مدیاتک چیپستهای مجتمع با مودم 5G معرفی میکند
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ حرکت شرکتهای تکنولوژی به سمتی است که سال آینده را باید سال 5G بنامیم. کوالکام و اینتل اولین اقدامات عملی خود را در این زمینه انجام دادهاند و حالا نوبت دیگر شرکتهاست که با به پایان رسیدن مراحل تحقیق و توسعه فناوری 5G، اولین قطعات خود که قرار است خدمات 5G ارائه دهند را معرفی نمایند. یکی از این شرکتها مدیاتک است که برنامههای بزرگی در سر دارد.
شرکت تایوانی مدیاتک در نظر دارد تا انتهای سال آینده میلادی برای اولین بار چیپستهایی معرفی کند که در داخل آنها مودمهای 5G قرار گرفتهاند. اما با توجه به اینکه تقریباً همه شرکتهای ساخت تراشه های موبایل و همچنین تولیدکنندگان اسمارتفونها در سراسر دنیا به دنبال تولید ابزارهای 5G هستند، چرا باید این حرکت مدیاتک را حرکت و اقدامی مهم در نظر بگیریم؟
سال گذشته کوالکام اولین مودم نسل پنجم مخابراتی خود با عنوان Snapdragon X50 را معرفی کرد و پس از آن نیز چند شرکت تولید کننده اسمارتفون اعلام کردند که در سال 2019 و با استفاده از مودمهای ساخت کوالکام اولین دستگاههای خود که قادر به برقراری ارتباط نسل پنجم هستند را روانه بازار خواهند کرد. پس از آن شرکت مدیاتک نیز اعلام کرد که اولین مودم نسل پنجم مخابراتی آنها با نام تجاری Helio M70 روانه بازار خواهد شد. اما امروز و در جریان مصاحبه ای، آقای کای لیژینگ مدیر اجرایی مدیاتک اعلام کرد که این شرکت برای نیمه دوم سال 2019 برنامههای جذابی تدارک دیده است تا اولین چیپستهای خود که مجهز به مودمهای نسل پنجم مخابراتی هستند را روانه بازار میکند. با این اوصاف اولین گوشیهایی که در آنها از SoCهای مجهز به مودم نسل پنجم استفاده شده باشد باید تا اوایل سال 2020 به صورت رسمی وارد بازار شوند.
این عرضه محصول یک ویژگی مهم دیگر هم دارد. مدیاتک از روزگاران قدیم توجه ویژهای به بازار میانرده و پایینرده داشته و قیمتهای مناسب تراشههای ساخت شرکت باعث شده تا در این گروه محصولات محبوبیت ویژهای داشته باشد. اگرچه در سال 2018 این شرکت سهم گستردهای از بازار را به رقیب اصلی خود یعنی کوالکام واگذار کرد ولی با این حال مدیاتک نشان داده میتواند با قیمتهای رقابتی و در کنار آن امکانات خوب که شاید یکی از برگهای برنده آن همین مودمهای 5G باشد، بازار خوبی را برای SoCهای تولیدی خود ایجاد کند.
در سمت دیگر این شرکت میتواند با تولید مودمهای مستقل خود که توانایی برقراری ارتباط5G دارند نیز بازار بسیار خوبی را ایجاد کند و حتی برنامههایی از سوی این شرکت اعلام شده که آنها مذاکراتی را با شرکت اپل انجام دادهاند تا در آیفونهای نسل بعدی از مودمهای 5Gمدیاتک استفاده شود! شاید این خبر کمی عجیب و غیرمنتظره باشد ولی به هر حال اپل نیز به دنبال محصولی با کیفیت، ارزان و البته کممصرف است و اگر Helio M70 و یا هر مودم دیگر ساخت مدیاتک ویژگیهایی از این دست داشته باشد، چرا نباید از آن استفاده کرد؟
مدیاتک با توجه هر چه بیشتر به بخش تحقیق و توسعه خود و افزایش بودجه آن تلاش میکند که یکی از بازیگران اصلی 5G در سالهای آینده باشد. در همین راستا آقای لیژیانگ میگوید:
ما از 4G درسهای بسیار خوبی گرفتهایم و حالا میدانیم که با وجود استانداردهای متفاوت 3GPP 5G باید مودمهای آینده خود را چطور طراحی کنیم تا بتوانند در بازارهای مختلف به خوبی کار کنند و پاسخگوی نیاز مشتریان باشند. همچنین ما تا به امروز تکنولوژی و معماری مورد نیاز برای ساخت مودمهای 5G خود را به صورت کامل به پایان رسانده ایم و محصولات تجاری خودمان را سال آینده به صورت رسمی معرفی خواهیم کرد.
از بعد اقتصادی هم که بخواهیم به این قضیه نگاه کنیم عرضه و فروش چیپستهایی که داخل آنها مودم مجزایی برای 5G قرار گرفته بسیار مقرون به صرفه تر است. چرا که با یک تراشه مودم مجزا شما در بخش طراحی مجبور هستید تا علاوه بر ایجاد مسیرهای ارتباطی درون بُرد دستگاه برای آن، بخش فیلترینگ فرکانسی و ترکینگ داخلی را نیز به صورت کلی بازطراحی کنید و در عین حال ابعاد برد و در نتیجه دستگاه نیز افزایش پیدا میکند. در سوی دیگر با ساخت مودم های مجزا، قیمت نهایی تمام شده محصول نیز افزایش پیدا میکند و در کنار آن مصرف باتری دستگاه نیز بیشتر میگردد. پس از هر زاویهای که بخواهیم نگاه کنیم بهترین راهکار استفاده از SoCهایی است که داخل آنها مودم 5G قرار گرفته است.
ساخت این SoCها به نوبه خود دشواریهای بسیاری در بخش طراحی سیلیکونی در شرکتهایی مانند مدیاتک و کوالکام خواهد داشت ولی با توجه به مزایای فراوان آن برای هر دو طرف (شرکت سازنده تراشه و شرکتهای سازنده اسمارتفون) این مورد بر ساخت مودم مجزا ترجیح داده میشود. به هر حال سال آینده سال ورود تکنولوژی های نسل پنجم در قالب ابزارهای همراه است و در آن شاهد سرعتهای برقراری ارتباط و ارسال و دریافت دادهها تا بیشتر از 5 گیگابیت بر ثانیه و یا بالاتر خواهیم بود.