قطر؛ میزبان اجلاس امنیتی میلیپول 2018
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ اجلاس میلیپول (Milipol) 2018 که طی روزهای 29 تا 31 اکتبر، در قطر برگزار شد، طی 2 روز ابتدایی، میزبان سمینارها و کارگاه های امنیتی گوناگون حوزه فضای سایری بود.
نخستین سمینار امنیت سایبری برگزار شده در حاشیه این اجلاس، از سوی لویک گوئزو (Loic Guezo)، استراتژیست امنیت سایبری حوزه جنوب اروپا و مدیر شرکت ترند میکرو، برگزار شد. گوئزو طی یک سخنرانی مربوط به تهدیدات سایبری، برای نمایندگان شرکت ها، سازمان ها و نهاد های دولتی گفت که حملات هدفمند مبتنی بر فضای سایبری می تواند هر شرکت یا سازمانی را به هرج و مرج و آشوب بکشاند. احتمال وقوع این اتفاق، هنگامی که هکرها اطلاعات را با استفاده از بدافزارهای مخرب نابود، حذف یا رمزگذاری کنند، دو چندان می شود.
این مقام امنیتی در ادامه سخنان خود گفت که امنیت سایبری، به منظور جلوگیری از نفوذ به دستگاه های الکترونیکی، سرقت اطلاعات و تخریب زیرساخت های حیاتی، به مجموعه ای از ابزار فنی، سازمانی، اداری و حقوقی نیازمند است.
گوئزو در ادامه سخنان خود نسبت به روند توسعه ترفند های نفوذ موثر به سیستم های الکترونیکی، ابراز نگرانی کرد و هک سیستم های بهداشتی، بانکی، دفاعی، برق، مترو و اطلاعات شخصی را مهم ترین اهداف مهاجمان سایبری دانست.
وی در ادامه افزود:
جایی که جنگ سایبری به یکی از بخش های اصلی تکنیک های نبرد های نوین بدل شده است، امنیت سایبری، یک سلاح پدافندی ارزشمند به شمار می رود.
معاون امنیت سایبری وزارت حمل و نقل و ارتباطات قطر، خالد صادق الهاشمی (Khalid Sadiq al-Hashimi)، نیز در این نشست به صحبت در مورد ارتقای انعطاف پذیری سایبری پرداخت. وی تاکید کرد که این کشور، جامع ترین برنامه ممکن را برای حفاظت سایبری از زیرساخت ها و اطلاعات در اختیار دارد و سازوکارهای دفاعی قطر در این حوزه، بر اساس تازه ترین سیستم های علمی، طراحی شده اند.
او در ادامه افزود که فرایند امنیتی در جریان، به طراحی برنامه های حفاظتی محدود نمی شود و آگاه سازی کارمندان دولت از طریق سخنرانی و دوره های آموزشی نیز در دستور کار قرار دارد.