محافظت از زیرساختهای حیاتی به واسطه پهپاد خودمختار
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبریان؛ همواره امکان هدف قرار گرفتن زیرساختهای حیاتی مانند سکوهای نفتی، نیروگاههای هستهای، بندرگاهها، مراکز داده و پایگاههای نظامی وجود دارد. این مکانها ممکن است در معرض حملات یا فعالیتهای غیرقانونی و مخرب قرار گیرند. هر یک از این زیرساختها مورد تهاجم واقع شوند، عواقب فاجعه باری را برای کارمندان آن و حتی افراد غیرنظامی حاضر در محل یا پیرامون آن به دنبال خواهد داشت.
شرکت فرانسوی «آژر درون» (Azur Drone)، به منظور محافظت از زیرساختهای حیاتی در میدان مبارزه، نوعی پهپاد کاملاً خودمختار توسعه داده است که وظیفه تأمین امنیت و نظارت روی مکانهای یاد شده را بر عهده دارد. این پهپاد «اسکیتک» (Skeyetech) نام دارد.
پهپاد یاد شده کاملاً خودمختار است به این معنی که هیچ انسانی آن را کنترل نمیکند؛ بلکه به هوش مصنوعی مجهز بوده و مسیریابی، نظارت، بلند شدن و فرود را انجام میدهد. این ویژگی باعث میشود تا دیگر نیازی به آموزش اپراتورهای انسانی از بین برود. در حقیقت اسکیتک اولین پهپاد اروپایی به حساب میآید که توسط مقامات مورد به عنوان یک راهکار عملیاتی خودمختار مورد تایید قرار گرفته است.
گروههای امنیتی که از پهپاد مذکور بهره میگیرند میتوانند آن را رها کنند تا به صورت خودکار به وظایفش عمل کند یا به صورت مستقیم از طریق سامانه مدیریت ویدئویی فرمانهایی را برای آن تنظیم گردانند.
اسکیتک از آشیانهای با وزن 375 کیلوگرم بهره میبرد که امکان شارژ و حفاظت از آن را در عملیاتها فراهم میکند. این آشیانه به گونهای طراحی شده است که در برابر شدیدترین شرایط آب و هوایی مقاوم باشد. پهپاد میتواند در 30 ثانیه از آشیانه مورد بحث بلند شوند. همچنین این بستر از امنیت و ارتباطات سریع میان پهپاد سامانه مدیریت ویدئویی اطمینان حاصل میکند.
آشیانه و پهپاد مذکور را همچنین میتواند با شبکههای امنیتی نصب شده در زیرساختها ادغام کرد تا سطح ایمنی افزایش پیدا کند.
اسکیتک دارای دوربینی با کیفیت بسیار بالا است که توانایی زوم اپتیکال تا 20 برابر را دارد. همچنین از یک دوربین دقیق حسگر گرمایی، بهره میبرد که امکان شناسایی اهداف انسانی در صدها متر دورتر را فراهم میکند.