قطع مکرر اینترنت در غزه راهی برای پوشاندن جنایات جنگی رژیم صهیونیستی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ رژیم اشغالگر صهیونیستی برای پنهان کردن جنایات جنگی خود در غزه، اواخر ماه گذشته عمداً اینترنت و خدمات ارتباطی غزه را قطع کرد.
در پاسخ، اهالی غزه بهطور ناامیدانه راههای مختلفی را برای بازگرداندن خدمات به کار گرفتهاند تا اطمینان حاصل کنند که منطقه محاصرهشده به تاریکی دیجیتال و انزوا محکوم نمیشود، در حالیکه تعداد کشتهها همچنان در حال افزایش است.
شرکت مخابرات فلسطین، پالتل (Paltel)، در پلتفرم رسانه اجتماعی خود اعلام کرد که با توجه به تداوم حملات رژیم کودککش به غزه، بمباران شدید در ساعات گذشته، تمامی مسیرهای بینالمللی باقیمانده را که غزه را به جهان خارج متصل میکرد و همچنین مسیرهایی که قبلاً در جریان حمله تخریب شده بود، نابود کرد که منجر به قطع کامل خدمات اینترنتی شد.
چندی پیش یک وقفه ناگهانی در خدمات ارتباطی و اینترنتی رخ داد. این اتفاق چند ساعت پس از آن رخ داد که رژیم صهیونیستی از گسترش عملیاتهای زمینی خود در غزه خبر داد.
این بخشی از کارزار گسترش وحشت در میان اهالی غزه و ممانعت از انجام وظایف آمبولانسها و کارکنان دفاع مدنی بود. این اختلال حدود 36 ساعت به طول انجامید.
قطعی اینترنت تنها نگرانی مردم غزه را نسبت به آنچه در حال وقوع است افزایش میدهد. فقدان ارتباطات، کار را برای غیرنظامیان دشوارتر میکند.
یکی از اهالی 33 ساله غزه که به دلایل امنیتی میخواهد ناشناس بماند، گفت :
«قطعی اینترنت باعث ترس و وحشت در غزه شده، به خصوص که بمباران غزه بدتر شده است. زمانی که نیروهای صهیونیستی حمله میکنند، نگران خانواده و عزیزانمان هستیم. ما هیچ راهی برای دانستن زنده بودن آنها نداریم.»
مروه فتفتا (Marwa Fatafta)، مدیر سیاست خاورمیانه و شمال آفریقا توضیح داد که رژیم صهیونیستی از قطع اینترنت به عنوان فرصتی برای پوشش جنایات جنگی خود خود استفاده میکند.
به گفته «NetBlocks»، یک شرکت نظارت بر قطع اینترنت مستقر در لندن، اتصال در منطقه محصور به طور قابل توجهی به 58 درصد در 30 اکتبر از میانگین 97 درصد در 7 اکتبر کاهش یافته است.
بسیاری از فلسطینیها دسترسی کامل به اینترنت و توانایی برقراری ارتباط الکترونیکی را از دست دادهاند.
به نظر میرسد قطعی اینترنت در غزه ابتدا خبرنگاران را هدف قرار داده است. در اولین دوره وقفه، خبرنگارانی که غزه را پوشش میدادند گزارش دادند که قادر به تماس با آمبولانسها و ارتباط با یکدیگر نیستند.
به گفته یک خبرنگار فلسطینی، رژیم غاصب تلاش میکند با قطع اینترنت جنایات و کشتارهای خود در غزه را پوشش دهد. وی افزود :
«هر روز راهی جدید برای ما برای تکمیل کار خواهد بود. ما همکارانی خارج از کشور داریم که با ارسال سیمکارتهای الکترونیکی برای پوشش حقیقت به ما کمک میکنند.»
محمد، یک عکاس فلسطینی، گفت :
«احساس میکردم که نمیتوانم صحبت کنم، انگار غزه به اعدام محکوم شده است. اغراق نیست وقتی میگویم احساس میکردم کشته شدهام.»
محمد اشتباه نمیکند، زمانی که بالاخره ارتباطات میسر شد، خدمه آمبولانس و دفاع مدنی صدها فلسطینی کشته و زخمی را در میان آوار پیدا کردند.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که تعداد کشته شدگان بمباران رژیم کودککش به 10328 نفر از جمله 4237 کودک رسیده است.
این وزارتخانه عنوان کرد :
«راهروهای به اصطلاح امن [بشردوستانه] به دالان مرگ تبدیل شدهاند.»
گروهی از روزنامهنگاران و فعالان بینالمللی کمپینی را برای ارسال سیمکارتهای الکترونیکی رایگان به خبرنگاران غزه راهاندازی کردهاند تا از طریق ارتباط با آنها با استفاده از حسابهای منتشر شده در اینترنت، از کار آنها حمایت کنند.
تونی گرووز (Tony Groves)، روزنامهنگار ایرلندی توضیح داد :
«پادکست Echo Chamber بیش از 6 سال است که اخبار جهانی را پوشش میدهد. به عنوان یک رسانه کوچک، ما با چالشهای زیادی روبرو هستیم، اما چیزی شبیه چالشهایی نیست که بسیاری از همکاران ما در مکانهایی مانند کلمبیا یا غزه با آن مواجه هستند. وقتی غزه تاریک شد، به دنبال راهحلها بودم. ایده سیمکارتهای الکترونیکی به صورت آنلاین ذکر شد و لیست گستردهای از مردم غزه داشت که شنیدن آنها مهم بود. ما دهها سیمکارت الکترونیکی خریداری کردیم و آنها را در اختیار دوستان، خبرنگاران و مخاطبین در غزه و کرانه باختری قرار دادیم.»
مهمترین چیز این است که صداهای فلسطینیها همچنان درباره آنچه در فلسطین اتفاق میافتد به گوش برسد.
فعالان و اینفلوئنسرها در سایت شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) کمپینی جهانی راهاندازی کردند و از ایلان ماسک، مالک شرکت ماهوارهای اسپیس ایکس خواستند تا ارتباطاتی را ارائه دهد.
ایلان ماسک به این کمپین پاسخ داد که سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک خود را به «سازمانهای امدادرسان بینالمللی» در غزه ارائه خواهد کرد. با این حال، مقامات صهیونیستی تصمیم گرفتند برای جلوگیری از ارائه اینترنت و ارتباط ماسک با غزه، مبارزه کنند.
توماس وایت (Thomas White)، مدیر آنروا (UNRWA) در نوار غزه گفت که قطع خطوط ارتباطی تلفن و اینترنت تنشها و ترسها را تشدید کرده است.
سیاست رژیم صهیونیستی برای قطع رسانههای فلسطینی مانع از آن میشود که جهان آنچه را که در غزه اتفاق میافتد ببیند. این همچنین نشان دهنده قصد این رژیم کودککش برای انجام قتل عام بیشتر در قلمرو محاصره شده است.
قطع عمدی اینترنت و محاصره رسانهای در غزه، در بحبوحه حملات مداوم رژیم صهیونیستی، بر الگوی نگران کنندهای از کنترل اطلاعات تأکید میکند.
این اقدامات نه تنها مانع از جریان آزاد اطلاعات میشود، بلکه باعث تشدید رنج و انزوای 2 میلیون نفر در نوار محاصره شده غزه میشود، زیرا دسترسی به اطلاعات یک حق اساسی بشر در مواقع تجاوز و بحران است.