مثلث سافتبانک، کوالکام، اپل
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ با توجه به برخی گزارشهای منتشر شده، کوالکام روی فناوریهای جدید شرکت ژاپنی سافتبانک1 (Softbank) سرمایهگذاری کرد تا به صندوق آن در دستیابی به هدف 100 میلیارد دلاری کمک کند.
در گزارش مذکور آمده است شعبهی سندیگو شرکت کوالکام در چند روز گذشته قرارداد مذکور را امضا کرد. همچنین شرکت اپل نیز در گذشته تعهدنامهای مشابه با سافتبانک ایجاد کرده؛ اما مبلغ آن مشخص نیست.
دو توافقنامه نامهی مذکور یکی از بزرگترین سرمایهگذاریها روی شرکتهای خصوصی در سطح جهان را به وجود آورده است. ماسایوشی سان (Masayoshi son)، مدیر اجرایی سافتبانک توضیح داد این سرمایهگذاریها روی نسل بعدی فناوریهایی مانند هوش مصنوعی و روباتیک صورت خواهد گرفت.
چشمانداز سافتبانک در ماه اکتبر سال گذشته و در زمان دیدار سان با دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب آمریکا اعلام شد. در آن زمان سان اعلام کرد این شرکت 50 میلیارد دلار روی ایجاد شغل در آمریکا سرمایهگذاری خواهد کرد و به نظر میرسد بخشی از مبلغ قراردادهای مذکور در همین زمینه به کار گرفته شوند.
شرکت مخابراتی ژاپنی به تازگی اعلام کرد موفق به جمعآوری 100 میلیارد دلار شده و در چند هفتهی آینده فعالیتهای خود را آغاز خواهد کرد. این شرکت قرار است در 5 سال آینده 25 میلیارد دلار در سرمایهگذاریها مشارکت کند. همچنین دولت سعودی نیز تعهد کرده است در مدتزمانی مشابه 45 میلیارد دلار روی زمینهی یاد شده در ملاقات سرمایهگذاری کند. به علاوه شرکت اپل و سازمان سرمایهگذاری ابوظبی نیز صحبتهایی در مورد این سرمایهگذاری انجام دادهاند. سازمان سرمایهگذاری قطر نیز به صورت مشابه چنین چیزی را اعلام کرده است.
شرکت اپل و سازمان سرمایهگذاری قطر اظهارنظری در مورد توافقهای صورت گرفته نکرده؛ اما دسترسی به سخنگوی ابوظبی ممکن نبود
شرکت سافتبانک، سومین اپراتور بزرگ موبایلی کشور ژاپن است و از سال 2013 با خرید شرکتهای گوناگون تلاش میکند. گسترهی فعالیتهای خود را افزایش دهد. این شرکت در سالهای 2013 و 2016 به ترتیب شرکتهای اسپرینت (Sprint) و آرم (ARM) را خریداری کرد.
خریدارهای ذکر شده سافتبانک باعث شد این شرکت به یکی از بزرگترین سرمایهگذاران روی اینترنت اشیا تبدیل شود. سان پیشبینی میکند؛ این شرکت، طی 20 سال آینده یک میلیارد تراشه را در ابزارهای گوناگونی، از ترموستات گرفته تا ساعت، استفاده نماید
شرکتهای کوالکام و اپل هر دو میخواهند سطح فعالیت خود را از زمینهی تلفنهای هوشمند فراتر ببرند و به نظر میرسد به همین دلیل به صندوق سرمایهگذاری سافتبانک کمک کردهاند. از طرفی کوالکام در اکتبر 2016، شرکت ان.اکس.پی2 (NXP) را خریداری کرده و اپل نیز خط تولید یک ساعت هوشمند را راهاندازی کرد. به علاوه این شرکت روی توسعه خودروهای بی راننده نیز فعالیت میکند.
تحلیلگران معتقدند شرکتهای اپل، کوالکام و سافتبانک یک مثلث را در صنعت مخابرات تشکیل داده و به وسیلهی زنجیرهی عرضهی جهانی به یکدیگر متصل میگردند. همچنین به نظر میرسد سان، تیم کوک و پال جیکوب، مدیران عامل سه شرکت روابط نزدیکی با یکدیگر دارند.
___________________________
1- سافتبانک، شرکت مخابرات ژاپنی است که در زمینه ارائه خدمات خطوط تلفن ثابت، شبکه تلفن همراه، خدمات اینترنت و پهنباند، بازاریابی و تجارت الکترونیک، همچنین در حوزه رسانههای گروهی فعالیت مینماید.
2- انایکسپی، یکی از بیست فروشنده بزرگ محصولات نیمههادی در جهان است.