عملکرد ضعیف آمریکا در بازدارندگی سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ همزمان با شیوع ویروس کرونا درگیری سایبری کشورها هم افزایشیافته؛ لذا این روزها شما بهسختی میتوانید مجله خبری را پیدا کنید که در آن اشارهای به حملات سایبری نشده باشد. کارشناسان غربی مدعی هستند، بهتنهایی حملات سایبری که چین در حوزه اقتصاد انجام میدهد سالانه میلیاردها دلار و درمجموع ترلیون ها دلار خسارت علیه بخش خصوصی آمریکا وارد میکند. آقای الکساندر (Keith B. Alexander) رئیس سابق سازمان امنیت ملی آمریکا این اقدامات را بزرگترین انتقال ثروت در تاریخ بشر توصیف کرد.
کارشناسان غربی همچنین مدعی هستند، کره شمالی و ایران در حال نابودی اطلاعات و تخریب سیستمهای کامپیوتری آمریکا هستند و سطح این تهدیدات رو به رشد است. سال گذشته هم دن کوتس (Dan Coats) مدیر وقت اطلاعات ملی آمریکا به کنگره گفته بود، ایران در حال آمادهسازی خود برای انجام حمله سایبری علیه آمریکا و متحدانش بوده و قادر است شبکه شرکتهای بزرگ این کشور را مدتها از کار بی اندازد؛ بهعلاوه چین هم میتواند با حملات سایبری باعث اختلال در خط لوله گاز طبیعی آمریکا شود. آنها ضمن اشاره به موفقیت روسیه در تضعیف اعتماد مردم آمریکا به انتخابات و نهادهای حاکمیتی، مدعی شدند روسیه در طرحی بلندمدت به دنبال تخریب جدی زیرساختهای آمریکا ازجمله شبکه توزیع برق این کشور است.
کارشناسان یادشده در ادامه ادعاهای خود افزودند، باوجود هزینههای قابلتوجهی که این فعالیتها به مردم آمریکا و اقتصاد آن تحمیل کرده، در عوض روسیه و دیگران هزینههای کمی برای اقدامات خود پرداختهاند و آمریکا تنها تحریمهای محدودی علیه روسیه اعمال کرده و برخی از بازیگران اصلی در روسیه و چین را متهم کرده و اقدامات تجاری محدودی را علیه چین اعمال کرده است. ادامه روند فعالیتهای دشمنان آمریکا در فضای سایبری نشان میدهد که آنها این اقدامات خود را کنار نخواهند گذاشت.
آنها معتقدند، آمریکا برای جلوگیری از این هجوم سایبری باید طوری عمل کند که برای دشمنان هزینه حملات سایبری سنگینتر از دستاوردهای آن باشد که تاکنون در این زمینه موفق نبوده و دشمنان جسارت بیشتری پیداکردهاند؛ لذا دردناک بودن اقدامات تهاجمی آمریکا برای دشمنان در فضای سایبری، یک اشکال نیست بلکه یک مزیت بوده و باید فشار بر دشمنان خود را افزایش دهد.
این کارشناسان در مورد اقدامات سایبری آمریکا هم خاطرنشان کردند، کنگره در اواخر سال 2018 موانع قانونی برای مقابله سایبری با برخی کشورهای خاص را برطرف کرد تا فرماندهی سایبری آمریکا بتواند بهتر عمل کند. پنتاگون هم با اعمال راهبرد دفاع روبهجلو، با دشمنان آمریکا در بیرون از مرزهای این کشور میجنگد؛ علیرغم این اقدامات مهم، آمریکا هنوز هم با حملات قابلتوجهی مواجه است.
کارشناسان یادشده میگویند آمریکا بهجای اعمال محدودیتهای غیر مؤثر باید در مورد بازدارندگی سایبری خود شفافیت داشته باشد و معتقدند این بدان معنا نیست که بازدارندگی آمریکا در فضای سایبری مؤثر نیست بلکه از این بازدارندگی بهخوبی استفاده نمیشود. آنها مدعی شدند هنگامیکه آمریکا در سوریه از سیاست بازدارندگی خود بهخوبی استفاده نکرد، این امر باعث افزایش ویرانی و مرگومیر شد؛ اما با به شهادت رساندن سردار سلیمانی از بازدارندگی خود بهخوبی استفاده کرد.
کارشناسان غربی به این نتیجه رسیدند که اولاً، با به اوج رسیدن تهدیدات سایبری، اکنون زمان آن نیست که آمریکا اقدامات سایبری خود را کنار بگذارد یا عقبنشینی کند؛ برعکس، باید منابع و اختیارات بیشتر در اختیار کسانی قرار دهد که در فضای سایبری به نبرد با دشمن میپردازند. در وهله دوم هم باید به تقویت سیستمهای دفاعی خود در داخل کمک کند تا شدت آسیبهای وارده را کاهش دهد. در این راستا دولت آمریکا باید به تأمینکنندگان زیرساختهای حیاتی در بخش خصوصی كمك مستقیم و مؤثری کند تا بهسرعت سطح دفاعی خود را ارتقاء دهند. برای رسیدن به این رویکرد دفاعی لازم است دولت آمریکا خیلی سریع و در حجم زیاد، اطلاعات طبقهبندیشده دفاعی را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.