فیسبوک خود را پاک کنید!
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ اوایل سال گذشته میلادی بود که شبکه اجتماعی فیسبوک گرفتار یک رسوایی امنیتی و اطلاعاتی شد، بهگونهای که حریم خصوصی کاربرانش را با همکاری یک مؤسسه مشاوره و تحقیقاتی تحت عنوان کمبریج آنالتیکا افشا کرده و در اختیار آن گذاشته بود. همین امر موجب شد که سروصدای خیل عظیمی از کاربران و منتقدان را در فضای مجازی دربیاورد و بسیاری نیز به نشانه اعتراض، صفحه کاربری خود را در این شبکه اجتماعی برای همیشه ترک کرده و حذف کنند.
شرکت فیسبوک با در اختیار گرفتن و تصاحب شرکت واتساپ در سال ۲۰۱۴، ۱۹ میلیارد دلار کسب کرد و از آن زمان تاکنون نیز با معرفی و افزودن قابلیتهای جدید بهدنبال جذب و حفظ طرفداران این پیامرسان محبوب بوده است. طبق آمارهای منتشر شده در ژانویه ۲۰۱۸، پیامرسان واتساپ هماکنون میزبان حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه است.
بر اساس گزارشی که در Daily Mail آمده است، حالا برایان اکتون، یکی از بنیانگذاران و مؤسسان واتس اپ، به تازگی عنوان کرده است که همه کاربران در سراسر جهان باید به منظور احترام و محافظت از حریم خصوصی خود، صفحه کاربری و اکانتهای خود را در فیسبوک ببندند و برای همیشه آن را ترک بگویند.
این سخنان اکتون که جنجالهای بسیاری را به راه انداخته است، بیشتر از این لحاظ که واتس اپ خود زیرمجموعه فیسبوک است و روزی بهوسیله همین شرکت پروبال پیدا کرد، عجیب و دور از ذهن است و به عقیده بسیاری از تحلیلگران، اظهارات برایان اکتون مظهر واقعی نمکنشناسی است.
البته برخی دیگر از کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که واتس اپ همواره از نخستین روز تأسیس و آغاز به کار خود، تأکید فراوانی بر محافظت از حریم خصوصی کاربرانش داشته است و این بدان معناست که واتس اپ تنها بهمنظور جلوگیری از نقض حریم شخصی و افشای اطلاعات خصوصی و محرمانه آنها از کاربران درخواست کرده که از فیسبوک برای همیشه خارج شده و حساب کاربری و اکانت خود را در این شبکه اجتماعی ببندند.
پس از انتشار خبر رسوایی فیسبوک و نقض حریم شخصی کاربرانش، افراد مشهور و شرکتهای کوچک و بزرگ بسیاری اقدام به حذف صفحه کاربری خود در این شبکه اجتماعی کردهاند تا بدین ترتیب، اعتراض خود را نسبت به سهلانگاری فیسبوک نشان دهند.
بااینکه فیسبوک در تمامی روزنامهها و شبکههای اجتماعی از تمامی کاربرانش در این خصوص عذرخواهی کرد و در بیانیهای نیز احتمال هرگونه جاسوسی و افشای اطلاعات آنها را رد کرد، اما همچنان خشم عموم مردم در سراسر جهان نسبت به این شبکه اجتماعی محبوب و پرطرفدار فروکش نکرده است.