فعالیت های دولت امارات در حوزه سایبری (بخش چهارم)
همکاری های امارات در حوزه سایبری در سال های اخیر بیش از حد تصور رو به افزایش بوده است و سرمایه گذاران زیادی را به خود جذب کرده است ، به برخی از کنفرانس ها و رزمایش های این کشور در سال های اخیر اشاره ای می کنیم:
1.کنفرانس GISEC 2021
کنفرانس جیسک GISEC 2021 یا Gulf Information Security Expo & Conference، محلی برای گفتگوهای مشاغل امنیت سایبری و تقویت مبادلات دیجیتال، از 31 می تا 2 ژوئن، در مرکز تجارت جهانی دوبی، برگزار شد.
در این اجلاس، بیش از 8300 بازید کننده حضور داشتند. در روز 31 می، بخشی با عنوان «Israel Discovery Day» در این اجلاس برگزار شد که در آن، متخصصان درباره فناوریهای پیشرفته دفاعی، استفاده از هوش مصنوعی در کاهش تهدیدات و موضوعاتی از این قبیل صحبت کردند.
همچنین نهادهای مهم اماراتی مانند شورای امنیت سایبری امارات، مرکز امنیت الکترونیک دوبی، پلیس دوبی، سازمان رگولاتوری دولت دیجیتال و مخابرات شرکت داشتند. این کنفرانس با نهادهای مهم اماراتی اعم از نهادهای امنیتی، دولتی و انرژی مانند شرکت ادناک و مرکز سرت این کشور در ارتباط است.
شرکتها و افراد مهمی از آمریکا، انگلیس، سنگاپور، فرانسه، آلمان و روسیه در این کنفرانس حضور داشتند. به علاوه 180 نفر از مدیران بخشهای مختلف اعم از دولتی، مالی، سلامت، مخابرات، انرژی و تأسیسات و سخنران صنعتی و تحلیلگر در آن حضور داشتند.
اورشلیم پست قبل از آغاز این کنفرانس، در ماه فوریه نوشت که این اجلاس، فرصتی برای اسراییل بهمنظور گسترش تجارت با دوبی است و شرکتهای اسراییلی، میتوانند در این اجلاس، فناوریهای خود را عرضه کنند.
2.برگزاری کنفرانس سایبرتک
این رویداد که در 13 تا 14 ژوئن 2021 برگزار شد، تصمیمگیرندگان سطوح اجرایی را گرد هم آورد و بستری را برای شرکتهای بزرگ، نهادهای دولتی، استارتآپها و سرمایهگذاران برای همکاری در مقابله با تهدیدهای خطرناک فناوری و اقتصادی فراهم کرد.
3.برگزاری جلسه شورای امنیت سایبری امارات (1)
شورای امنیت سایبری امارات اولین جلسه خود را پس از تصویب تشکیل آن توسط کابینه امارات به صورت مجازی برگزار کرد. این نشست به ریاست دکتر محمد حمد الکویتی، رئیس امنیت سایبری دولت امارات و با حضور نمایندگان مقامات فدرال و محلی مربوطه برگزار شد.
وی تأکید کرد که هدف رهبری امارات تقویت امنیت سایبری و تقویت ظرفیتهای همه بخشها برای پاسخگویی مؤثر و حرفهای به حملات اضطراری است.
وی سپس خاطرنشان کرد که امارات متحده عربی زیرساخت دیجیتالی پیشرفتهای دارد که بخشهای مختلف ملی را قادر میسازد تا به تحول دیجیتال کامل دست یابند که توسط یک محیط امن قادر به برآورده کردن الزامات آماده سازی برای پنجاه سال آینده، مطابق با بهترین شیوههای بینالمللی است.
دکتر الکویتی افزود که تأسیس این شورا بر چشم انداز آیندهنگرانه رهبری کشور و رویکرد پیشگیرانه آن برای رسیدگی به چالشهای ناشی از توسعه سریع فناوری دیجیتال تأکید میکند.
وی خاطرنشان کرد:
این کشور از طریق نهادهای تخصصی که قادر به ارائه حفاظت دیجیتال و ایجاد زیرساخت های پیشرفته برای تضمین تداوم کسب و کار و ارائه خدمات منظم و مرتبط با تمام جنبههای اقتصادی، آموزشی، بهداشتی و اجتماعی زندگی هستند، به این چالشها رسیدگی میکند.
در این جلسه، شورا به چندین موضوع پرداخت و تلاشهایی برای پیشنویس، توسعه و بهروزرسانی استراتژی ملی امنیت سایبری و طرح ملی پاسخگویی جامع به حملات و تهدیدها انجام شد. آنها همچنین چارچوب کلی مبادله، به اشتراکگذاری و اداره اطلاعات مربوط به امنیت سایبری با سایر مقامات و بخشهای محلی و بینالمللی را بررسی کردند.
این شورا همچنین برنامههای خود را برای دوره همهگیری پس از کرونا، در میان پیشرفتهای فناوری قابلتوجهی که در سراسر جهان در حال وقوع است، مورد بحث و بررسی قرار داد که مستلزم تهیه پیشنویس استراتژیها برای تضمین پایداری آینده دیجیتال به صورت ایمن و در جهت برآوردن الزامات فرآیند توسعه پایدار است.
