عقبنشینی ترامپ از پیشنهاد تشکیل واحد سایبری مشترک با روسیه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دونالد ترامپ در بازگشت از سفر هامبورگ، طوفان توییتری خود را دوباره شروع کرده و خواستار آن شده که همه موضوع دخالت روسیه در انتخابات را فراموش کرده و به همکاری سازنده با روسیه در حوزه امنیت سایبری بیندیشند. ترامپ در توییتی نوشته است: «دو مرتبه به طور جدی از پوتین درباره دخالت در انتخابات سوال کردم. او به شدت این موضوع را تکذیب کرد.» او همچنین خبر داده که درباره تشکیل یک واحد امنیت اینترنتی غیرقابل نفوذ با پوتین مذاکره کرده است؛ واحدی که در صورت تشکیل بتواند با مواردی از قبیل هک انتخابات و اقدامات منفی دیگر مقابله کند.
ترامپ بارها نظر خود درباره ادعای دخالت روسیه در انتخابات را بیان کرده و دیدگاه کلی او این است که «قانع نشده که روسیه دخالتی در این زمینه کرده باشد.» او در مصاحبهای گفته بود: «ممکن است کار روسیه بوده باشد اما این احتمال هم وجود دارد که کار چین بوده باشد یا چه بسا کار یک آدم 180 کیلویی بوده که در بستر خود لم داده است. درست است؟» در مصاحبهای دیگر، ترامپ حملات مشابهی را تکرار کرد: «ممکن است کار روسیه بوده باشد. ممکن است کار چین بوده است. شاید هم کار کسی که در خانهاش در نیوجرسی نشسته است.» باز جای شکرش باقی است که آن هکر مرموز 180 کیلویی که ترامپ احتمال داده بود هک انتخابات کار او باشد، در کاهش اضافه وزن خود موفق بوده است!
پیشنهاد راهاندازی واحد سایبری مشترک امریکا و روسیه از سوی ترامپ، انتقادهایی را در میان کارشناسان و رسانهها برانگیخت. همحزبیهای جمهوریخواه خود ترامپ نیز جزو این منتقدین بودند. جامعه اطلاعاتی امریکا دائما به مردم و رئیسجمهور اینطور القا میکند که روسیه همیشه در صدد هک کردن امریکا بوده است. به همین خاطر، پیشنهاد راهاندازی واحد امنیت سایبری مشترک با روسیه در نظر خیلیها پیشنهاد عجیبی به نظر میرسد. سناتور ایالت فلوریدا، مارکو روبیو (Marco Rubio) از جمله کسانی است که پیشنهاد ترامپ را عجیب دانسته و به تمسخر گفته که این کار مثل این است که آمریکا با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، واحد مشترکی در زمینه سلاحهای شیمایی راهاندازی نماید.
سناتور لیندسی گراهام نیز در مصاحبهای تلویزیونی اظهار داشت: «این احمقانهترین چیزی نیست که تا به حال شنیدهام اما به احمقانهترین چیز خیلی نزدیک است. بین کسانی که میشناسم، عملا ترامپ تنها کسی است که باور ندارد روسیه به انتخابات ما در سال 2016 حمله کرده است. پیشنهاد همکاری با روسیه بدون آن که این کشور تنبیه شود، به جایگاه ترامپ ضربه میزند.»
جولیان آسانژ، مؤسس ویکیلیکس نیز در اظهار نظری جالب گفته است: «پیشنهاد ترامپ، پیشنهاد خوبی است. خوب است من را هم به عنوان رئیس آن واحد در نظر بگیرند.» برخی نیز در این میان اظهار امیدواری کردند که این پیشنهاد، حاصل مشورت ترامپ با رودی جولیانی، مشاور امنیت سایبری کاخ سفید بوده باشد.
ترامپ درباره تحریمها نیز اینطور گفته است: «در جلسه با پوتین، درباره تحریمها صحبتی نکردیم. تا زمانی که مسائل اوکراین و سوریه حل نشود، اقدامی انجام نمیشود!» برخی عقیده دارند که هر دوی این مسائل به راحتی قابل حل است. کافی است ترامپ از داماد خود، جرد کوشنر بخواهد تا روی آنها کار کند. همه چیز خیلی سریع حل و فصل میشود.
وزیر امور خارجه روسیه، سرگئی لاوروف، یک روز پس از دیدار ترامپ یا پوتین اعلام کرد که ترامپ سخن پوتین مبنی بر این که روسیه دخالتی در انتخابات امریکا نداشته را پذیرفته است. خود پوتین نیز اعلام کرده که چنین برداشتی از گفتگو با ترامپ دارد: «او سوالاتی پرسید و من جواب دادم. به نظرم از پاسخهای من قانع شد.»
وزیر کشور امریکا، رکس تیلرسون تنها مقام امریکایی بود که در جلسه پوتین با ترامپ حضور داشت. در جریان دیدار تیلرسون از اوکراین، از او درباره احتمال قانع شدن ترامپ از انکار پوتین پرسیدند اما او پاسخ صریحی نداد.
با بالا گرفتن انتقادها در داخل امریکا، دونالد ترامپ در توئیت تازه خود اعلام کرد که گمان نمیکند پیشنهادی که مطرح کرده، اجرایی شود. ظاهرا هجمه شدید جمهوریخواهان که عقیده دارند به روسیه نمیتوان اعتماد کرد باعث شده ترامپ از پیشنهاد خود عقبنشینی کند.