قدرت ها باید ابعاد مختلف جنگ سایبری را در نظر بگیرند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ آنتونیو گوترش (Antonio Guterres)، دبیر کل سازمان ملل، روز جمعه، مورخ 16 فوریه گفت:
رهبران جهان باید زمینه را برای پاسخگویی به حملات سایبری، به عنوان یک تهدید جدی از سوی برخی کشورها و مجرمان سایبری، مهیا کنند.
دبیر کل سازمان ملل، طی یک سخنرانی، در حاشیه افتتاحیه اجلاس مونیخ، با تأکید بر اهمیت ایجاد درک صحیح از مبانی جنگ سایبری به عنوان یک تهدید جدی، افزود:
واضح است که ما در حال حاضر، شاهد بهکارگیری شیوههای مبهمتر و پیچیدهتری از جنگهای سایبری میان دولتهای مختلف و گروههای هکری مستقل، هستیم و زمان آن رسیده است که بحث جدی در مورد چارچوب قانونی حوادث سایبری در عرصه بینالملل را آغاز کنیم.
وی با اشاره به اقدام آمریکا و انگلیس در طرح اتهام سازماندهی حمله بدافزاری نات پتیا (NotPetya) از سوی روسیه، افزود که توافق بر سر به کارگیری ارکان اساسی کنوانسیون ژنو در مورد جنگهای سایبری، از دستآوردهای ارزشمند بحثهای شکلگرفته در این حوزه است.
گوترش در ادامه به طرح برخی سؤالات در مورد چگونگی واکنش به نقض قوانین امنیت سایبری و نحوه مقابله با استفاده گروههای تروریستی از اینترنت، پرداخت و گفت:
یافتن یک توافق جامع در مورد نحوه پاسخگویی به چنین حملاتی، در شرایطی که هوش مصنوعی، سبب توسعه بیش از اقتصادی و اجتماعی جوامع امروزی شده است، امری ضروری به شمار میرود. تحقق چنین امری، مستلزم تحقیقات فراگیر از سوی دولتها، بخش خصوصی، جامعه مدنی و مراکز تحقیقاتی است.