این شورا سپس در مورد استفاده از استانداردها و سازوکارهای پیشرفته برای مقابله و مهار شرایط اضطراری و بحرانها بهموقع، کارآمد و منعطف بحث کرد و آخرین تحولات امنیت دیجیتال و برنامههای توسعه را بررسی کرد.
همچنین پیامدهای کلی حملات سایبری و تأثیر بالقوه آنها را ارزیابی کرد. این شورا موظف است با هماهنگی مراجع ذیربط، قوانین و سیاستهای لازم را برای تقویت امنیت سایبری در تمامی بخشهای هدف کشور پیشنهاد و تدوین کند و برای تصویب و نظارت بر اجرای آنها به کابینه امارات ارائه دهد.
4.برگزاری جلسه شورای امنیت سایبری امارات (2)
شورای امنیت سایبری امارات سومین نشست خود را در سال 2021 در مقر باشگاه افسران نیروهای مسلح در ابوظبی به ریاست دکتر محمد حمد الکویتی، رئیس امنیت سایبری دولت امارات برگزار کرد.
در این جلسه، شورا موضوعات متعددی را مورد بحث و بررسی قرار داد و پیشرفت و نوسازی «طرح ملی واکنش به حوادث» را که پاسخ بالقوه به حملات و تهدیدات و ارزیابی آمادگی آن برای تضمین پایداری محیط امنیت سایبری و امنیت را پوشش میدهد، ارائه کرد.
این شورا همچنین وضعیت امنیت ملی دیجیتال و برنامههای توسعه «استراتژی جامع دولت امارات» را بررسی کرد و راههای حمایت از افراد در فضای سایبری را با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد امنیت سایبری، بهویژه افراد و سازمانها را مورد بحث و بررسی قرار داد.
شورا سپس در مورد اثرات بالقوه حملات سایبری و به طور کلی و روشهای ایده آل برای رسیدگی و مهار بحرانهای فوری با کارایی، سرعت و انعطافپذیری بحث کرد. در این نشست همچنین طرحها و برنامههای شورا با هدف به حداکثر رساندن منافع از بازار امنیت سایبری، آموزش متخصصان امنیت سایبری و تشویق دانشجویان به مشارکت در این بخش کلیدی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
5.شبیه سازی سایبری برای بخش بانکی
بانک مرکزی امارات، شبیه سازی حمله سایبری را روی بانکهای امارات انجام داد. این تمرین برای آزمایش قدرت بخش بانکی در برابر هرگونه تهدید سایبری بالقوه طراحی شد.
بانکهای شرکتکننده در سناریوهایی شرکت کردند تا اجرای راهبردهای مدیریت بحران در مورد آنها مورد سنجش قرار بگیرد. بانک مرکزی امارات از بانکها خواست تا دفاع خود را در برابر چنین حملاتی تقویت کنند و بر تعهد خود برای ادامه توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات و قابلیتهای امنیت سایبری مطابق با استانداردهای بینالمللی و بهترین شیوهها تائید کرد.
6.رزمایش سایبری برای بخشهای حیاتی
شورای امنیت سایبری امارات، با همکاری سازمان ملی مدیریت بحران و اضطراری (NCEMA) و شرکای راهبردی آن، از سپتامبر 2021 رزمایش سپر محافظ سایبری را انجام داد.
این رزمایش چندین بخش حیاتی را هدف قرارداد و موقعیتهای مختلف حملات سایبری، از جمله شبیهسازی مجموعهای از حملات سایبری در یک محیط تحت نظارت، برای آموزش مقامات مختلف و ارزیابی ظرفیتهای آنها برای واکنش سریع به حوادث الکترونیکی را پوشش داد.
این رزمایش همچنین با هدف حمایت از عملیات دفاعی در برابر حملات سایبری مختلف علیه کشور و همچنین ارتقای ارتباط و استفاده از توانمندیهای گروههای مرکز واکنش برای آمادگی میزبانی از نمایشگاه اکسپو انجام شد.
این مانورها همچنین به بخشهای کلیدی ملی، به ویژه بخشهای آموزشی، بهداشتی و اقتصادی کمک کرد و از طریق یک سری رویهها مطابق با بهترین استانداردهای بینالمللی، از آنها در برابر حملات سایبری حافظت کرد.
دکتر محمد حمد الکویتی، رئیس امنیت سایبری دولت امارات گفت که این مانورها بخشی از تلاشها برای تقویت آمادگی مقامات مربوطه و شرکای استراتژیک برای حفاظت از بخشهای حیاتی ملی است.
مانور یکپارچه به بخشها و مقامات شرکتکننده کمک میکند تا رویههای مناسب، مقابله با حملات سایبری و تشویق همکاری بین بخشها و مقامات مختلف، برای هماهنگ کردن تلاشهای جمعی علیه حملات سایبری بر اساس بالاترین استانداردهای جهانی، ایجاد و اجرا کنند.
ادامه دارد...