فریب سیستمهای تشخیص چهره با هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ بهتازگی کارشناسان هوش مصنوعی فیسبوک سیستمی طراحی کردهاند که قادر است شناسایی لحظهای کاربران توسط سیستمهای تشخیص چهره را غیرممکن سازد. طبق نتایج آزمایشات اولیه، این هوش مصنوعی قادر به دور زدن سیستمهای مدرن تشخیص چهره بوده و چهره کاربر را بهگونهای دیگر جلوه میکند تا سیستمهای تشخیص چهره گمراه گردند، اگرچه کاربران عادی امکان شناسایی چهره واقعی را دارند.
محققان فیسبوک میگویند سامانههای تشخیص چهره به حریم خصوصی کاربران لطمه میزنند، اما این فناوری مانع از شناسایی چهره گشته و حتی میتواند روی ویدئو و فیلم نیز اجرا گردد. رخدادهای اخیر که مربوط به سوءاستفاده از فناوریهای تشخیص چهره بوده، کارشناسان را ملزم به ابداع روشهایی نوین جهت ناشناس ماندن کاربران کرده است. این سیستم همچون فناوری دیپ فیک (Deep fake) یک ساختار رمزنگار و رمزگشا برای تولید ماسک و تصویر داشته و تصاویر واقعی و جعلی اشخاص را ایجاد کرده و قادر است آنها را در ویدئو و فیلم نیز به کار گیرد.
دیپ فیک، تکنیک جدیدی برمبنای هوش مصنوعی است که بهواسطهی آن تصاویر و ویدئوهای دروغین واقعگرایانه ساخته میشود. این تکنیک نگرانیهای جدی به بار آورده و بسیاری از عاملان دولتی و خصوصی سراسر جهان سعی دارند از آن برای دستیابی به اهداف شخصی خود بهره بگيرند.
در حال حاضر فیسبوک قصد ندارد این فناوری را در محصولات خود به کارگیرد، اما قرار است در کنفرانس بینالمللی بینایی کامپیوتری (International Conference on Computer Vision) که در سئول (Seoul) برگزار خواهد شد از آن رونمایی کند.