عربستان، میزبان مجمع جهانی امنیت سایبری در نوامبر 2022
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان معتقدند که امنیت سایبری به دلایل متعددی از جمله افزایش جرایم سایبری، ارزش داده، هزینههای مالی مرتبط با جرایم سایبری و تهدیدی که حملات سایبری برای امنیت دنیای واقعی ایجاد میکند، ضروری است. امروز، عربستان سعودی، با سرمایهگذاری زیاد در گسترش قابلیتهای خود و حرکت سریع به سمت تبدیل شدن به رهبر جهانی در حوزه فضا، امنیت سایبری را در اولویت قرار داده است. این کشور در رتبهبندی جهانی امنیت سایبری سال ۲۰۱۸ اتحادیه بینالمللی مخابرات از میان ۱۷۵ کشور در رتبه سیزدهم و در رتبهبندی کشورهای عربی در رتبه نخست قرار گرفت.
به گفته وبگاه تخصصی «Gulf Business»، سازمان ملی امنیت سایبری عربستان (NCA)، که مجمع جهانی امنیت سایبری (GCF) را تأسیس کرده و میزبان آن خواهد بود، رویداد خود را در تاریخ 9 و 10 نوامبر 2022 در ریاض برگزار خواهد کرد. بازاندیشی نظم جهانی سایبری موضوع کنفرانس 2 روزه است و بر عوامل اقتصادی کلان و ژئوپلیتیکی در حال تغییر تمرکز خواهد داشت.
منبع خبری عربی زوایا (Zawya) اعلام کرد که رویداد حضوری امسال پس از اولین نمایش خود در سال 2020 و گفت و گوی مجازی در سال 2021، تصمیم گیرندگان و مدیران اجرایی مهم را از سراسر جهان، از جمله مقامات بلندپایه دولتی، مدیران «c-suite»، سازمانهای بینالمللی، جوامع متخصص، سازمانهای غیردولتی و دانشگاهها گرد هم میآورد. این رویداد برای دستیابی به هدف خود در کمک به ایجاد فضای سایبری ایمنتر و انعطافپذیرتر، برخی موضوعات فرعی را بررسی میکند که طیف گستردهای را در بر میگیرد.
تکامل ژئوسایبری، اولین موضوع فرعی، با هدف ترسیم و درک نظم در حال تغییر فضای سایبری جهانی است. جلسات به موضوعاتی میپردازد که پتانسیل فضای سایبری پایدار و صلحآمیز، رقابت ژئوتکنیکی و درگیری را نشان میدهد. در پوشش مضمون دوم، مرز اختلال، تهدیدات فعلی و بالقوه امنیت سایبری و استراتژیهای بالقوه با استفاده از فناوری نوظهور مورد بررسی قرار خواهند گرفت. اقتصاد سایبری، سومین موضوع فرعی، چگونگی استفاده از نیروهای بازار، مشوقها و حاکمیت اقتصادی را برای تأثیرگذاری بر فضای سایبری بررسی میکند. عوامل اقتصادی مؤثر بر رفتار آنلاین در این جلسات به همراه گامهای پیشگیرانه و مشارکتی که بخشهای دولتی و خصوصی ممکن است برای هدایت نوآوری امنیت سایبری و بررسی روانشناختی مجرمان سایبری بردارند، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
کارشناسان براین باورند که امنیت سایبری در خاورمیانه رشد کرده و کشورهایی مانند امارات متحده عربی، که سیاست ملی امنیت سایبری خود را در سال 2019 منتشر کرد، هدفشان ایجاد زیرساخت سایبری ایمن و قابل اعتماد برای نسلهای آینده است