مرزبندی های جدید در عصر تهدیدات دیجیتال
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه، که از قطب های اقتصادی تازه تاسیس جهان به شمار می روند، مسئولیت توسعه شهر های هوشمند را بر عهده دارند.
از همین روی، دولت های آسیا در سال های اخیر، روند تقویت قوانین سایبری خود را آغاز کرده اند و در پی کاستن از شکاف عمیق میان افراد خوب و بد، در این عرصه، هستند.
دولت های سراسر منطقه آسیا شرقی و اقیانوسیه، برنامه ریزی کلان خود برای توسعه شهر های هوشمند را آغاز کرده اند. بر اساس برآوردهای صورت گرفته، 60 درصد از تولید ناخالص داخلی این منطقه تا سال 2021 از محصولات و خدمات دیجیتال خواهد بود. بودجه اختصاص یافته به این امر، در منطقه یاد شده، در سال 2018، حدود 28.3 میلیون دلار بوده است. پیش بینی ها حاکی از آن است که این مبلغ تا 3 سال آینده به 45.3 میلیادر دلار خواهد رسید.
رشد شتابان فناوری در شرق آسیا با وجود مزایای بی شمار، تبعات منفی و ناخوشایندی چون بروز تهدیدات سایبری و ناامنی را نیز، در پی دارد.
در جهان امروز اطلاعات، بزرگترین منبع قدرت به شمار می رود. قدرت همواره مسئولیت بسیاری نیز، به همراه دارد. این مسئولیت، امروزه، در حفاظت حداکثری از داده ها و تامین امنیت سایبری، تجلی یافته است. همین امر، در مقیاس کلان، سبب بروز سلسله تحولات بزرگی در ساختار کلی سیاست شده است. از جمله این تغییرات می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
• دولت ها در حال آماده سازی خود برای نبرد سایبری آینده هستند.
• تلاش شرکت های تجاری برای تقویت امنیت سایبری شبکه هایشان دو چندان شده است.
• پیمان های منطقه ای و جهانی بی شماری به منظور تقویت دفاع سایبری جمعی، میان کشورها، منعقد شده است.
به نظر می رسد که مجموع اقدامات ذکر شده، سبب بروز تحولی بدیع در ساختار نظام بین الملل و هنجار های جهانی شده است که مستلزم مرزبندی های جدید و ارائه تعاریف تازه است.