فیسبوک و رد جاسوسی از کاربران
به گزارش واحد هک و نفوذ سایبربان؛ بر طبق مطلبی که در وبلاگ این شرکت ارسالشده به کاربران اطمینان دادهشده که آنان بههیچوجه هدف جاسوسی فیسبوک نیستند. انتشار این خبر واکنشی به برخی گزارشهای خبری است که نشان میدهد فیسبوک میتواند مکالمات کاربران خود را شنود کند و با تحلیل محتوای آنها تبلیغاتی متناسب با نیازها و دغدغههای هر فرد را برای وی نمایش دهد.
اولین بار کلی برنز استاد ارتباطات جمعی در دانشگاه فلوریدای جنوبی در گفتگو با روزنامه ایندیپندنت اعلام کرد بررسیهای او ثابت میکند فیسبوک مکالمات تلفن همراه کاربران خدمات خود را از طریق میکروفون گوشی شنود میکند و بر همین اساس آگهیهای تبلیغاتی برای افراد نمایش میدهد.
براساس تکذیبیه فیسبوک این شرکت با استراق سمع مکالمات کاربران آگهیهای هدفمند برای آنها نمایش نمیدهد یا فید خبری افراد را بر مبنای آنچه در حین گفتگو با گوشی اظهار داشتهاند تغییر نمیدهد. این شرکت همچنین ادعا کرده تنها زمانی میتواند به میکروفون گوشی تلفن همراه هر کاربر دسترسی داشته باشد که خود وی چنین اجازهای را داده باشد.
این اولین بار نیست که اخباری در مورد استراق سمع مکالمات کاربران شبکه اجتماعی فیسبوک منتشر میشود. در اکتبر سال 2015 یکی از کاربران شبکه اجتماعی ردایت تأکید کرده بود پسازآنکه با نامزدش در مورد کشتن یک سوسک از طریق گوشی تلفن همراه صحبت کرده بود، تبلیغات آنلاینی در مورد کنترل آفات برای وی نمایش دادهشده است.
در سال 2014 هم فیسبوک اذعان کرده بود اگر کاربران در حال ارسال مطلبی جدید در فیسبوک از طریق گوشی باشند و در همان حال به موسیقی خاصی گوش کرده یا یک برنامه تلویزیونی را تماشا کنند، صدای آن موسیقی یا برنامه توسط برنامه همراه فیسبوک ضبط میشود. البته کاربران میتوانند چنین قابلیتی را غیرفعال کنند.
فیسبوک تنها شرکت بزرگ فناوری امریکا نیست که به چنین جاسوسیهایی متهم شده و نشان داده که حریم شخصی کاربران را چندان جدی نمیگیرد. چند هفته قبل مشخصشده بود که افبیآی از توانایی استراق سمع و جاسوسی از کاربران بلندگوی هوشمند آمازون اکو برخوردار است و میتواند از محتوای دستورات صوتی کاربران خطاب به این بلندگو مطلع شود. به نظر میرسد با افزایش ابزار متصل به اینترنت در سالهای آینده دامنه جاسوسیهایی ازایندست بازهم افزایش یابد.