قدرتمندترین رایانه کوانتومی جهان، امسال معرفی میشود
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، زمانی که صحبت به کامپیوترهای کوانتمی میرسد خیلی افراد نام شرکتهایی مانند گوگل و آیبیام را به عنوان پرچمداران به یاد میآورند، اما به نظر میآید که رقابت در این زمینه شدیدتر از آن است که به این دو شرکت محدود شود.
اخیراً شرکت هانیول اظهار کرده مه تا سه ماه آینده کامپیوتر کوانتومی معرفی خواهد کرد که در بدترین حالت دو برابر تمامی کامپیوترهای کوانتومی موجود قدرتمندتر خواهد بود.
قویترین کامپیوتر کوانتومی جهان
برای اثبات چنین ادعایی شرکت هانیول نیاز به مدارک موثق دارد. بر طبق گفته منابع خبری، وقتی سخن از یک کامپیوتر کوانتومی قدرتمند به میان میآید همیشه به کوبیتهای آن اشاره میشود. برای مثال رایانهای که شرکت گوگل سال گذشته معرفی کرد ۵۳ عدد کوبیت را در خود جای داده بود. در مقابل شرکت هانیول تصمیم گرفته تا با یک معیار جدید جلو بیاید. این شرکت از یک واحد به عنوان میزان کوانتوم استفاده کرده است تا قابلیتهای ابررایانه ک. انتومی خود را مشخص کند. شرکت آیبیام طی اقدامی این واحد اندازهگیری را توضیح داده است: " میزان کوانتوم درواقع مقدار اتصال کوبیتها را تحت نظر قرار میدهد.
این یک ارتقای مواد سازنده است که باعث رشد و افزایش پاسخگویی سختافزارها میشود. این عمل قطعی ارتباط دستگاه را کاهش میدهد و بازدهی مؤلفه را افزایش میدهد و همچنین انسجام سیستم را بالا میبرد. البته گفتنی است تمام اینها زمانی امکانپذیر است که ارتقاها درزمانی مشابه صورت گیرند".
میزان کوانتوم درواقع اندازهگیری پردازش رایانه را بر عهده دارد. حالا شرکت هانیول اظهار دارد که رایانه در حال عرضه آنها در کمترین شرایط میزان کوانتمی مطابق با ۶۴ دارد. برای برطرف شدن ابهامات باید گفت، شرکت IBM اخیراً رایانهای با ۲۸ کوبیت معرفی کرد که میزان کوانتوم آن تنها ۳۲ بود. شرکت هانیول با استفاده از فناوری کنترل اتومهای برقی که در سال ۲۰۱۵ به آن دستیافت، توانست تا این کامپیوتر را به تولید برساند. گفتنی است که هنوز اطلاعات دقیقی از این ابررایانه در دسترس وجود ندارد و مخاطبین نیاز دارند تا ماههای آینده برای معرفی کامل آن صبر کنند.