مسئولیت حل چالشهای تحول دیجیتال بر عهده پژوهشگاه ارتباطات است
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم آنلاین افتتاحیه دهمین سمپوزیوم بینالمللی مخابرات ضمن برشمردن چالشهای مختلف پیش روی تحول دیجیتال در ایران، از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست تا راهکارهای مناسبی برای حل این چالشها پیدا کند.
این سمپوزیوم به علت همهگیری کرونا با تاخیر نسبت به تاریخ قبلی برگزاری خود، در نهایت امروز ۲۶ آذرماه ۱۳۹۹ در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پیامی ویدیویی در افتتاحیه این سمپوزیوم با اعلام اینکه پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان بازوی پژوهشی این وزارتخانه امسال پنجاهمین سالگرد تاسیس خود را جشن میگیرد گفت: «در این ۵۰ سال پژوهشگاه توانسته فناوری اطلاعات در کشور را متحول کرده و رونق ببخشد. همچنین در ۲۰ سال گذشته، پژوهشگاه تلاش کرده تا اجلاس IST را به صورت دوسالانه برگزار کند و امسال دهمین اجلاس را درحالی برگزار میکنیم که دنیا درگیر ویروس کرونا است و همه اجلاسهای جهانی به صورت مجازی در حال برگزاری است و ما هم امسال این اجلاس را به صورت مجازی برگزار میکنیم.»
جهرمی ضمن اشاره به پیشنیازهای شکلگیری زندگی هوشمند گفت: «زندگی هوشمند و ارتباطات هوشمند آیندهای نزدیک در ساختار زندگی بشر است. تحقق آن نیازمند دقت و توجه در سه محور شامل شبکهها و فناوری، خدمات، مقررات و سیاستگذاری در حوزه ICT است. اجلاس امسال قرار است به این مسئله بپردازد.» براساس اظهارات او نقش هوش مصنوعی در کارکرد ارتقاء سامانهها و شبکههای ارتباطی پیشرفته با نسل پنجم و نسلهای بعدی در حال تحقق یافتن است و برای این کار استفاده از دیتا ساینس، کلاد کامپیوتینگ، و.. با هدف استفاده بهینه از منابع اجتنابناپذیر است.
جهرمی در ادامه سخنان خود به موضوع پراهمیت شکلگیری اقتصاد دیجیتال پرداخت و گفت: «این روزها اقتصاد دیجیتال به عنوان یک الزام فراگیر در همه دنیا مطرح است و لازمه آن توجه به اکوسیستم مربوطه و تسهیل فرایندههای درگیر با آن است. تحول دیجیتال در ۳ بخش دولت دیجیتال با محوریت هوشمندسازی، جامعه دیجیتال با محوریت فرهنگسازی، کسبوکار دیجیتال با محوریت توسعه فضای کسب و کار آینده جوامع را شکل میدهد و در همه بخشهای اقتصادی اجتماعی و زیست محیطی اثر گذار است.»
او در ادامه به چالشهای پیش روی تحول دیجیتال اشاره کرد و توضیح داد: «تحول دیجیتال با چالشهای مهمی مواجه است. چالش زیرساختها، چالشهای نهادی و حقوقی، چالشهای فرهنگی و اجتماعی، چالشهای سازمانی به معنی فقدان مهارت، ناکافی بودن منابع مالی و کمبود راهبردهای اجرایی منسجم، چالشهای دانشی و پژوهشی و بالاخره چالشهای فضای کسبوکار.» جهرمی با اشاره به این چالشها اعلام کرد که انتظارش به عنوان وزیر ارتباطات از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات این است که با نگاهی عمیق و در عین حال واقع بینانه در هر مورد از این چالشها راهکار مناسبی تدوین و ارائه کند. به باور او مپوزیوم بینالمللی مخابراتدر موضوعات فناوریهای آینده و مورد نیاز میتواند به پژوهشگاه در انجام خواسته یاد شده کمک کند.
این سمپوزیوم در سه محور اصلی شبکههای نسل آتی و توجه به زیرساختهایی که برای تشکیل این شبکه باید ایجاد شود، سرویسها و خدماتی که روی شبکههای نسل آینده برگزار خواهد شد و در نهایت تنظیمگیری فضای مجازی به واسطه نسلهای آینده ارتباطات است. براساس اظهارت ریاست کمیته علمی این سمپوزیم برای این دور از سمپوزیوم محققان و پژوهشگران ۱۰۷ مقاله برای این کمیته ارسال کردهاند که در نهایت با داوریهای انجام شده تنها ۵۳ مقاله مورد پذیرش و در دو روز برگزاری این رویداد ارائه خواهد شد. همچنین در کنار این سمپوزیوم نمایشگاه دستاوردهای علمی و فناورانه ایران نیز به صورت آنلاین معرفی خواهد شد.