غافلگیری اطلاعاتی و شکست فناوری اسرائیل
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان معتقدند که روز 7 اکتبر 2023 برای بقیه جهان روز غافلگیری اطلاعاتی اسرائیل در یادها خواهد ماند. به گفته محققان، صدها نفر از نیروهای حماس حصارها را در 5 جبهه شکستند، با سهولت نسبی به پاسگاههای ارتش اسرائیل نفوذ کردند و نظامیان را کشتند یا اسیر کردند؛
کارشناسان براین باورند که اگر به اندازه کافی نیروها را در یک نقطه خاص متمرکز کنید، به اندازه کافی سریع و با غافلگیری، میتوانید حریف خود را از تعادل خارج کنید. این همان کاری است که حماس با ارتش رژیم غاصب انجام داد.
خط دفاعی ارتش اسرائیل در غزه از فناوریهایی ضربه خورد که قرار بود تا زمان رسیدن نیروی هوایی یا پیادهنظام حماس از آنها جلوگیری کند، یا حداقل هشدار و حفاظت اولیه را انجام دهد. این خط شامل یک حصار بالا و پایین، حصار بالایی لمسی، پستهای دیدهبانی، موقعیتهای تک تیرانداز، پایگاههای پیادهنظام با تانکها و تیمهای پیادهنظام بود. در شهرکها کلاسهای آماده به کار وجود دارد که در صورت از کار افتادن کل سیستم دفاعی و رسیدن دشمن به دروازه، قرار است آخرین حائل بین شهروندان و مهاجمان باشد.
اما فناوری اسرائیل آمادگی لازم را نداشت؛ حماس یک پهپاد با بمب پرتاب کرد، مسلسل را روی پشتبام پاسگاه منفجر کرد و موفق شد سیستم را فلج کند که نشان از شکست فناوری رژیم صهیونیستی بود.
این یک پایگاه نظامی در داخل یک پایگاه نظامی در نزدیکی مرز است که توسط دهها ناظر زن در شیفتهای شبانه روزی، که در مقابل صفحهنمایشهای متصل به دوربینهای مشرف به حصار مرزی مینشینند. ناظران هر حرکت در مرز را می بینند و می دانند چگونه نیروها را فراخوانی کنند یا تیرانداز را فعال کنند.
وبسایت «N12» به نقل از یک سرباز زن، که در حال تماشای نفوذ اعضای حماس از حصار مرزی بود، نوشت که حماس با استفاده از موشکهای ضد تانک دوربینهای نظارتی را خنثی کرده است.
این سرباز گفت :
«همه ما به بهترین شکل ممکن جنگیدیم. آنها ما را غافلگیر کردند و ما برای آن آماده نبودیم، نیمی از نیروهای انسانی در زمان استراحت و در خانه بودند، هیچ اطلاعاتی در مورد آن نداشتند. حتی بهترین و با استعدادترین ناظران هم پس از تیراندازی، راهی برای مدیریت رویداد نداشتند و نتوانستند تماسی را اعلام کنند و پاسخی بدهند.»
اقدامات در برابر هواپیماهای بدون سرنشین
بخشی از حمله غافلگیرانه حماس براساس هواپیماهای بدون سرنشین بود. یک هواپیمای بدون سرنشین برای بمباران یک تانک، موقعیت توپچی یا سربازان در پایگاه ارتش اسرائیل کافی است. تهدید پهپادها حداقل از سال 2010 برای ارتش اسرائیل شناخته شده است. این موضوع به حدی حیاتی است که حتی در کنست، پارلمان رژیم صهیونیستی، نیز مورد بحث قرار گرفت.
نهادهای امنیتی اسرائیل هیچ اقدامی برای خنثی کردن تهدید پهپادها در غزه انجام ندادند؛ و این موضوع برای اسرائیل گران تمام شد.
سیستم کنترل
ارتش اسرائیل اظهار داشت :
«حماس موفق شد سیستم فرماندهی و کنترل جبهه را در بخش نوار غزه فلج کند. هنوز مشخص نیست که آنها چگونه دراین خصوص اطلاعات به دست آوردهاند. چگونه چنین حملهای را از زیر دماغ همه عناصر کنترل و فرماندهی ارتش اسرائیل در فرماندهی جنوب و کریا (Kirya) ترتیب دادند. این یک سؤال کلیدی است.»
نیروهای حماس پس از حدود 3.5 ساعت از شروع حمله به کیبوتس مفلسیم (Kibbutz Meflisim ) و پس از 6 ساعت یا بیشتر به کیبوتصهای جنوبی رسیدند. درگیری در برخی کیبوتصها، نوعی دهکده اشتراکی که هرکس به اندازه توانش کار میکند و درآمد دارد، تقریباً 30 ساعت پس از شروع آن همچنان ادامه دارد.
در نتیجه، بسیاری کارشناسان صهیونیستی در مورد شکست قابلیتهای فنآوری اسرائیل سؤالاتی را مطرح کردند :
«چگونه هیچ کس خارج از نیروهای مستقر در اطراف غزه نتوانسته کاری انجام دهد؟ نیروی هوایی در ساعات اول حمله کجا بود؟ کجا بودند تمام نیروهای پیاده که قرار بود بجنگند؟»