متهم شدن مرد یونانی به فروش اطلاعات در وب تاریک
یک مجرم سایبری معروف به گاو نر (The Bull)، به اتهام فروش اطلاعات داخلی در شرکتهای تجاری عمومی در شبکه تاریک، از سوی مقامات ایالات متحده دستگیر شد.
در روزهای اخیر، بخش جنوبی نیویورک و دفتر میدانی افبیآی در این شهر کیفرخواست جنایی و شکایتی علیه آپوستولوس تروویاس (Apostolos Trovias)، تبعه یونان، با نام مستعار گاو نر در وب تاریک و سرویسهای ایمیل و پیامرسان رمزگذاری شده، مطرح کردند. تروویاس به فروش نکات سهام مبتنی بر اطلاعات محرمانه تجاری مشتری، گزارش درآمد قبل از انتشار و اطلاعات معامله متهم شده است؛ وی متهم به کلاهبرداری و پولشویی، با مجازات هر یک از آنها حداکثر بین 20 تا 25 سال، است.
طبق گفته مقامات نیویورک، تروویاس اطلاعات داخلی را به طرق مختلف به افراد فروخته است. مقامات آمریکایی مدعی هستند که او از سال 2016 تا 2017 نکات سهام را در وب تاریک معروف به «AlphaBay Market» میفروخته که بزرگترین بازار جنایی کالاهای غیرمجاز در اینترنت قبل از تعطیل شدن محسوب میشده است.
براساس ادعای مقامات ایالات متحده، فعالیتهای این فرد یونانی محدود به AlphaBay نبود و احتمالاً مجبور بوده که با تعطیل شدن وب، رسانه دیگری را برای فعالیتهای خود پیدا کند؛ مقامات اعلام کردند که بین سالهای 2017 تا 2020، او تصمیم گرفت از روش مستقیم تا مصرف کننده و پیامهای رمزگذاری شده و خدمات ایمیل برای برقراری ارتباط با خریداران استفاده کند. یکی از معاملات قابل توجه وی شامل گزارش سود قبل از انتشار از یک شرکت تجاری عمومی بود که وی آن را به قیمت حدود 5000 دلار بیتکوین فروخت.
طبق اظهارات مقامات آمریکایی، پس از آن گاو نر تصمیم گرفت با افزایش اقدامات تجاری داخلی خود، فعالیتهایی را برای طراحی و ساخت یک وبسایت با هدف فروش اطلاعات خود انجام دهد؛ وی برنامهریزی کرده بود از افرادی که از اطلاعات وی استفاده میکنند، حق عضویت و کمیسیون دریافت کند.
ویلیام اف سوئینی جونیور (William F. Sweeney Jr.)، دستیار مدیر مسئول دفتر میدانی افبیآی در نیویورک، در یک گزارش خبری درباره این اتهامات، هشدار داد که آژانس وی به همان محلهای رفت و آمد تروویاس، رفت و آمد کرده است.
سوئینی ادعا کرد :
«افبیآی در وب تاریک نیز فعالیت میکند. [ما] فقط به این دلیل که با صفحه کلید خود از پشت روتر مرتکب جرائم فدرال میشوید، اجرای قانون را متوقف نخواهیم کرد.»
بنابر ادعای کارشناسان، بررسی این حقیقت که افبیآی نیز از تلفنهای مخصوص رمزنگاری شده جعلی برای ردیابی و دستگیری افراد در سازمانهای جنایی فراملی استفاده کرده، به نظر کتمان حقیقت است؛ و نتیجه اخلاقی داستان این است که در اینترنت اصلاً مرتکب جرم نشوید...