علاقه روزافزون ژاپن به سرمایهگذاری در شرکتهای اسرائیلی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در دهه گذشته سرمایهگذاران ژاپنی علاقه بیشتری به فعالیت در اراضی اشغالی پیدا کردند. پول بیشتر و بیشتر این کشور شرق آسیایی باعث جلب توجه کارآفرینان اسرائیلی شده است و شرکتهایی مانند هولدینگ بیمه سومپو (Sompo) و خودروسازی میتسوبیشی شرکت کنندگان همیشگی دورههای سرمایهگذاری استارتآپهای اسرائیلی بودهاند. تویوتا و شرکت تجارت الکترونیکی «Rakuten»، تنها 2 مورد از شرکتهای ژاپنی هستند که اخیراً تمایل خود را برای کشف استعداد و فنآوری در اسرائیل اعلام کردهاند.
اوایل سال جاری، شرکت ژاپنی توشیبا یک پایگاه نوآوری در تلآویو تأسیس کرد. هیرو موری (Hirofumi “Hiro” Mori)، مدیرکل دفتر توشیبا در تلآویو گفت که هدف از ایجاد این دفتر محلی، کشف فناوریهای امنیت سایبری برای تأمین امنیت انرژیهای تجدیدپذیر توشیبا مانند : پنلهای خورشیدی و توربینهای بادی بوده است.
چندی پیش، وبگاه تخصصی کَلکسیت (Calcalist) گزارش داد که هیئتی از مدیران اجرایی تلفن و تلگراف نیپون «Nippon Telegraph and Telephone»، شرکت ارتباطات از راه دور توکیو (NTT) برای همکاری با استارتآپهای اسرائیلی به اراضی اشغالی آمدند. این شرکت، چهارمین شرکت ارتباط از راه دور جهان از نظر درآمدی با 303 هزار کارمند است.
گیلاد کوهن (Gilad Cohen)، رئیس بخش آسیا و اقیانوسیه و هاگای شاگریر (Hagai Shagrir )، رئیس دفتر آسیا و اقیانوسیه وزارت امورخارجه رژیم صهیونیستی در گفتگو با کَلکسیت اظهار داشتند که سرمایهگذاران ژاپنی در سال 2017 مبلغ 1.2 میلیارد دلار در شرکتهای اسرائیلی سرمایهگذاری کردهاند؛ در حالیکه سرمایهگذاریهای چینی در شرکتهای اسرائیلی در سالهای اخیر عناوین داخلی و بینالمللی را – با وجود نگرانی ایالات متحده از گرم شدن رابطه اسرائیل و چین – به خود اختصاص داده است اما سرمایهگذاریهای ژاپنی در سال 2017 از چین پیشی گرفتند.
توموکو اینوئی (Tomoko Inoue)، مدیرعامل «Omron Ventures»، شرکت سرمایهگذاری واقع در توکیو گفت که تمایل به سرمایهگذاریهای محلی در تلآویو دارد. اومرون قبلاً در 3 شرکت اسرائیلی سرمایهگذاری کرده است.
جریان روزافزون پول از سمت توکیو به تلآویو باعث جلب توجه دولتها به یکدیگر نیز شده است. در ژانویه گذشته، کَلکسیت گزارش داد که اسرائیل و ژاپن در حال مذاکره درباره یک توافقنامه تجارت آزاد هستند. به گفته مؤسسه صادرات اسرائیل، تجارت بین تلآویو و توکیو، از جمله الماس، در سال 2018 بالغ بر 3.5 میلیارد دلار بوده که نسبت به سال 2017 افزایش 31 درصدی داشته است. واردات اسرائیل در حدود 2.35 میلیارد دلار بوده، در حالیکه صادراتش به ژاپن به 1.16 میلیارد دلار رسیده است. این افزایش شیب نسبت به دهه گذشته حدود 700 تا 800 میلیون دلار در سال است.