محققان ایرانی بازوی روباتیک همه کاره ساختند
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از دیجیتال ترندز، این روبات برای تهیه سالاد در آشپزخانه، عکاسی در شرایط پیچیده و حساس، انجام فعالیت های آزمایشگاهی و غیره قابل استفاده است.
صادق طباطبایی روبات یادشده را دارای قیمت رقابتی، قدرتمند تر و دقیق تر از رقبا توصیف کرده و می گوید این روبات قادر به تحمل حداکثر ۱.۱ کیلوگرم وزن بوده و دقت آن به ۲۵.۴ میکرومتر می رسد.
روبات یادشده دارای ۵ لولا است و می تواند با سرعت ۱۵۰ درجه در ثانیه به طور افقی یا عمودی حرکت کند. بدنه این روبات از آلومینیوم درجه یک مورداستفاده در صنعت هوافضا تولید شده و قیمت پایین استفاده از محصول یادشده را برای دانشجویان، اساتید، هنرمندان، محققان و دیگر علاقمندان ممکن می کند.
برای استفاده از این ربات نیازی به اطلاعات پیچیده رایانه ای نخواهد بود و یک نرم افزار ساده به نام Dorna Lab کنترل و برنامه ریزی حرکات روبات یادشده را ممکن می کند. البته کاربران حرفه ای می توانند از آن برای انجام امور حرفه ای تر استفاده کنند. متن باز بودن این برنامه دستکاری و ارتقای آن را هم ممکن خواهد کرد.
از جمله ابزار قابل نصب بر روی این بازوی روباتیک می توان به دوربین عکاسی، انواع گیره و چنگک، ابزار حکاکی با لیزر و غیره اشاره کرد.
عرضه روبات یادشده از تابستان سال آینده میلادی و به قیمت ۸۹۰ دلار آغاز می شود. این در حالی است که روبات های صنعتی مشابه این روبات معمولا حدود ۵۰ هزار دلار قیمت دارند.