عزم جدی دولت نیجریه برای مبارزه با جرائم سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دولت فدرال نیجریه مجدداً ابتکار دیگری را برای همکاری با ذینفعان در اکوسیستم امنیت سایبری برای تشدید جنگ علیه مجرمان سایبری که در روزهای اخیر جسورتر شدهاند، اتخاذ کرده است.
این نقطه اصلی اجلاس امنیت سایبری 2022 با موضوع "آینده امنیت سایبری: مسائل و راهحلهای نوظهور" بود که به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد سیستم تسویه اوراق بهادار مرکزی نیجریه (CSCS) که اخیراً در ابوجا برگزار شده بود، برپا شده است.
سرلشکر باباگانا مونگونو، مشاور امنیت ملی نیجریه (NSA) در سخنرانی اصلی خود گفت که شیوع کرونا منجر به افزایش بیسابقه وابستگی به فضای سایبری در مقابل پیشرفت در فناوریها، نوآوریها و خدمات ارسال شده است. او میگوید که این امر منجر به افزایش تعداد بردارهای تجاری و آسیبپذیری در شبکههای سازمانی شده و درنتیجه خطرات امنیت سایبری را افزایش داده است.
آژانس امنیت ملی نیجریه که توسط سرلشکر صمد آکسوده نمایندگی میشده است، اعلام کرده که هزینه جرائم سایبری در سال 2021 حدود 6 تریلیون دلار تخمین زده شده و سال 2022 را میتوان بهتر تصور کرد.
کمیسیون ارتباطات نیجریه (NCC) اعلام کرده که نیجریه سالانه حدود 500 میلیون دلار آمریکا به دلیل جرائم سایبری از دست میدهد، رقمی که حدود 0.08 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میدهد.
نرخ فزاینده جرائم سایبری نگرانکنندهتر از همیشه شده است زیرا به جرم سازمانیافته تبدیل شده است که گاهی اوقات ظاهراً توسط عوامل دولتی حمایت میشود.
مشاور امنیت ملی نیجریه همچنین میگوید که مؤسسات مالی و شرکتهای بازار سرمایه با توجه به تکیه بر فناوری اطلاعات، رشد کانالهای موبایل و دیجیتال و همچنین سرعت پر شتاب دیجیتالی شدن بازارهای جهانی، از این خطر مصون نیستند.
وی با اشاره به اینکه در راستای دستاوردهای سیاست ملی امنیت سایبری سال 2021، دولت اقداماتی را برای مقابله با چالشهای جرائم سایبری انجام داده است، تأکید کرده است که پیشگیری از همه اینها، وظیفه مهم سیستم امنیت مرکزی است و در دست آنهاست. بیشترین تمایل برای همکاری در این زمینه، بهمنظور رسیدگی به این مسائل است.
چالش دیگر، گسترش طرحهای پونزی و همچنین مدیران صندوقهای ثبتنشده است که سرمایهگذاران را در این کشور مورد اخاذی، سرقت و قربانی قرار داده است.
ظهور ارزهای دیجیتال به دلیل بیثباتی، تسهیل ریسک بالای پولشویی و کلاهبرداری، نگرانی جدی را به همراه داشته است. همچنین بسیار نگرانکننده است که متوجه افزایش اخبار جعلی و استفاده از ارزهای رمزنگاریشده برای خرید اقلام غیرقانونی در وب تاریک با تأثیر منفی بر مؤسسات مالی ما بهویژه بازار سرمایه شود.
این وضعیت نهچندان جالب، نیاز فوری به یک چارچوب قوی برای رفع این نگرانیها را نشان میدهد و تلاشهایی برای تولید این چارچوب مطلوب در حال انجام است. دولت فدرال تصمیم گرفته است تا یک اکوسیستم سایبری انعطافپذیر را تضمین کند، تلاشها برای اصلاح قانون جرائم سایبری در سال 2015 در دفتر مشاور امنیت ملی ادامه دارد که به چالشهای متعدد دیگر ازجمله استفاده از فضای سایبری برای انجام طرحهای تقلبی و همچنین محافظت از غیرنظامیان و آسیبپذیری مرتبط با ارز مجازی بهمنظور افزایش اعتماد سرمایهگذاران به اقتصاد نیجریه، رسیدگی میکند.
همچنین، رئیس هیئتمدیره سیستم تسویه اوراق بهادار مرکزی، اسکار اونیما (Oscar Onyema)، گفته است که تهدید ناشی از جرائم سایبری در سطح جهانی قابلانکار نیست.
او میگوید که دنیای بیشازحد متصل ما به این معنی است که فناوری در معیشت ما نفوذ کرده است و همانطور که فناوری همچنان بازار مالی را متحول میکند، توشه ترسناک جرائم سایبری را به همراه دارد.
او در صحبتهای خود به رتبهبندی جهانی سرمایهگذاری در حوزه امنیت سایبری اشاره کرد که انتظار میرود جرائم سایبری سالانه ۱۵ درصد رشد کند و تا سال ۲۰۲۵ به ۱۰.۵ تریلیون دلار برسد که از سه تریلیون دلار در سال ۲۰۱۵ افزایش خواهد یافت.
به گفته وی این ارقام مجرمان را به سرمایهگذاری قابلتوجه در فناوری نو برای بهرهبرداری از فرصتهای ناشی از پیشرفت فناوری سوق خواهد داد.
او هشدار داده است که تأثیر حملات سایبری با توجه به بههمپیوستگی سیستمها دیگر دور از دسترس نیست و تأکید کرده است که تنها به یک حلقه ضعیف نیاز است تا کل یک اکوسیستم خاموش شود.
این موضوع به امنیت ملی و پایداری اقتصادی مربوط است. وی ابراز امیدواری کرده است که همه اقدامات مربوطه را برای محافظت از شبکه خود به نفع دوجانبه اکوسیستم خود و ملت بهطورکلی انجام دهند.
وی میگوید:
ازآنجاییکه همه ما برای ایمنسازی کسبوکارها و مؤسسات خود در برابر مجرمان سایبری یا همان دشمن مشترکمان همکاری میکنیم، این یک نبرد است و ما باید برای پیروزی در این جنگ امنیت سایبری متحد شویم.
مدیرعامل سیستم تسویه اوراق بهادار مرکزی نیجریه، هارونا جالو وزیری میگوید که سیستم تسویه اوراق بهادار مرکزی بهعنوان پیشگام دیجیتالی سازی اسناد و فرآیندها در بازار سرمایه نیجریه، امنیت سایبری را بهعنوان یک تهدید وجودی برای ثبات اکوسیستم اقتصادی و تجاری شناسایی کرده است.
او همچنین در ادامه خاطرنشان کرد که این امر نشاندهنده تحول تمرکز راهبردی این کشور به سمت امنیت سایبری از سوی این نهاد بهعنوان یک هسته از طریق ارائه رهبری فکری و همچنین پیشگامی در این مجموعه بهعنوان بستری برای تحریک گفتمان فکری، تسهیل به اشتراکگذاری دانش و ایجاد آگاهی و ایجاد انگیزه بهمنظور انجام اقدامات جمعی است.