about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

لزوم حمایت داخلی در پی صدور کیفرخواست سایبری

اقدامات خصمانه آمریکا با صدور کیفرخواست علیه شهروندان ایرانی، نیازمند پشتیبانی مسئولان برای خنثی سازی اثرات آن توطئه است.

 

در روزهای اخیر، شاهد تکرار یکی از سناریوهای آمریکا در سیاست سایبری بین المللی این کشور بودیم؛ صدور کیفرخواست علیه چند شهروند ایرانی و یک مؤسسه خدمات فناوری و مهندسی.

 

وزارت دادگستری آمریکا، 2 سال گذشته نیز چنین اقدامی را علیه 7 شهروند ایرانی به اتهام انجام دادن حملات سایبری اجرا کرده بود. این روند، چند بار دیگر نیز تکرار شد و در هربار، ضمن ارائه ادعاهای بدون دلیل، شهروندان کشورمان به تحریم و تعقیب قضایی محکوم شدند.

 

در تحلیل صدور کیفرخواست ها، یکی از نکات حائز اهمیت، نگرش ویژه فرماندهی سایبری و سازمان های مرتبط آمریکا است که بر وزارت خزانه داری و دادگستری این کشور سایه انداخته است. راهبرد «Name And Shame» ، یا همان «نام ببر و رسوا کن» یکی از این گزینه ها است. در سخنان مقامات سایبری آمریکا، به دفعات می بینم که از افشای نام هکرها به عنوان اهرمی برای بازدارندگی سایبری بهره گیری می کنند.  این حرکت، راهبرد سایبری پلیس فدرال آمریکا محسوب می شود؛ همان گونه که پائول ابیت (Paul Abbate)، دستیار مدیر پاسخ گویی سایبری FBI سال گذشته به آن اقرار کرد.

 

راهبرد دیگر، ایجاد هزینه برای هکرها، یا به اصطلاح مجرمان سایبری است که فعالیت های مخربی را علیه زیرساخت ها، سامانه ها و شبکه های آمریکا راه اندازی می کنند. این نکته نیز از لا به لای سخنان مسئولان سایبری این کشور، برداشت می شود. مثلا راب جویس، مشاور سایبری کاخ سفید آن را در کنفرانس امنیتی سال گذشته مونیخ، خاطرنشان ساخت.

 

با دقت در این 2 راهبرد، پی می بریم که هدف از صدور کیفرخواست ها، در نگاه اول بازدارندگی است. اما با نگاهی موشکافانه تر، انگیزه این کشور، در امتداد همان راهبرد ایران هراسی و ایجاد انگاره تروریسم درباره ایران در افکار عمومی جامعه جهانی است. آمریکا با افشای نام شهروندان ایرانی و وارد نمودن اتهامات سایبری به آنان، به دنبال ایجاد راهی است که جامعه بین الملل را برای فشار به کشورمان در حوزه سایبری متقاعد کند و از این طریق راه را برای دوگانه تحریم، یا مذاکره در عرصه سایبری بگشاید.

 

اما در این میان، نقش سازمان ها و نهادهای داخلی برای حمایت های قانونی از اشخاص حقیقی، یا حقوقی که به اجرای اقدامات ویرانگر متهم می شوند، امری ضروری به نظر می رسد. واکنش سخن گوی وزارت خارجه، ساعاتی پس از صدور کیفرخواست و محکوم کردن این اقدام بی ثمر آمریکا، کاری درخور تقدیر است؛ اما مسئولان داخلی، نباید به همین مقدار بسنده کنند. ضروری است که گام های بعدی از طریق قوه قضاییه، یا به وسیله دستگاه دیپلماسی کشوربرای پیگیری موضوع برداشته شوند.

 

افرادی که برای تولید علم و ارتقای سطح دانش این مرز و بوم می کوشند، نباید به سادگی و با صدور یک کیفرخواست ازسوی کشوری که در سال های گذشته با ویروس استاکس نت، تأسیسات ما را هدف گرفت و با قراردادهای گوناگون، تسلیحات سایبری را به کشورهای منطقه می فروشد، در جامعه منزوی شوند و خوف دستگیری در خارج از کشور داشته باشند.

 

بی شک اقدامات حمایتی مسئولان ذی ربط قادراند علاوه بر خنثی سازی اثرات این رفتار آمریکا، انگیزه های بیشتری را در میان علاقه مندان به عرصه فناوری و سایبری ایجاد کنند. در غیر این صورت امکان دارد، چنین حرکاتی ازسوی آمریکا، سبب ناامیدی و یأس جوانان از ورود به عرصه سایبری شوند و موجبات عقب نشینی از این میدان را به سبب بیم تحریم ها، یا هرگونه مجازات دیگر فراهم نمایند. قطعا یکی از انگیزه های ایالات متحد از صدور چنین کیفرخواست هایی - همان طور که در بالا اشاره شد - بازدارندگی است و با تهدید به تحریم در میان برخی جوانان و القای وحشت از پیامدهای آن، امکان تحققش وجود دارد.

 

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.