قدرت پردازش شبکه بیت کوین دوباره رکورد زد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان به نقل از یوتودی، در روز ۱۱ مه ۲۰۲۰ (۲۲ اردیبهشت)، سومین رویداد هاوینگ بیت کوین به وقوع پیوست و پاداش استخراج بلوکهای این شبکه به ۶.۲۵ بیت کوین کاهش یافت. بهفاصله اندکی پس از وقوع این رویداد، نرخ هش شبکه بیت کوین از ۱۲۱ به ۹۰ میلیون تراهشبرثانیه کاهش یافت.
احیای سریع نرخ هش شبکه بیت کوین میتواند نمایانگر این باشد که صنعت استخراج، کماکان پابرجاست و میتواند همچنان بار ثبات و پایداری شبکه را به دوش بکشد.
گفتنی است بهطورمعمول پس از وقوع هاوینگ، نرخ هش شبکه بیت کوین بهسوی افت شدید، سوق پیدا میکند. با وقوع هاوینگ، تعداد بیت کوینهای قابل استحصال برای ماینرها به نصف کاهش مییابد و باعث میشود درآمد آنها کمتر شود.
وقتیکه ماینرها همزمان با کاهش بیت کوینهای قابلاستخراج با افزایش هزینهها روبهرو میشوند، معمولاً دست به فروش ذخایر بیت کوین خود میزنند.
اگر در کوتاهمدت، شاخص سختی استخراج تعدیل شود، خطر خروج ماینرها از شبکه یا فروش انبوه ذخایر بیت کوین توسط آنها بازار را تهدید نمیکند.
الخاندرو دلا توره (Alejandro De La Torre)، نایب رئیس شرکت پولین (Poolin) میگوید که هماکنون دستگاههای قدیمی استخراج هم سودده شدهاند. این یعنی حتی ماینرهای مستقل هم میتوانند سودآور باشند و بهسوی فروش ذخایر بیت کوینی خود سوق پیدا نکنند.
توره افزوده است:
روز گذشته، شاخص سختی استخراج شبکه بیت کوین با تنظیم مجدد، شاهد کاهشی ۲.۸۷ درصدی بود و متوسط نرخ هش این شبکه به ۱۲۰.۵۷ تراهشبرثانیه رسید. نکته جالب توجه در این میان آن است که نرخ هش روی مدار صعودی است و قطعا میتوان آن را ناشی از قیمت کنونی بیت کوین دانست که حتی باعث شده مانیرهای قدیمی نیز سودده باشند.
توره در ادامه نتیجه گرفته است که احتمالا نرخ هش شبکه بیت کوین همچنان افزایش پیدا کند؛ چراکه شاخص سختی استخراج در مقایسه با هفتههای قبل، پایینتر است و بهای بیت کوین نیز بالاتر از ۱۱,۰۰۰ دلار قرار دارد.
وی خاطرنشان کرده است:
اکنون شاخص سختی، پایینتر از دو هفته اخیر است و از ۱۷.۳۵ به ۱۶.۸۵ تریلیون رسیده. قیمت بیت کوین نیز بسیار بالاتر رفته که خود میتواند افزایش نرخ هش را طی دو هفته آتی به دنبال داشته باشد؛ البته افزایش شاخص سختی به قیمت بیت کوین در انتهای روزی بستگی دارد که شاخص سختی در آن روز تنظیم میشود.
یک رکورد تاریخی در نرخ هش آنهم تنها سه ماه پس از وقوع هاوینگ میتواند حاکی از شروع یکروند خوشبینانه باشد. این اتفاق نشان میدهد که به دلایل مختلف ازجمله هزینه کمتر انرژی در استان سیچوان چین، همچنان صنعت استخراج، روند پایداری را طی خواهد کرد.
گفتنی است بسیاری از مراکز بزرگ استخراج بیت کوین در سیچوان مستقر هستند. به دلیل فصل بارندگی و فعالیت نیروگاههای برقآبی، برق ارزانتری به دست ماینرها میرسد.
همچنین بر اساس دادههای بایتتری (ByteTree)، موجودی خالص ماینرها طی پنج هفته گذشته در محدوده ۳۰ بیت کوین است.
دادهها نیز نشان میدهد که ماینرها بیش ازآنچه استخراج میکنند، بیت کوین نفروختهاند و این منجر به کاهش فشار فروش بیت کوین شده است.
گفتنی است فشار نسبتاً پایین فروش از سوی ماینرها عامل مثبتی است که میتواند بیت کوین را در حفظ روند صعودی خودیاری کند.
همچنین این عامل نشان میدهد که بیت کوین پیش از فرارسیدن سهماهه چهارم سال جاری میلادی، توانسته خود را پس از هاوینگ احیا کند.