فشار سایبری ایران علیه رژیم صهیونیستی
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، راب جویس، رئیس اداره امنیت سایبری در آژانس امنیت ملی آمریکا، بر فشار این رویدادها تأکید کرد، اما همچنین اظهار داشت که بیشتر آنها حملات بزرگی را تشکیل نمی دهند و تأثیر قابل توجهی ندارند.
به گفته وی، برخی از حملات با استفاده از روش وایپر (Wiper) یا پاک کننده انجام می شود و برخی دیگر شامل حملات باج افزاری است که در گذشته نیز رخ داده است.
در روزهای اخیر اداره سایبری رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه ای نسبت به وجود بدافزار ایرانی به نام «وایپر» در زیرساخت اینترنتی این کشور هشدار داد.
به گفته این مقام ارشد آژانس امنیت ملی، رژیم صهیونیستی در حال حاضر نگران سه گروه تهدید مختلف در حوزه سایبری است که جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم آنها قرار دارد.
با توجه به روابط نزدیک جمهوری اسلامی و حماس، رهبران امنیت ملی آمریکا با اشاره به ظرفیتهای سایبری و تنشهای موجود، نسبت به دخالت ایران در این درگیری هشدار دادهاند.
اسرائیل و ایران سابقه طولانی در انجام عملیات سایبری علیه یکدیگر دارند و رژیم صهیونیستی نیز در خرابکاری و جنگ سایبری علیه برنامه هستهای ایران و سایر اهداف حساس، عملیات هایی را در گذشته انجام داده است.
اخیرا کریستوفر ری، مدیر افبیآی تاکید کرده است که در صورت تشدید درگیریهای جاری در غزه، ممکن است تهدیدی برای زیرساختهای حیاتی آمریکا از سوی ایران و سایر گروههای سایبری افزایش یابد.
راب جویس گروه های فعال هکری را دومین تهدید علیه رژیم صهیونیستی معرفی کرد.
این گروه های هکری اغلب مستقل هستند و اهداف سیاسی و اجتماعی دارند.
در نبرد کنونی در رژیم صهیونیستی، تعیین وابستگی گروه های فعال هکری به دولت های کشورهای دشمن این رژیم، دشوار است.
آخرین تهدید مربوط به گروه های باج افزاری است.
این مجرمان سایبری، درگیری کنونی را که باعث ایجاد تنش و تفرقه در جهان شده است، فرصتی مناسب برای بهره برداری دانسته اند.
رئیس اداره امنیت سایبری آژانس امنیت ملی تاکید کرد که نبرد ادامه دار رژیم صهیونیستی این کشور را به سمت بهبود قابلیت های دفاع سایبری خود سوق داده است.
به گفته وی، نهادهای اسرائیلی ساختارها و فرآیندهای مناسبی برای حفاظت از زیرساخت های حیاتی خود در برابر مهاجمان ایجاد کرده اند.
راب جویس خاطرنشان کرد:
در حال حاضر بیشتر فعالیت های مخرب علیه رژیم صهیونیستی از سوی جمهوری اسلامی ایران و گروه های هکری صورت می گیرد.
وی از اظهار نظر درباره نقش احتمالی روسیه در وضعیت تهدید سایبری کنونی خودداری کرد.
رئیس اداره امنیت سایبری تأکید کرد که انتشار اطلاعات نادرست و کمپین های اطلاعات نادرست احتمالاً بیشترین تأثیر را بر درگیری های فعلی داشته است.
در ماه اکتبر گزارش شد که یک گروه هکری مرتبط با ایران، معروف به گروه جاسوسی کرامبوس، نفوذ گستردهای به سیستمهای کامپیوتری اسرائیل انجام داده است.
نفوذ این گروه جاسوسی در یک دوره هشت ماهه از فوریه تا سپتامبر 2023 رخ داد.
شرکت سایمن تک (Symantec) فاش کرد که مهاجمان سایبری طیفی از تاکتیکها را در طول عملیات به کار گرفتند، از جمله سرقت فایلهای حساس و رمزهای عبور.