قدرت چین برای نابودی ماهوارههای آمریکا و هند
به گزارش کارگروه فناوری سایبربان؛ تحلیلگران معتقدند ازآنجاکه چین توانایی نابودی حسگرهای ماهوارهای دشمنان خود از طریق لیزرهای زمین به هوا را به دست آورده، ماهوارههای هند و آمریکا در برابر این لیزرها آسیبپذیر هستند. آنها بر این باورند که چین میتواند در صورت بروز جنگ آسیب بزرگی به ماهوارههای هند و آمریکا وارد کند.
به گفته کارشناسان یکی از این پایگاههای لیزری در ژین ژیانگ مستقر بوده و دارای چهار ساختمان است. یکی از این ساختمانها دارای سیستم ردیابی ماهوارهای است و از سه ساختمان دیگر میتوان برای آسیب رساندن به حسگرهای ماهوارهای استفاده کرد. چین همچنین پنج پایگاه ثابت در شهرهای شانگهای، چانگچون، بی ژینگ، ووهان و کومینگ مستقر کرده است. پایگاههای ثابت عمدتاً برای ردیابی ماهوارهها و اشیاء فضایی مورداستفاده قرار میگیرند.
پایگاه شانگهای از لیزرهایی با قدرت متوسط حدود 2.8 وات استفاده میکند. قدرت لیزرها در دیگر پایگاهها نیز تقریباً همین مقدار است. در پایگاه شانگهای از لیزر دیگری با توان 60 وات بهطورمعمول برای اندازهگیری اشیاء فضایی استفاده میکنند. تحقیقات نشان میدهد شانس صدمه زدن به یک حسگر توسط یک لیزر 1 واتی یکهزارم بوده، درحالیکه این شانس برای یک لیزر 40 واتی دو برابر است.
طبق گزارش آژانس اطلاعات دفاعی چین، این سلاح جزء سلاحهایی است که چین در صورت نزاع علیه ماهوارههای آمریکایی استفاده خواهد کرد.
با توجه به افزایش سلاحهای ضد ماهوارهای چین، هند نیز در سال 2019 با آزمایش موفقیتآمیز یک سلاح ضد ماهواره در فضا، قدرت خود را به رخ کشید. تاکنون تنها روسیه، چین و امریکا از سلاحهای ضد ماهواره برخوردار هستند. از سلاحهای ضد ماهواره برای نابودی یا اختلال در ماهوارههای فضایی دشمن یا ماهوارههای ازکارافتاده خودی استفاده میشود. این سلاحها را میتوان از هوا، زمین یا دریا شلیک کرد.
چین در سال 2007 با شلیک به یک ماهواره هواشناسی ازکارافتاده، سومین کشوری بود که به سلاحهای ضد ماهواره دستیافت.