لزوم کاهش وابستگی زیرساختهای حیاتی به موقعیتیاب جغرافیایی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در حال حاضر بیش از ۲ میلیارد ابزار وابسته به موقعیتیاب جغرافیایی (GPS)، تنها در آمریکا وجود دارد. با وجود این اطمینان به خدمات این بستر به صورت فزایندهای زیرساختهای حیاتی را در معرض تخریب قرار میدهد.
قابلیتهای موقعیتیابی، ناوبری و زمانبندی (PNT)، برای امنیت ملی، اقتصادی و مسافران معمولی بسیار بااهمیت است. همچنین به بخش جداییناپذیری از برنامههای نظامی و غیرنظامی تبدیل شده است. دادههای این بستر هماکنون به مرجعی برای محاسبه طول و عرض جغرافیایی، ارتفاع، انتقال اطلاعات زمانی یا فرکانس دادهها تبدیل شده است. این دادهها توسط ماهوارههای موقعیتیاب جغرافیایی به سیستمهای کاربران منتقل میشوند. در حال حاضر 31 ماهواره موقعیتیابی توسط آمریکا در فضا قرار گرفته است.
آمریکا قصد دارد خطرات ناشی از ایجاد اختلال در زیرساختهای حیاتی که به خدمات موقعیتیابی، ناوبری و زمانبندی وابسته هستند را کاهش دهد. به همین منظور دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، در تاریخ 12 فوریه 2020 یک فرمان اجرایی را صادر کرد. بر اساس این فرمان بدنه دولت باید روی طرحهایی که امنیت و انعطافپذیری زیرساختهای حیاتی را نسبت به موقعیتیاب جغرافیایی بهبود میدهد، سرمایهگذاری کند.
به عنوان مثالی از قابلیتهای حیاتی میتوان به کامیونهایی مجهز به ابزارهای ورود الکترونیکی اشاره کرد که از عدم رانندگی افراد در زمان خستگی اطمینان حاصل میکند.
سخنگوی پنتاگون گفت:
ما دارای حملونقل هوایی عمومی هستیم که باید در مه به کار خود ادامه دهند. ما حملونقل دریایی را در اختیار داریم. ما از چراغهای راهنمایی بهره میبریم که با سیگنالهای زمانی کار میکنند. ما دارای سامانههای حملونقل هوشمند هستیم. ما از سامانه پرداخت عوارض و کشاورزی هوشمند بهره میبریم.
مقامات کاخ سفید اشاره کردند، دستور اجرایی یاد شده نشان میدهد که ابزارهای مذکور تا چه میزان برای زیرساختهای ملی حیاتی مهم هستند.
سند یاد شده سازمانها و نهادهای مختلف را نسبت به چگونگی مدیریت خطر ایجاد اختلال در زیرساختهای حساس وابسته به موقعیتیاب جغرافیایی راهنمایی میکند. موسسه ملی فناوری و استانداردها آمریکا (NIST)، نهادی که وظیفه توسعه استانداردهای امنیت سایبری برای صنایع مختلف را بر عهده دارد، مسئولیت توسعه راهنمای سایبری را بر عهده دارد.