چند ده متر است. به همین دلیل هنوز نمی‌توان از آن به عنوان محصولی جهانی استفاده کرد.

از طرفی این دستاورد هنوز کاملاً دقیق نبوده و در تشخیص موقعیت خطا دارد. این میزان خطا در حدود 16 متر است؛ اما پژوهشگران امیدوارند در آینده‌ی نزدیک به بتوان آن را به زیر 3 متر کاهش داد.


1- National Institute of Standards and Technology

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.