فریب کاربران با تبلیغ نرمافزارهای رایگان
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به اينكه دریکی از جدیدترین شیوههای کلاهبرداری، شاهد راهاندازی سایتهایی هستیم که ادعا دارند نرمافزارهای امنیتی میفروشند؛ اما برخی از این نرمافزارها جعلی است و عملکرد جاسوسی دارند.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا ضمن تشريح اين خبر اظهار داشت: کاربران برای نصب هرگونه نرمافزار بر روی سیستمهای خود چه گوشیهای هوشمند و چه لپتاپ، تبلت یا سیستمهای خانگی، نرمافزار موردنظر خود را حتماً از سایتهای معتبر که دارای نمادی اعتماد الکترونیک هستند تهیه کنند.
وی افزود: حتی در خرید نرمافزار از فروشگاهها در فضای واقعی نیز دقت داشته باشند که فروشنده نرمافزار موردنظر را برای آنها نصب نماید و از نصب دیگر نرمافزارهای غیرضروری که ادعا دارند رایگان است خودداری کنند.
سرهنگ آذردرخش ادامه داد: برخی فروشندگان چه در فضای سایبری یا فضای حقیقی بعد از مدتی با برقراری تماس با مشتری از طریق ایمیل یا تماس تلفنی ادعا دارند برای پشتیبانی نرمافزار به سایت خاصی مراجعه کرده و با پرداخت مبلغی نرمافزار نصبشده بر روی سیستم خود را بهروزرسانی و پشتیبانی کنند که گاهی فرد را به سایتهای فیشینگ هدایت کرده و کلاهبرداری میکنند و یا بعد از دریافت پول فایلهای بدافزار ارسال میکنند و کاربران به خیال فایلهای پشتیبان، فایلهای بدافزار ارسالشده را نصب میکنند.
اين مقام مسئول به کاربران توصیه کرد: هرگز به شرکتها و افرادی که به بهانه پشتیبانی فردی اقدام به تماس تلفنی یا پیامک مینمایند اعتماد نکرده و تا از صحت و معتبر بودن شرکت اطمینان لازم را کسب ننموده، هیچگونه اطلاعات و پولی را ارسال و در اختیار اینگونه افراد قرار ندهند.
وي بابیان اینکه افزایش دانش IT کاربران یک ضرورت است، گفت: بهجرئت میتوان گفت تعداد زیادی از قربانیان کلاهبرداران سایبری به دلیل دانش محدود IT در دام این کلاه بردان میافتند و متضرر میشوند.