فشار آمریکا به شرکت های فناوری اطلاعات
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ مایکروسافت بهتازگی متن ممنوعیت ارسال «محتوای تروریستی» را در خدمات این شرکت، بهروزرسانی کرد. این شرکت همچنین درصورتیکه کاربر به جستجوی مطالب مرتبط با تروریسم بپردازد، پیامهای مثبتی در نتایج جستجوی سایت بینگ (Bing) نمایش خواهد داد. بااینحال، ضمن ممنوعیت دولتهای محلی با انتشار محتوای تروریستی، نتایج مرتبط با این موضوع از موتورهای جستوجو محو نخواهد شد.
این شرکت ادعا کرده است که تروریسم یکی از موضوعات مهم و اولویتدار برای آنها است. این اطلاعرسانی مراحلی را دنبال میکند که پیشتر توسط شرکتهای دیگری مانند توییتر نیز انجامشده است. این موضوع در پی فشارهایی که اوباما ابتدای این سال به شرکتهای فناوری آورده است تا به مقابله با نشر محتوای تروریستی کمک کنند، جامه عمل پوشانده است. بیشتر نگرانیهایی که در مورد نشر محتوای تروریستی در فضای مجازی وجود دارد، اختصاص به شبکههای اجتماعی دارد. شرکت مایکروسافت بااینکه صاحب شبکه اجتماعی نیست، اعلام کرده است که به شفافسازی سیاستهای خود در این زمینه خواهد پرداخت. این شرکت گفته است: اگرچه مایکروسافت صاحب هیچ شبکه اجتماعی و یا اشتراک ویدئو نیست، ولی هرازگاهی ممکن است محتوای تروریستی از طریق خدمات شرکت ما ارسال و یا به اشتراک گذاشته شود. مایکروسافت مدعی است که پیشازاین گفتوگوهای خشن در خدمات این شرکت ممنوع بوده و بهتازگی اقدام به ممنوعیت نشر هرگونه محتوای مرتبط با تروریسم کرده است.
مایکروسافت محتوای تروریستی را اینطور تعریف کرده است:
«هر محتوایی که از طرف سازمانهای تروریستی و یا اعضای لیست تحریم که توسط ایالت متحده فراهمشده است، حمایت شود و شامل مواردی مانند تصاویر خشونتآمیز، تشویق اعمال خشونتآمیز، تائید سازمانهای تروریستی یا فعالیتهای آنها و تشویق مردم برای ملحق شدن به گروههای تروریستی، است.»
این تعریف، راه دولت آمریکا را برای هرگونه فعالیت سایبری علیه ایران باز خواهد گذاشت؛ چراکه با شدت گرفتن فعالیتهای سایبری و مطرح شدن اتهامات جدید علیه ایران توسط آمریکا، احتمال وارد شدن اتهامات سایبری جدید بهمنظور اعمال فشار بیشتر به ایران وجود خواهد داشت. مطرحشدن فعالیتهای تروریستی سایبری نیز در راستای افزایش فشار دولت آمریکا به اعضای لیست حامیان تروریست قرار دارد. لیستی که آمریکا همیشه در آن انگشت اتهام را به سمت ایران گرفته است.
مایکروسافت اعلام کرده است که محتوای موردنظر را در صورتی حذف خواهد کرد که توسط کاربران اعلام شود و موضوع حذف محتوای تروریستی در موتور جستوجوی بینگ جدیتر پیگیری خواهد شد. مایکروسافت برای پیشنهاد محتوای مثبت به کاربرانی که به دنبال محتوای تروریستی هستند، با موسسههای غیرانتفاعی همکاری میکند. مایکروسافت که یکی از ثروتمندترین شرکتهای جهان است، به محققانی که به دنبال یافتن روشهای جدید مقابله با انتشار محتوای تروریستی باشند، کمک مالی خواهد کرد.
شایانذکر است که دولت آمریکا در تلاش برای افزایش ایران هراسی، نام افراد و شرکتهای بیشماری را در لیست تحریم خود گنجانده است که طبق قوانین جدید، شرکتهای خدمات فناوری موظف به مقابله با انتشار محتوای مرتبط با آنها، خواهند بود. لیست جدید که آمریکا برای تحریم سایبری ایران در نظر گرفته است نیز بهعنوان مبارزه با تروریسم تلقی شده و حلقه فشار را برای ایران تنگتر میکند. این در حالی است که مقامات آمریکایی ادعا میکنند در تلاش برای برقراری ارتباط بیشتر با ایران و کاهش سطح تنشها میان دو کشور هستند. قرار گرفتن ایران و حزبالله در لیست تحریمها و لیست حامیان تروریسم، شرکتهای خدمات فناوری را مجبور میکند تا به ممانعت از انتشار محتوای مرتبط با آنها کنند که ازجمله این فعالیتها میتوان به مسدود کردن صفحه کاربری منتسب به شخصیتهای انقلابی مانند سیدحسن نصرالله و قاسم سلیمانی در شبکههای اجتماعی فیسبوک و توییتر اشاره کرد.