مذاکرات امنیت سایبری چین و آمریکا
یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا در تایید این خبر گفت: "هفته گذشته در واشنگتن با همتایان چینی خود در خصوص مسائل سایبری تبادل نظر کردیم. ما محتوای دیدارهای دیپلماتیک و خصوصی خود را منتشر نمیکنیم."
برگزاری این مذاکرات امنیت سایبری با انتشار گزارش طبقه بندی شده کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا همزمان شد. در گزارش این کمیته آمده است هکرهای نظامی چین حداقل به 20 پیمانکار فرماندهی حمل و نقل (USTRANSCOM) حمله سایبری کردهاند و این حملات بخشی از برنامهها برای مختل کردن عملیاتهای نظامی آمریکا در درگیریهای آینده بوده است. گزارش کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا اینطور نتیجه گرفت: "نفوذهای سایبری به پیمانکاران مهم، عملیاتهای دفاعی ما را مورد تهدید قرار داده است".
در این گزارش که با عنوان "Secret/Noforn" شناخته میشود، اعلام شد ار ژوئن 2012 تا می 2013، هکرها 50 بار به شبکههای پیمانکاران فرماندهی حمل و نقل آمریکا حمله کردهاند. ردگیری حملات نشان داد 20 حمله از مبدا چین انجام شده بود.
به گفته آمریکاییها، هکرهای چینی موفق شده بودند به ایمیلها، اسناد، حسابهای کاربری، رمزهای عبور و کد منبعهای این پیمانکاران دست پیدا کنند. هکرهای نظامی چین همچنین یک کشتی بازرگانی آمریکا که برای حمل و نقل نظامی استفاده میشد را هک کرده بودند.
بنا بر اعلام مقامات آمریکایی در موردی دیگر، هکرهای نظامی چین بر ضد خطوط هوایی یک پیمانکار فرماندهی حمل و نقل آمریکا، کمپین "فیشینگ نیزهای" برگزار کردند.
حدود 90 درصد حمل و نقل نظامی آمریکا، چه از مسیرهای هوایی و چه از مسیرهای دریایی، توسط پیمانکاران فرماندهی حمل و نقل آمریکا انجام میشود.
گزارش سنا در بخشی به اخطار انجمن علوم دفاعی (DFB کمیتهای در وزارت دفاع آمریکا) اشاره کرد. انجمن علوم دفاعی نسبت به میزان آسیب حملات سایبری به شبکههای لجستیک اخطار داده بود: "احتمال دارد سلاحها، موشکها و بمبهای آمریکایی عمل نکنند یا طوری تنظیم شوند که نیروهای خودی را هدف قرار دهند. همچین ممکن است اقلام مورد نیاز شامل آب، غذا، مهمات و سوخت در زمان لازم یا مکان لازم دریافت نشود".
به گفته این مقام وزارت امور خارجه آمریکا، علیرغم تعلیق مذاکرات رسمی در توسط چین، گروه کار سایبری آمریکا و چین این دیدار را برگزار کرد. وی مدعی شد: "ما به طور منظم و از طریق کانالهای گوناگون، با مقامات چینی در مورد مسائل سایبری بحث و تبادل نظر میکنیم.
ما به توسعه همکاریهای سایبری با دولت چین متعهد هستیم. این همکاریها فقط اموری که منافع مشترک داریم را شامل نمیشود، بلکه ما متعهد هستیم به شکلی سازنده و صریح نقاط اختلاف را نیز به بحث بگذاریم".
این مقام وزارت امور خارجه نام حاضران در این گفتگوها را فاش نکرد، اما مقاماتی از وزارت امور خارجه آمریکا و شورای امنیت ملی در این گفتگوها حاضر بودند. گفته میشود پنتاگون در این گفتگوها نمایندهای نداشتهاست.
این گفتگوها در حالی انجام شد که مقامات دولتی دو کشور در حال برنامه ریزی دیدار باراک اوباما و شی جین پینگ، رئسای جمهور دو کشور هستند. قرار است این دیدار در ماه نوامبر و در حاشیه اجلاس همکاری های اقتصادی آسیا اقیانوسیه برگزار شود.
برای انجام هماهنگی لازم پیش از دیدار رئسای جمهور دو کشور، سوزان رایس، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ماه جاری به پکن سفر کرد. مقامات چینی خواستار توقف تمام پروازهای جاسوسی ارتش آمریکا در سواحل چین بودند.
در پی تعقیب هواپیمای جنگی پی-8 نیروی دریایی آمریکا توسط یک سوخو سو-27 چینی، روابط واشنگتن و پکن به تیرگی گرایید. پنتاگون این اقدام پکن را خطرناک و غیر حرفهای دانست.
جنگنده چینی در فاصله 20 پایی از هواپیمای آمریکایی پرواز کرده و برای بیرون راندن هواپیمای آمریکایی از آسمان دریای جنوبی چین، چند مانور در اطراف آن انجام داده بود.