قدرت جنگ سایبری را دستکم نگیرید
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ تمیر پاردو، رئیس پیشین موساد که به ندرت در مجامع عمومی ظاهر میشود، با حضور در نشست روزنامه کالکالیست در تل آویو به سخنرانی پرداخت.
پاسخ او به این سؤال که «به نظر او، از سه مسئله ایران، اختلافات داخلی یا درگیری با فلسطینیها، کدام یک تهدید جدیتری است» به دو مورد آخر اشاره کرد. او در سال 2016 و 2017 نیز همین دیدگاه را داشت. در سال 2016، او اعلام کرده بود که اسرائیل رو به جنگ داخلی پیش میرود و در سال 2017 اظهار داشته بود که شکست در حلوفصل تنشها با فلسطینیها کشور را در وضعیت وخیمتری قرار میدهد و این وضعیت از درگیری این رژیم با ایران نیز خطرناکتر است.
در واقع، رئیس پیشین موساد، اختلافات داخلی را بزرگترین تهدیدی میداند که اسرائیل را تهدید میکند و پاسخ او به پرسشی درباره دستهبندی تهدیدات، نشان میدهد که او ایران را تهدید شماره یک رژیم صهیونیستی نمیداند.
پاردو بیشتر وقت سخنرانی خود را به مسئله امنیت سایبری اختصاص داد و گفت که کشورها قدرت جنگ سایبری را دستکم گرفتهاند.
او در پاسخ به این پرسش که «چرا اسرائیل با استفاده از توانمندیهای سایبری خود به حزبالله ضربه نمیزند»، اظهار داشت که اسرائیل تنها بازیگر فضای سایبری نیست و گروههای نظامی لبنان نیز بلدند چگونه از وب در راستای منافع خود استفاده کنند.
وی جنگ سایبری را جنگی نرم و خاموش نامید که قادر است بیشتر از گروههای نظامی عملیات ویژه، صدمه وارد سازد. به گفته او، وضعیت امنیت سایبری، مطلوب نیست و کسبوکارها و کاربران در این حوزه آسیبپذیر هستند.
او با اشاره به تأثیر ضعف امنیت سایبری بر کسبوکارها اظهار داشت که یک هکر میتواند به طور بالقوه شرکتی را زیر و رو کرده و یکشبه به اندازه دهها هزار شغل ضرر وارد کند.
وی در عین حال، نظام امنیت سایبری اسرائیل را منحصربهفرد اعلام کرد و خاطرنشان ساخت که سایر کشورهای بزرگ ممکن است به واسطه جمعیت و توان تربیت افراد بیشتر برای ورود به این حوزه، در موقعیت بهتری قرار داشته باشند.
گفتنی است که شین بت، همتای داخلی موساد، پیش از این افشا کرده بود که یک دهه پیش، فقط 4 درصد از کارکنان این سازمان در عرصه امنیت سایبری فعالیت میکردند اما امروزه تقریباً نیمی از سازمان درگیر این حوزه شده است.
برخی کارشناسان عقیده دارند که رژیم صهیونیستی، نگران جنگ شناختی ایجاد شده در فضای مجازی است و از تبدیل شدن شبکههای اجتماعی به یک سلاح سایبری، هراس دارد.