فایروال بومی
اظهار داشت: آزمایشگاه تست و تجهیزات شبکه دانشگاه صنعتی شریف علاوه بر ارائه خدمات تست روتر، سوئیچ و تجهیزات شبکه در راستای تولید محصولات مرتبط با مانیتورینگ شبکه نیز اقدام میکند.
وی بابیان اینکه این آزمایشگاه، آزمایشگاهی مرجع برای تست تجهیزات شبکههای رایانهای محسوب میشود خاطرنشان کرد: تمامی شرکتهای تولیدکننده و واردکننده تجهیزات شبکه باید از این آزمایشگاه تأییدیه بگیرند تا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تأییدیه واردات این محصولات را ارائه دهد.
وی با اشاره به بومیسازی محصولات مربوط به شبکههای رایانهای در این آزمایشگاه خاطرنشان کرد: در این آزمایشگاه ما موفق به بومیسازی سیستم فایروال با ظرفیت ۱۰ گیگابیت در ثانیه شدهایم.
جهانداد در مورد جزئیات این طرح گفت: این فایروال بومی دارای ۱۲ پورت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه است و در جمع قابلیت ۱۲۰ گیگابیت بر ثانیه فیلترینگ و مانیتورینگ را دارد و درواقع میتوان نیمی از ظرفیت اینترنت کشور را از این دستگاه عبور داد.
این پژوهشگر بابیان اینکه این فایروال بومی یک دستگاه سختافزاری محسوب میشود و سرویسهایی که توسط آن ارائهشده با سامانههای نرمافزاری ازنظر کارایی متفاوت است خاطرنشان کرد: سامانههای نرمافزاری دیواره آتش حداکثر ظرفیت ۲ گیگابیت بر ثانیه را پوشش میدهد اما این دستگاه سختافزاری بهصورت یکجا ۱۲۰ گیگابیت بر ثانیه کارایی دارد و میتواند برای مانیتورینگ و فیلترینگ زیرساختهای ارتباطی کشور مفید باشد.
وی با اشاره به مزیت رقابتی این دستگاه نسبت به نمونههای خارجی تصریح کرد: اگرچه مدلهای خارجی فایروال ازنظر قیمت پایینتر از این دستگاه تولید داخل است اما باید توجه داشت که در بحث بومیسازی داخلی به امنیت اطلاعات توجه بیشتری شده و میتوان این دستگاه را در داخل کشور پشتیبانی کرد.
جهانداد بابیان اینکه تا پیشازاین در کشور مجبور بودیم با دور زدن تحریمها اینگونه محصولات را وارد کنیم و هیچگونه پشتیبانی از آن نمیشد گفت: این سیستم بومی علاوه بر پشتیبانی و دسترسی امکان تغییر سیستم بر اساس نیاز مشتری را نیز دارد.
پژوهشگر طرح فایروال بومی در مورد قیمت این دستگاه نیز گفت: فایروال بومی با ۱۲ پورت و ۱۰ گیگابیت ظرفیت تقریباً دو برابر قیمت یک دستگاه خارجی است که با ۲ پورت و ۱۰ گیگابیت ظرفیت در حال ارائه خدمات است این به این معنا است که این دستگاه بومی ۶ برابر نمونه خارجی کارایی دارد اما ازنظر قیمت تنها ۲ برابر قیمت نمونه خارجی است.
دستگاه سختافزاری فایروال بومی که باهدف مانیتورینگ و حفاظت از زیرساختهای ارتباطی و مخابراتی کشور تولیدشده است توسط پژوهشگران دانشگاه شریف در دومین نمایشگاه صنعت بومی سایبری ارائه شد.