عشق ورزیدن به روباتها
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ در حال حاضر دانشمندان بسیاری در سراسر جهان مخالفت خود را با توسعهی بیمهابای روباتها و هوش مصنوعی اعلام کردهاند و سازمان ملل متحد نیز مدتی قبل با درخواست این افراد موفقت کرده و اعلام کرد در سال 2017 گروهی را برای مقابله با توسعهی روباتهای قاتل تشکیل داده و ایجاد قوانین در این زمینه را در اولویت کار خود قرار میدهد. از طرفی بسیاری از محققان نیز از چندین دههی قبل در حال تحقیق برای ایجاد رحمی روباتیک و قابلیت ازدواج انسان با روبات هستند.
دیوید لوی (David Levy)، یکی از متخصصان هوش مصنوعی که به تازگی کتابی در مورد ازدواج انسانها با روباتها منتشر کرده است، معتقد است، برخلاف پیشبینیهای صورت گرفته توسط دیگر کارشناسان، اولین ازدواج از این نوع تا پیش از سال 2050 اتفاق خواهد افتاد نه بعد از آن. لوی اشاره کرد سرعت پیشرفت روباتها و حضور گستردهی نوع انسان نمای آن در آیندهی نزدیک، مرز بین این دو از بین برده و از نظر اخلاقی به نظر نمیرسد که این موضوع در میان مردم پذیرفته شود.
لوی گفت: «ما مجبور هستیم به نوع رابطهی انسانها و روباتها در یک یا دو نسل آینده فکر کنیم؛ زیرا تا آن زمان دوستی و ازدواج با این سامانهها به امری عادی تبدیل خواهد شد.»
وی افزود: «زمانی که روباتها ظاهری مانند انسانها پیدا کرده و نفوذ اجتماعی بالایی پیدا کنند، به همراهانی قابلاعتماد تبدیل خواهند شد. پس چرا نباید کمیپنهای ازدواج یا مخالف این ایده گسترش پیدا کنند؟»
لوی معتقد است مبحث بالا تنها به ازدواج محدود نمیشود؛ بلکه ممکن است به تولیدمثل منتهی شود. این موضوع باعث به وجود آمدن احساسات عجیبوغریبی بین انسانی که از گوشت و پوست است با روباتها خواهد شد و به سادگی عواطف انسانها را از بین میبرد.
متخصص هوش مصنوعی مذکور توضیح داد: «مردم به مرور زمان شروع به پذیرفتن موضوع یاد شده میکنند و در نتیجه قوانین در مورد نوع رابطهی انسان و روبات به وجود میآید؛ اما تا آن زمان هیچ قانون در رابطه با موضوع موردبحث وجود نخواهد داشت.»
وی افزود: «روباتها در آینده میتوانند مریض شوند، مهر بورزند، عاشق شوند، در بحثها شرکت کنند، صادق و شوخطبع باشند و به انسانها احترام بگذارند. از طرفی تا انسانها از آنها نخواهند یا با نوع رفتار خود مجبورشان نکنند، حسادت، تظاهر، تکبر و بیادبی نکرده و خشمگین نمیشوند.»