فاش شدن اطلاعات کاربران با اشتباه توییتر
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ شرکت توییتر امروز ادعا کرد در اقدامی تصادفی، اطلاعات خصوصی کاربران خود را به شرکتهای تبلیغاتی ارائه داده است. این دادهها شامل آدرس ایمیل، شماره تلفن یا هر اطلاعات دیگری است که کاربران از آنها برای تنظیم احراز هویت دومرحلهای یا افزایش امنیت خود به کار برده بودند.
خطای مذکور در راستای اجرای برنامه تبلیغاتی توییتر با عنوان «مخاطبان در هم تنیده» (Tailored Audiences) به وجود آمده است. در این برنامه شرکتهای تبلیغاتی میتوانند تا فهرستی از اشخاص به وجود آوردن که شامل آدرسهای ایمیل و شماره تلفن اهداف میشود؛ بنابراین محتوای مورد نظر مطابق با سلیقه هر کس در گروهها برای آنها به نمایش در میآید؛ اما تنها همین دو مورد برای شرکتها ارسال میگردند و از دیگر انواع دادهها باید محافظت گردد.
مقامات توییتر شرح دادند، دقیقاً نمیدادند که چه از تعدادی از حسابهای کاربری و اطلاعات آنها تحت تأثیر قرار گرفته و فاش شدهاند؛ اما این نقص امنیتی در ماه سپتامبر برطرف شد.
با وجود این که توییتر نسبت به نقص یاد شده خبر داده و عذرت خواهی کرده است؛ اما باید یادآور شد این مسئله باعث شد حجم عظیمی از دادههای کاربران فاش شوند. از طرفی این اطلاعات ممکن است در آینده مورد سو استفاده قرار گیرند. در هر صورت استفاده از دادههای شخصی و خصوصی دیگران با اهداف مختلف، نوعی نقص حریم خصوصی به حساب میآید. همچنین گزارشهای متعددی در این زمینه وجود دارند که نشان میدهند توییتر از دادههای کاربران خود سو استفاده کرده است.
از طرفی به نظر میرسد یکی دیگر از دلایل توییتر برای اعلام نقص یاد شده، چالشی بود که فیسبوک در سال 2018 با آن مواجه شد. در آن زمان فیسبوک نیز از قابلیت جدیدی برای بهبود تبلیغات به نمایش در آمده استفاده میکرد که نحوهی جمعآوری دادههای آن نامشخص بود. همین موضوع باعث شد کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) از فیسبوک شکایت کرده و در نهایت آن را به پرداخت 5 میلیارد دلار غرامت مجبور کند.