فناوری، کلید دستیابی به اهداف پایدار سازمانهای عربستانی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کیندریل (Kyndryl)، بزرگترین ارائه دهنده خدمات زیرساخت فناوری اطلاعات در جهان، با همکاری مایکروسافت، مقالهای را منتشر کرد. این مقاله با مدیریت «Ecosystm»، نشان میدهد در حالیکه 83 درصد از سازمانها در عربستان سعودی (KSA) برای دستیابی به اهداف پایدار خود اهمیت استراتژیک بالایی قائل هستند، تنها 3 درصد آنها پایداری را در راهبردها و دادههای خود ادغام کردهاند.
از آنجایی که جهان با افزایش رویدادها و چالشهای آب و هوایی مواجه است، کسبوکارها باید با استفاده از فناوری برای راهحلهای پایدار اقدام کنند. در حالیکه 73 درصد از سازمانهای مورد بررسی در عربستان اهمیت زیادی به نقش فناوری در دستیابی به اهداف خود میدهند، تنها 22 درصد معتقدند که از آن در سازمان خود استفاده کامل میکنند.
فیث تیلور (Faith Taylor)، مدیر ارشد پایداری در کیندریل گفت :
«بسیاری از شرکتها در مراحل مختلف بلوغ پایداری هستند. شرکتها در حال استفاده از فناوری برای باز کردن پتانسیل کامل پایداری هستند. آنها فراتر از انطباق مقرراتی فکر میکنند تا به طور عملی اهداف پایداری خود را اجرا کنند و پیش ببرند.»
شلی بلکبرن (Shelly Blackburn )، نایب رئیس «Cross Solutions Area» در مایکروسافت در این خصوص اظهار داشت : «فناوری به عنوان یک عامل کلیدی برای موفقیت پایداری ظاهر شده و نقش آن تنها با ظهور ابزارهای پیشرفتهتر هوش مصنوعی به رشد خود ادامه خواهد داد. ما مشتاق هستیم تا با همکاری کیندریل به ایجاد تغییرات معنادار و کمک به آینده ای پایدارتر کمک کنیم.»
نکات مهم این نظرسنجی عبارتند از :
• در حالیکه مدیران عامل و هیئت مدیره پایداری و تحول دیجیتال را در اولویت قرار دادهاند، آنها برای یکپارچهسازی، اجرای برنامهها و رسیدن به اهداف خود به کمک نیاز دارند.
• در حالیکه 72 درصد از سازمانهای عربستانی از هوش مصنوعی برای نظارت بر مصرف انرژی استفاده میکنند، تنها 18 درصد از دادههای فعلی برای پیشبینی مصرف انرژی در آینده استفاده میکنند.
• در بین ذینفعان سازمانها در عربستان، کارمندان در حمایت از سیاستها و شیوههای پایداری بیشترین نقش را دارند و پس از آن سرمایهگذاران، مشتریان و رگولاتورهای دولتی قرار دارند.
محرکهایی برای ایجاد یک سازمان پایدارتر در عربستان
در زیر بهترین شیوههای پایداری برای پیشبرد رشد و بهبود نتایج کسب و کار آمده است :
• پایداری را به عنوان اولویت مدیر عامل و هیئت مدیره در راستای امور مالی و فناوری قرار دهید. بیش از 65 درصد از سازمانها در عربستان به مدیر عامل و هیئت مدیره نقشهای رهبری در عملکردهای پایداری خود را واگذار میکنند.
• تطابق پایداری با نوسازی فناوری. فناوری میتواند به خودکارسازی، مدرنسازی و اولویتبندی فرآیندها و زیرساختهای پایداری کمک کند. از پاسخ دهندگان مورد بررسی در عربستان، 58 درصد از فناوری برای کاهش ردپای محیطی سازمان خود استفاده میکنند، 52 درصد از اتوماسیون برای بهبود کارایی و ایجاد عملیات پایدار استفاده میکنند و 48 درصد محل کار خود را دیجیتالی میکنند تا از راهبرد کار ترکیبی حمایت کنند.
• یک پایه داده یکپارچه بسازید. مدیریت دادهها را برای تصمیمگیری آگاهانه و اجرای موفقیتآمیز راهبردها ساده کنید. تنها 15 درصد از سازمانها در عربستان این توانایی را دارند که داشبوردهای پایداری را در زمان واقعی به کارکنان خود ارائه دهند.
• برای پایداری پیشبینی، هوش مصنوعی را اجرا کنید. استفاده از هوش مصنوعی را فراتر از گزارشدهی گسترش دهید که شامل تجزیه و تحلیلهای پیشبینیکننده شود و خطرات محدوده 3 را ارزیابی کند؛ این فناوری مصرف انرژی را پیشبینی و خطرات احتمالی مانند بلایای طبیعی را پیشبینی میکند.
• توانمندسازی کارکنان. این مطالعه نشان داد که 62 درصد از سازمانهای مورد بررسی در عربستان فاقد منابع اختصاصی یا تخصص داخلی محدود هستند که نیاز به توسعه نیروی کار اضافی را مشخص میکند.
اولریش لوفلر (Ullrich Loeffler)، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل Ecosystm، توضیح داد :
«در مواجهه با دماهای بینظیر و رویدادهای مرتبط با آب و هوا، این لحظهای است که نیاز به اقدام جمعی از سوی دولتها، صنایع، شرکتها و افراد دارد. ما به همراه کیندریل و مایکروسافت مفتخریم که این مطالعه را در دسترس سازمانهای آیندهنگر در همه جا قرار دهیم تا اقداماتی را که امروز میتوانند برای ایجاد تأثیر پایداری قابل اندازهگیری بردارند، ترسیم کنیم.»
این مقاله، در بین 1523 رهبر کسب و کار فناوری و پایداری در 16 کشور در آسیا، اروپا، خاورمیانه و آفریقا (EMEA) و قاره آمریکا و بین سپتامبر و اکتبر 2023 انجام شد. این نظرسنجی در 9 صنعت انجام و شرکتهای کوچک تا متوسط و همچنین شرکتهای جهانی را شامل شد.