مدیاتک در حال توسعه دو تراشه پرچمدار 5نانومتری با هستههای Cortex-A78
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ در سال 2019 و متعاقب آن سال 2020 نیز عملکرد خوب تراشههای میانرده این شرکت باعث شد تا شرکتهای بیشتری به استفاده از تراشههای همهکاره مدیاتک روی خوشنشان دهند.
با راهاندازی خط تولید تراشههای سری Dimensity در سال 2020 که مودمهای 5G بهصورت داخلی درون آنها تعبیهشده بودند، مدیاتک توانست محصولاتی عالی که در کنار عملکردی قدرتمند، بازدهی بالا و قیمت مناسب را ارائه میکرد، قابلیت ساخت گوشیهای ارزانقیمت 5G را برای همه شرکتها ممکن سازد.
با این اقدام، تراشهساز تایوانی رقیب آمریکایی خود، کوالکام را مجبور نمود تا بهسرعت تراشههای 5G بیشتری را برای بخش گوشیهای میانرده تولید و به بازار عرضه کند. طبق گزارشهای اخیر، MediaTek دارای چیپ ستهای بیشتری در این بخش بازار است.
به گفتهی یک افشاکننده چینی اخبار فناوری، این شرکت در حال آمادهسازی دو چیپ ست جدید بانامهای MT6839 و MT6891 برای بازار است. این تراشهها که بر اساس فناوری ساخت 5 نانومتری یا 6 نانومتری ساخته خواهند شد، به لطف وجود هستههای قدرتمندتر ARM Cortex-A78 عملکرد ردهبالا و بسیار قدرتمند را نیز در اختیار کاربران قرار دهند.
باوجوداینکه نام تجاری این تراشهها همچنان نامشخص است اما دلایل کافی وجود دارد تا بتوانیم آنها را در سری نسبتاً موفق Dimensity جای دهیم.
این دو تراشه نسبت به مدلهای +Dimensity 1000 پیشرفتهای چشمگیری خواهند داشت
نکتهی جالبتوجه اینجا است که قدرتمندترین چیپست مدیاتک یعنی سری +Dimensity 1000 به هستههای Cortex-A77 مجهز بوده و با تکنولوژی 7نانومتری ساختهشده است. بنابراین، تراشههای جدید عملکرد بالاتری را همراه با بهبود مناسبی از بعد مصرف انرژی ارائه خواهند کرد. علاوه بر آن انتظار میرود که هر دو تراشه به مودمهای 5G داخلی نیز مجهز شوند تا مانند سری Dimensity بتوان این امکان را فراهم کرد که یک گوشی هوشمند 5G با دورنمایی امیدوارکننده که تا چندین سال قابلیت استفاده از فناوریهای روز دارد را در اختیار کاربران قرارداد.
هنوز جزئیاتی در مورد زمان عرضه پردازندههای جدید مدیاتک ارائه نشده ولی بااینحال گفته میشود که مراحل طراحی و تولید این محصول با سرعت بیشتری نسبت به تراشههای سال گذشته بهپیش میرود. با این اوصاف انتظار داریم طی هفتههای آتی جزئیات بیشتری در این خصوص منتشرشده و یا حتی تا پیش از انتهای سال 2020 شاهد رونمایی از این تراشهها باشیم.
در انتها باید به این موضوع نیز اشاره داشته باشیم که با توجه به مجوز همکاری و تجاری مدیاتک با هواوی، درخواستهای احتمالی این شرکت چینی برای استفاده از فناوریهای روز در محصولات آینده خود، روند تولید تراشههای مدیاتک بیشتر شود تا بتوان پاسخگوی نیاز غول چینی بود.