مخالفت سناتورها با ارز دیجیتالی فیسبوک
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ شرکت «دیجیاتو»؛ روز گذشته «دیوید مارکوس»، رییس بخش بلاکچین فیسبوک برای ادای توضیحاتی در مورد پروژه لیبرا و کالیبرا در کمیته بانکداری سنا حاضر شد اما ظاهراً در جلب نظر سناتورها موفق نبوده است.
«شرود براون»، سناتور دموکرات ایالت اوهایو از همان ابتدا شمشیر را از رو بسته و پروژه لیبرا را با پیوند زدن به رشته رسواییهای فیسبوک از کمبریج آنالیتیکا گرفته تا عملکرد نامطلوب این شبکه اجتماعی در جریان کشتار جمعی مسلمانان میانمار زیر سؤال برد:
فیسبوک مثل نوزادی نوپا که دستش به جعبه کبریت میرسد، بارها و بارها خانه را آتش زده. اجازه به آنها برای سر و کار پیدا کردن با حساب بانکی مردم دیوانگی خواهد بود. نباید اجازه دهیم با ابزارهای قدرتمندی نظیر سیاستهای پولی که حتی قدرت آن را درک نمی کنند، بازی کرده و شهروندان سختکوش را به مخاطره بیندازند.
مارکوس تمام تلاش خود برای جواب دادن به این دغدغهها را بکار بسته و طرح جامع این شرکت برای منطبق کردن پروژه لیبرا و کیف پول کالیبرا با قوانین مالی موجود را شرح داد. او همچنین به کمیته سنا اطمینان خاطر داد که علیرغم واقع شدن دفتر مرکزی انجمن لیبرا در سوییس، از قوانین سازمانهای مالی آمریکا از جمله شبکه اجرایی جرایم مالی (FinCEN) و فهرست تحریمهای دفتر کنترل سرمایههای خارجی آمریکا (OFAC) پیروی خواهند کرد.
جمعآوری دادههای حساس کاربران یکی دیگر از موضوعات این بحث بود که فیسبوک در آن سابقه درخشانی ندارد. مارکوس به صورت کلی وعده داد که شرکت متبوعش دادههای مربوط به تراکنشهای لیبرا را بدون تأیید صریح کاربر جمعآوری نخواهد کرد.
وی همچنین مدعی شد که مدل کسبوکار کالیبرا بر مشارکت مبتنی است نه جمعآوری داده و دلیل خاصی برای گرداوری اطلاعات وجود ندارد. ادعایی که سناتور «تینا اسمیت» درباره صحت آن ابراز تردید کرد.
این جلسه نشان داد که بسیاری از سناتورها مخالف برنامههای رمز ارز فیسبوک هستند اما هنوز مشخص نیست که درباره آن چه تصمیمی خواهند گرفت. از طرف دیگر پیشنویسی در مجلس تهیه شده که از تبدیل شدن شرکتهای فناوری بزرگ به مؤسسات مالی و صدور رمز ارز توسط آنها جلوگیری میکند. در صورت تصویب این طرح که جریمه یکمیلیون دلاری را برای متخلفین در نظر گرفته، فیسبوک دو انتخاب بیشتر نخواهد داشت: قطع ارتباط کامل با پروژه لیبرا یا لغو کامل آن.