ماریا، تلاشی برای حذف بعد زمان
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ در حال حاضر پیشرفتهای بسیاری در زمینهی فناوری اتصال به اینترنت به دست آمده است و میتوان از روشهای به روزی مانند ارتباطات وایفای و شبکههای سلولی1 (Cellular network) برای اتصال به اینترنت و انتقال اطلاعات استفاده کرد؛ با وجود این بسیاری از اتصالات امروزی هنوز هم به کمک کابلهای فیزیکی قدیمی انجام میشود. به عنوان مثال میتوان به کابلهای فیبر نوری کشیده شده در زیر اقیانوس اطلس اشاره کرد. به نظر میرسد این روش انتقال اطلاعات هنوز هم یکی از محبوبترین روشهای موجود تلقی میشود.
بر اساس گزارش منتشر شده شرکتهای مایکروسافت و فیسبوک برای ساخت قدرتمندترین کابل موجود در اقیانوس اطلس؛ شروع به همکاری با یکدیگری کردند. پروژهی مشترک این دو شرکت ماریا (MAREA) نام دارد. کابل تولید شده در پروژهی ماریا، برای شروع، توانایی انتقال اطلاعات را با سرعت 160 ترابیت در ثانیه خواهد داشت و با پیشرفت فناوری قابل ارتقا است. طول این کابل 6.600 کیلومتر بوده، مدیریت و کنترل عملکرد آن بر عهدهی شرکت تلسیس2 (Telxius) خواهد بود.
در حال حاضر کابلهای موجود در اقیانوس اطلس، ایالتهای نیویورک و نیوجرسی آمریکا را به اروپای شمالی متصل کردهاند؛ اما پروژهی ماریا، اولین اتصال آمریکا به اروپای جنوبی خواهد بود. در این پروژه ابتدا ایالت ویرجینا آمریکا (Virginia) را به شهر بیلباو اسپانیا (Bilbao) متصل میکند و به مرور زمان به شبکه هابهای3 آفریقا، خاورمیانه و آسیا خواهد رسید.
مایکروسافت و فیسبوک امیدوار هستند پروژهی آنها اتصالات را قویتر و قابلیت اطمینان آن را افزایش دهد. ساخت پروژهی ماریا از آگوست 2016 شروع خواهد شد و تا اکتبر 2017 ادامه خواهد داشت.
_____________________________
1- شبکه سلولی، شبکه مخابرات رادیویی که ناحیه تحت پوشش آن به بخشهای متعددی که سلول نامیده میشود، تقسیم شدهاست. درون هر کدام از سلولها یک ایستگاه فرستنده-گیرنده در موقعیت ثابتی قرار دارد تا با کاربران درون سلول ارتباط برقرار کند.
2- شرکت تازه تأسیس مخابراتی که توسط شرکت مخابراتی تلفونیکای اسپانیا (Telefónica) ایجاد شد.
3- هاب از جمله تجهیزات سختافزاری است که از آن بهمنظور ایجاد شبکههای رایانه استفاده میشود.