متهم شدن هکرهای روس به انتشار اطلاعات غلط و یهودستیزی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ روزنامه اسرائیلی هاآرتص (Haaretz) و منابع آن در جامعه پژوهشگران ضد اطلاعات نادرست ادعا کردند که کمپین اطلاعاتی طرفدار روسیه در عملیاتی موسوم به «Doppelganger»، از وبسایتهای جعلی استفاده کرده که به عنوان رسانههای خبری معتبر ظاهر میشوند و گزارشهای نادرست درباره جنگ بین رژیم صهیونیستی و حماس منتشر میکنند.
بنابر ادعای محققان، در کنار اطلاعات غلط متمرکز بر یهودستیزی، عملیات جدید این کمپین با قابلیتهای فناوری جدید مشخص میشود. هاآرتص مدعی شد که ظاهراً هکرها شبکه حسابهای جعلی خود را افزایش دادهاند و از هوش مصنوعی برای تولید محتوا استفاده و به یک محیط آنلاین انفجاری مراجعه کردهاند.
این روزنامه رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اپراتورهای این کمپین کپی با کیفیتی از رسانههای معتبر در سراسر جهان مانند فاکس نیوز، لوموند، اشپیگل و وبسایتهای خبری در اراضی اشغالی ایجاد کردهاند و همه این سایتهای شبیهسازی شده گزارشهای جعلی درباره جنگ رژیم صهیونیستی و حماس منتشر میکنند.
بیشتر گزارشها طراحی و زیباییشناسی وبسایتهای خبری اصلی را تکرار میکنند. آنها همچنین خطوطی از اعضای واقعی هیأت تحریریه دارند. محققان عنوان کردند که بسیاری از این سایتهای شبیهسازی شده درست پس از حمله طوفانالاقصی علیه رژیم صهیونیستی در 7 اکتبر امسال ایجاد شدهاند.
کارشناسان ادعا کردند که حداقل 2 گزارش از نسخه جعلی وبسایت محبوب اسرائیلی والا (Walla) بر ایالات متحده و تلاش برای تضعیف حمایت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا از رژیم صهیونیستی متمرکز بود؛ بایدن اعلام کرده بود که یهودستیزی و مسیر نابودی اسرائیل بخشی از هدف حماس و بخشی از جریان چپ ایدئولوژی لیبرال جناح است.
با این حال، محققان براین باورند که اطلاعات غلط به غیر از زبانهای عبری نیز در جنگ علیه اسرائیل استفاده میشود؛ به عنوان مثال، یک گزارش جعلی فاکس نیوز اعلام کرد که قانونگذاران ایالات متحده تصمیم گرفتهاند کمکهای مالی اوکراین را به سمت رژیم صهیونیستی هدایت کنند، زیرا ظاهراً کیِف در حال باجگیری از واشنگتن است.
در گزارشی دیگر نیز جنگ غزه با افزایش قیمت انرژی در آلمان مرتبط شده و سیاستهای اسرائیل را باعث بحران انرژی در کشورهای اتحادیه اروپا پس از شروع جنگ روسیه و اوکراین اعلام کرده است.
هاآرتص ادعا کرد که که این عملیات بسیار پیچیده است و چندین پلتفرم رسانه اجتماعی، دهها وبسایت جعلی و گروههای تلگرامی را در بر میگیرد. در برخی موارد، حتی تبلیغات برای تقویت محتوای گمراهکننده در پلتفرمهایی مانند فیسبوک و گوگل خریداری شده است.
به گزارش هاآرتص، طوفان اطلاعات نادرست به ویژه در پلتفرم X (توییتر سابق) بسیار فراگیر است. کارشناسان مدعی شدند که X و کارکنان نظارت بر محتوا زحمتی برای حذف اکثر پستهای گزارش شده به دلیل نفرت از اسرائیلیها یا فلسطینیها نکشیدهاند.
به گفته محققان، نرمافزار ایجاد و مدیریت حسابهای جعلی کمپین مستقر در روسیه به طور قابل توجهی عملیات را افزایش داده است. کارشناسان بیش از 6000 حساب کاربری پیدا کردند که بیش از 27 هزار پست در مورد جنگ منتشر میکرد. این حسابها احتمالاً خودکار بوده و تقریباً یک شبه ایجاد شدهاند و با هوش مصنوعی متنهای مشابه به زبانهای مختلف را برای توییتهایشان مینوشته است.
Doppelganger اولین بار در سال 2022 افشا شد؛ در آن زمان، این کمپین اوکراین را به عنوان یک کشور شکست خورده، فاسد و نازی به تصویر کشید.
بنیاد غیرانتفاعی سوئدی «Quirium»، ارائهدهنده راهحلهای امنیت دیجیتال، نیز گزارشی فنی منتشر کرد که جزئیات فعالیتهای Doppelganger را شرح میدهد.
بسیاری از عناصر به دخالت هکرهای روس در این عملیات اشاره کردهاند. در بخش زیرساخت، نامهای دامنه جعل شده توسط همین عامل اداره میشد و برخی از این دامنهها از طریق ثبتکننده اینترنتی روسیه خریداری شدند.