مردم چگونه می توانند علیه جرایم در فضای مجازی باشند؟
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ حجتالاسلام محمدجعفر منتظری روز گذشته در مراسم معارفه معاون جدید خود در امور فضای مجازی تاکید کرد که مقابله با عناصر ضد دین، ضد اخلاق و معنویت و ضد امنیت و ارزشها بیش از گذشته ادامه خواهد داشت و سیاست دادستانی را در این خصوص تعیین شده اعلام کرد و افزود: معاونت جدید فضای مجازی باید کمر همت را در برابر بدخواهان و کسانی که سنگ اندازی میکنند، محکم ببندد و با تدبیر و تعقل این مسایل را پشت سر بگذارد.
دادستان کل کشور با اشاره به شرایط امروز کشور تأکید کرد که برخورد با هرگونه فسادی در فضای مجازی در چارچوب قانون و مقررات ادامه پیدا خواهد کرد و از متولیان امر فضای مجازی نیز خواست که با دادستانی کل همکاری کنند.
طبیعتا شورای عالی فضای مجازی و در ذیل آن مرکز ملی فضای مجازی اصلیترین متولیان امر فضای مجازی در کشور شناخته میشوند که باید به همکاری مؤثر با دادستانی بپردازند.
اما دادستانی کل کشور برای مبارزه همه جانبه با مفاسد و جرایم فضای مجازی از مردم نیز خواسته است تا مفاسد و جرایمی را که در این محیط مشاهده میکنند گزارش کنند. مردم میتوانند با ارسال گزارشات خود به سامانه درخواست فیلتر تارنماهای متخلف گامی مؤثر در سالمسازی فضایی بردارند که خود و فرزندانشان هر روز حضوری بیش از روزهای قبل در آن دارند.
وظایف دادستانی کل کشور در خصوص جرایم فضای سایبر به دو بخش تقسیم میشود: ریاست کمیتهای که مصادیق محتوای مجرمانه در فضای سایبر را تعیین میکند و همچنین ریاست دبیرخانه پیشگیری و مقابله با جرایم فن آوری اطلاعات را نیز بر عهده دارد. با توجه به مسئولیتهای دادستانی در این حوزه به نظر میرسد چنانچه مردم به طور مستقیم گزارشات خود را به دادستانی ارسال کنند و در مقابل دادستانی هم دقیق و مجدانه پیگیر این گزارشات باشد، سالمسازی فضای مجازی با سرعت بیشتری از لوث وجود افراد و گروههای مفسد و مجرم پاک خواهد شد.