فعالیت پنهان مجرمان وب تاریک در شبکههای اجتماعی و پیامرسانها
حجم زیاد کاربران شبکههای اجتماعی و پیامرسانها همواره برای مجرمان سایبری وسوسهآمیز بوده و گردانندگان فرومهای وب تاریک را بر آن داشته تا با استفاده از ابزارهای موجود در این شبکهها اقدام به جذب مخاطب کرده و فعالیتهای مخرب خود را پیش ببرند.
تحقیقات اخیر نشان داده که صدها اکانت مختلف در شبکههای اجتماعی فیس بوک، اینستاگرام، تیکتاک و توییتر اقدام به تجارت حسابهای کاربری هک شده میکنند.
کارشناسان فیس بوک و اینستاگرام با تجزیهوتحلیل فعالیت این اکانتها به یکی از فرومهای مجرمان سایبری در وب تاریک به نام OGUsers رسیدهاند که در آن هزاران کاربر دسترسی به حسابهای کاربری هک شده را در شبکههای اجتماعی و وبسایتها میفروختهاند.
گردانندگان این اکانتها از تاکتیکهای مختلفی برای حمله به کاربران ازجمله هک، ارعاب، باجخواهی، سکستورشن، حملات تعویض سیمکارت بهره بردهاند.
یکی از اکانتهایی که اقدام به فروش حسابهای هک شده در اینستاگرام کرده است «Trusted» نام داشته و در فعالیت فروم پنهان OGUsers نقشی حیاتی داشته است.
براساس تحقیقاتی که شرکت امنیتی IntSights برمبنای تعداد لینکها و دعوتنامههای وب تاریک در چتهای خصوصی و گروهی، انجام داده میزان جرائم سایبری در پیامرسانها تاکنون 30 برابر رشد داشته است.
تعداد کاربران اربات (ORBot) که یک روش بسیار ساده برای اتصال به تور روی دستگاههای اندرویدی است، به بیش از 10 میلیون رسیده که نشاندهنده افزایش تعداد کاربران تور در میان مالکان دستگاههای هوشمند اندروید ازجمله تلفن همراه است.
پیامرسانهای دیسکورد، تلگرام، واتساپ، اسکایپ و آیسیکیو نیز تاکنون بیشترین محبوبیت را در میان مجرمان سایبری داشتهاند.