لیبی میدان تسویه حساب طرفهای خارجی/ حمله سایبری در تونس
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، رئیس جمهور تونس از حمله سایبری به پایگاههای الکترونیکی ثبت نام رای دهندگان همه پرسی پیش نویس قانون اساسی جدید این کشور خبر داد و گفت: دادستان کل تحقیقات خود را در این زمینه شروع کرده است.
همه پرسی پیش نویس قانون اساسی جدید تونس در 25 ماه جاری میلادی در تونس برگزار میشود. بیشتر احزاب مهم و تاثیرگذار در این کشور همه پرسی مزبور را تحریم کرده و معتقدند: قانون اساسی جدید اختیارات گستردهای به رئیس جمهور میدهد و بسترهای بازگشت دیکتاتوری به کشور را فراهم میکند.
رئیس جمهور تونس گفت: طی روزهای اخیر 1700 حمله سایبری به پایگاههای الکترونیکی ثبت نام رای دهندگان همه پرسی 25 ژوئیه انجام شده است.
به نوشته روزنامه تونسی الصباح نیوز، قیس سعید بدون نام بردن از کسانی که این حمله سایبری را انجام دادهاند، تاکید کرد: این اقدامات ناامید کننده و بینتیجه با هدف ایجاد آشوب در کشور و سردرگمی مردم در روز رای گیری انجام شده است.
رئیس جمهور تونس با بیان اینکه 7 نفر در ارتباط با حمله سایبری اخیر دستگیر شدهاند، گفت: دادستان کل تحقیقات خود را در این زمینه شروع کرده است.
گرسنگی در انتظار 10 میلیون سودانی
گسترش فقر و از بین رفتن امنیت غذایی در جهان، 811 میلیون نفر از ساکنان کره خاکی را طی ماههای آینده در معرض گرسنگی قرار خواهد داد که بیش از 10 میلیون نفر آنان سودانی هستند.
به نوشته روزنامه «الراکوبه نیوز » چاپ خارطوم، کمیته بینالمللی صلیب سرخ با انتشار گزارشی اعلام کرد: به دلیل گسترش فقر و ناامنی غذایی در جهان 811 میلیون نفر از ساکنان کره خاکی طی ماههای آینده با خطر گرسنگی دست و پنجه نرم خواهند کرد.
بر اساس این گزارش ، درگیریهای مسلحانه، شیوع ویروس کرونا و تغییرات اقلیمی از مهم ترین علل وخامت ناامنی غذایی و تعطیل شدن ارسال کمکهای بشردوستانه به نیازمندان است و کشورهای غرب آسیا و برخی مناطق آفریقا بیشترین زیان را از ناحیه خطر گرسنگی و ناامنی غذایی متحمل خواهند شد.
در گزارش کمیته بینالمللی صلیب سرخ آمده است: بیش از 346 میلیون نفر در آفریقا با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم میکنند که 10 میلیون نفر آنان سودانی هستند.
این کمیته با اشاره به جنگ در سوریه اعلام کرده است: 55 در صد از مردم این کشور از ناامنی غذایی رنج می برند.
لیبی میدان تسویه حساب بیگانگان
نخست وزیر دولت منتخب پارلمان لیبی کشورش را میدان تسویه حساب بازیگران بینالمللی خواند و با اشاره به جنگ اوکراین گفت: این جنگ تاثیرات منفی در حوزه سیاست و امنیت غذایی لیبی به جای گذاشت.
« فتحی باشاغا» در دیدار با شماری از نمایندگان مجلس عوام انگلیس با اشاره به جنگ اوکراین گفت: این جنگ تاثیرات منفی خود را در حوزه سیاست و امنیت غذایی در لیبی به جای گذاشت و مردم از این وضعیت تاسفبار راضی نیستند به گونهای که طی چند هفته اخیر شاهد تظاهرات گسترده در اعتراض به وضعیت معیشتی و سیاسی در شهرهای بزرگ از جمله طرابلس بودهایم.
به نوشته پایگاه خبری « الوسط – لیبیا»، وی با بیان اینکه دولت وحدت ملی هیچ سیطرهای بر لیبی ندارد، گفت: این دولت با حمایت سازمان ملل و برخی بازیگران بینالمللی از جمله دولت لندن به حیات خود ادامه میدهد.
باشاغا تصریح کرد: لیبی امروز به میدان تسویه حساب بازیگران بینالمللی تبدیل شده است. این کشور قادر نیست برمشکلات خود غلبه پیدا کند مگر با کمک و حمایت جامعه جهانی و ما مشتاقانه منتظریم انگلیس نقش برجستهای در این زمینه ایفا کند و این درحالی است که تمام کشورها موضعی در مخالفت با دولت من اتخاذ نکردند و این دولت توسط بسیاری از کشورهای عربی و اروپایی به رسمیت شناخته شده است.
هلاکت 15 تروریست در سومالی
ارتش سومالی اعلام کرد: در جریان عملیات نیروهای ارتش در اقلیم هیران واقع در مرکز کشور 15 تن از اعضای گروه تروریستی الشباب کشته شدند.
به نوشته روزنامه «سومالی جدید» فرمانده هنگ 5 لشکر 27 ارتش سودان گفت: نیروهای این یگان با انجام عملیاتی در مناطق حومه شهر «محاس» واقع در اقلیم هیران موفق شدند 15 تن از عناصر گروه تروریستی الشباب ( وابسته به شبکه تروریستی القاعده ) را به هلاکت برسانند.
سرهنگ « محمود حسن ابراهیم باکای » تصریح کرد: در این عملیات تمام پایگاههای نظامی گروه تروریستی الشبات مهندم شد و این منطقه هم اکنون تحت کنترل ارتش است.
گروه تروریستی الشبات در خصوص کشته شدن شماری از عناصرش در عملیات ارتش سومالی در اقلیم هیران هیچ واکنش رسمی از خود نشان نداده است.
گروه تروریستی الشباب در مناطق مختلف اقلیم هیران حضور دارد و چندی است که ارتش سومالی با هدف پاک سازی این اقلیم از لوث گروه الشباب عملیات خود را در آنجا شروع کرده است که این امر منجر به وقوع درگیریهای متعدد بین طرفین شده است.