قبل از ارسال محتوای آنلاین، فکر کنید
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبریان؛ به گفته کارشناسان، حرفه خالق محتوای آنلاین، جذب جوانانی است که میتوانند با بارگذاری فیلم در پلتفرمهای مختلف رسانه اجتماعی درآمد و شهرت کسب کنند. با این حال، آنها با قصد به دست آوردن حداکثر بازدید، شاید گاهی اوقات محتوایی را ارسال کنند که میتواند بحث و جدال را آغاز کند و آنها را به سمت یک باتلاق قانونی سوق دهد.
در یکی از این موارد اخیر، پاراس سینگ (Paras Singh)، یوتیوبر 20 ساله از جاناکپوری (Janakpuri) به دلیل ارسال یک فیلم تبعیض نژادی علیه مردم آن ایالت و «MLA Ninong Ering» آنها بهوسیله پلیس آروناچال پرادش (Arunachal Pradesh) دستگیر شد. پس از این حادثه، واحد سایبری پلیس لودیانا (Ludhiana) اقدام به آگاهیرسانی کرده است.
وایبهاو سهگال (Vaibhav Sehgal)، دستیار کمیسیونر پلیس (جرایم سایبری) گفت :
«بسیاری از جوانان در حال ایجاد محتوای آنلاین به عنوان یک حرفه هستند. با این حال، آنها از خطرات موجود اطلاع ندارند. علاوه بر دستگیری یوتیوبر مستقر در شهر به جرم ارسال محتوای تبعیض نژادی، یوتیوبر در دهلی نیز به دلیل ظلم به حیوانات دستگیر شد، زیرا سگ خود را با بالن در هوا شناور کرد. بنابراین، آگاه کردن مردم در مورد محتوای موجود در رسانه اجتماعی که، شاید دعوت از یک اقدام قانونی باشد، اهمیت دارد.»
سهگال خاطرنشان کرد :
«ما یک ویدیو را در صفحه رسمی پلیس Ludhiana بارگذاری کردیم تا در مورد قوانین ضد پورنوگرافی کودکان آگاهی ایجاد کنیم. ما اطلاع دادهایم که هر شخصی پس از اشتراک چنین محتوایی، میتواند طبق قانون فناوری اطلاعات (IT Act) تحت پیگرد قرار گیرد و شاید با 7 سال حبس و جریمه نقدی 10 لاخ روپیه مواجه شود. ما در حال آمادهسازی فیلمهای بیشتری، به ویژه مربوط به یوتیوبرها و دیگر محتواسازان آنلاین هستیم.»
دستیار کمیسیونر پلیس در واکنش به نظارت فعالانه واحد سایبری از طریق شبکههای اجتماعی اظهار داشت که هر شخصی در شبکههای اجتماعی فعال است و امکان چک کردن آن وجود ندارد؛ اما واحد سایبری پس از دریافت شکایت سریعاً اقدام خواهد کرد. افراد میتوانند در صورت مشاهده موارد تهاجمی، به واحد سایبری شکایت کنند.