عملیات سایبری، نسل بعدی سلاح های کشتار جمعی
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان، به نقل از «QUARTZ»؛ چندین دهه است که از تهدیداتی فیزیکی مانند بمبهای هستهای، حملات شیمیایی و جنگافزارهای بیولوژیکی به عنوان سلاح کشتار جمعی (WMD) یاد میشود.
با وجود این وزارت دفاع آمریکا به تازگی تعریف این سلاحها را گسترش داده و عملیاتهای سایبری تهاجمی را نیز در این دسته قرار داده است. مقامات وزارت دفاع فکر میکنند، تهدیدهای این حوزه بسیار بزرگ است. به همین دلیل آنها به دنبال ایدههای افراد دانشگاهی، مؤسسات تحقیقاتی و سازمانهای غیرانتفاعی هستند تا شیوههای مقابله با آرماگدون سایبری را بررسی کنند.
وزارت دفاع مدتی قبل گزاره برگی را به نام «پروژه پنتاگون در حوزه سامانههای پیشرفته و مفاهیم مقابله با سلاحهای کشتار جمعی» (PASCC) به منظور کمک به آمریکا برای مقابله با چنین حملاتی منتشر کرد. همچنین آخرین مهلت ارسال گزارشها به پنتاگون در این رابطه، پایان ماه ژانویه 2019 اعلام شد.
در درخواست یاد شده آمده است:
چشمانداز جدیدی برای کاهش مشکل مذکور مورد نیاز است. این رویکرد باید شامل سازمانهایی مستقل باشد که به تعریف و مفاهیم سنتی سلاحهای کشتار جمعی وابسته نیستند.
به عبارت دیگر پنتاگون تفکرهای خارج از چارچوب را جستجو میکند.
تهدیدات روبه رشد:
روسیه، چین، کره شمالی و چندین سازمان تندروی دیگر، در چند سال گذشته، حملات سایبری تهاجمی مختلفی را علیه آمریکا انجام دادهاند. در بخشی از گزاره برگ بالا، نوشته شده است که حملات سایبری در حال پیچیدهتر شدن هستند و به صورت روزافزون به عنوان بخشی جداییناپذیر از راهبردهای نظامی دشمنان آمریکا در نظر گرفته میشوند.
در ادامه اشاره شد، یک حمله سایبری قدرتمند میتواند زیرساختهای حیاتی را نابود کند، سامانه مالی را از کار انداخته یا سیستمهای نظامی حیاتی را آلوده کند. به علاوه در این پیشنویس به ظرفیت بالقوه تهدیدات شبکههای اجتماعی نیز اشاره شده است. از این بسترها میتوان برای انتشار شایعات و اخبار جعلی بهره گرفت تا به اتحاد جامعه فشار وارد کرده، تقسیمات سیاسی به وجود آورد و سطح اعتماد عمومی را کاهش داد. در نتیجه یکپارچگی نهادها و انسجام اجتماعی از بین میرود.
پیوندهای سایبری-هسته ای:
سؤال اصلی که پنتاگون در تحقیقات جدید خود سعی در پاسخ دادن به آن دارد، به پیوند میان جنگافزار سایبری و سلاحهای کشتارجمعی مرتبط است. وزارت دفاع آمریکا در قالب پژوهش یاد شده قصد دارد شیوههای احتمالی دشمنان برای استفاده از عملیاتهای سایبری را درک کند. این عملیاتها ممکن است به منظور کشندهتر کردن سلاحهایشان یا مقابله با سامانه دفاع سلاحهای کشتارجمعی آمریکا به کار گرفته شوند.
جفری لوییز (Jeffrey Lewis)، متخصص سلاحهای کشتارجمعی در مرکز مطالعات منع گسترش سلاحهای هستهای در مونتهری کالیفرنیا گفت:
حملات سایبری نمیتواند یک شهر را نابود کند؛ اما آنها میتوانند به وسیله هک کردن کنترلها، سلاحهای هستهای را دستکاری کنند.
لوییز ادامه داد:
سلاحهای هستهای به سامانههای فرماندهی و کنترل وابسته هستند. آیا شما سعی میکنید، همهی سلاحهای هستهای روسیه را منفجر کنید؟ یا سعی خواهید کرد سامانههای مذکور را خاموش کنید تا دستورها هرگز به آنجا نرسد؟
آیا آمریکا آماده است:
سؤال دوم پنتاگون مطرح میکند که آیا برنامههای آمریکا ارتباط یاد شده میان جنگافزار سایبری و هستهای را در نظر میگیرند؟
آمریکا هماکنون عملیاتهای سایبری را در «Nuclear Posture Review» ادغام کرده است که بازتابدهنده سیاستهای هستهای مقامات پنتاگون به شمار میآید.
دولت ترامپ در اوایل سال 2018، دستهی جدید از حملات را ایجاد کرد که مشخص میکند کدامیک از نیروها باید به یورشهای هستهای پاسخ دهند.
لوییز افزود:
حملات راهبردی غیرهستهای قابلتوجه. این اصلاح یک حُسن تعبیر برای حملات سایبری در سامانههای کنترل و فرماندهی هستهای ما است.
وی باور دارد که تلافی یک حمله سایبری با سلاح هستهای اقدامی افراطی و خطرناک است. با وجود این قصد دارد گزارش خود را در زمینه درخواست یاد شده برای پنتاگون ارسال کند.